Toffe cups.

Jeg har alltid vært altfor glad i kjeks, og som liten gikk det mye i toffe cups. Nå er det vell sikkert opp til ti'år siden jeg spiste det sist, så når jeg kom over en oppskrift på nett som kunne minne om disse kjeksene, er det klart barne minnene måtte friskes opp litt.

Disse var utrolig lette å lage, og består av 3 lag > Kjeks bunn, karamell og sjokolade.

Jeg startet med å sette karamellen i ei gryte på svak varme, den skal tross alt varmes opp / små koke i en hel time (tålmodighets prosjekt) 

Karamell: Bland sammen En boks vikingmelk, 2,5 dl melk (Kan også bruke 50 gram smør og 0,5 med kremfløte) > 4-5 ss sukrin gold. > 2 ts sirup. > Noen draper vanilje essens eller stevia vanilje.

Kok opp på lav varme, øk varmen etter hvert, og la det foss koke etter hvert. Pass hele tiden på at det ikke brenner seg fast, eller koker over. Rør godt jevnlig.  Kokes i ca en time til du får en seig flytende masse. Du kan teste ved å ta en teskje, å se om karameller stivner raskt.


Mens denne varmes opp og du rører litt inni mellom, mulitasker du med å lage kjeks bunnen:

80 - 100 gram smør (kommer an på hvor sprø du vil ha kjeksene, jo mer smør, jo sprøere.

5 ss sukrin gold.

30 gram vanilje protein eller bake pro.

0.5 dl melk.

30 gram kokosmel.

30 gram mandel mel.

En halv ts bake pulver.

En ts vanilje pulver.

En ts sirup.

Start med å blande alt det våte først, deretter tilsetter du resten. Jeg brukte en håndmikser til å røre det godt sammen til en seig deig.

 

Fyll opp bakepapiret, og stek dem i ovnen på 175 grader i 8 - 10 minutt.
Smør kjeksene med karamell og sett kjeksene i fryseren litt mens sjokoladen smeltes. Ha deretter den smeltede sjokoladen over, philadelphia med sjokoladesmak funker også.

Havrekjeks.

Er det noe jeg er spesielt glad i, er det kjeks. Jeg kan lett spise meg i hæl på det, når jeg først begynner, har jeg vanskelig for å stoppe. Jeg husker godt fra mine barndoms minner, der jeg og søskenbarnet mitt alltid spiste digestive kjeks med smør på hos bestemor. De er jo så gode! Dessverre inneholder disse "kjøpe kjeksene" mye kalorier og annet tull. 

Jeg tenkte dermed å begynne å lage mine egne egne kjeks. Først ut ble en oppskrift jeg fant på bloggen til Kristina Andersen; Havrekjeks. Disse ble veldig gode, jeg er utrolig nok veldig glad i kjørre ting.

Det du trenger er; 50 gram havregryn, 1 ss sukrilett, 1 halv ts salt, kanel og bakepulver, 20 gram vaniljeproteinpulver og 1 dl vann.

Forvarm ovnen på 200 grader. Bland alt det tørre sammen før du tilsetter vannet. Fordel røra til 3-4 rundinger på stekebrettet og sett de i ovnen, stekes i ca 7 - 10 minutter.Disse kan også varieres, enten du vil ha på hakket mørk sjokolade, mandler, osv. Bare fantasien setter grenser :)
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits