Rosinbolle pannekake.

Når jeg kom over overskriften; "Proteinrike rosinbolle - pannekaker", på bloggen til Fitnesscherry, klarte jeg ikke la være med å få testet ut oppskriften. Anbefaler bloggen for en fristende titt på gode oppskrifter og annen inspirasjon!

Det er lørdag, og både jeg og lille E har fri idag, så hva passer vell bedre enn en god frokost sammen? For en porsjon av disse protein rike rosinbolle pannekakene trenger du;

> 30 - 40 gram havregryn - 2 små egg - 1 scoop vanilje protein (ca 30 gram) - kanel - kardemomme - rosiner.

Kjør alt sammen med en stavmikser, utenom rosinene. La røren stå å svelle i 15 minutter, før de stekes på middels varme uten fett i pannen. Dersom du har en panne som har lett for å svi seg, anbefales det å bruke noe fett i den. Når røren er i pannen strø du over rosiner, alt etter hvor mye du selv vil ha. Håper de smaker, de falt iallefall i smak hos oss.

Nyt lørdagen så lenge <3

 

 
Last night I woke the fuck up...

I realized I need you here, as desperate as that sounds...Dere vet de gangene dere har en skikkelig god drøm, og våkner fra den? Når dere bare vil reiste tilbake til drømmeland og drømme videre bare for en liten stund til, eller for å få med hvordan hele drømmen ender? Som oftest når jeg våkner fra en slik drøm, og prøver å legge meg til for å fortsetter der jeg slapp, blir jeg liggende våken helt til jeg bare må innse at det er på tide å gi opp for å stå opp. 

Tidligere i uken hadde jeg en skikkelig god drøm om broren min, der alt var som før. Jeg hadde satt alarmen på klokken 05:15 til tross for at jeg ikke skulle på jobb før klokken 16:00, for at jeg skulle få tid til en god trenings økt i god tid før lille E våknet. Jeg utsatte alarmen time for time, mens jeg sovnet i det sekunde jeg utsatte alarmen, og lot drømmen gå videre helt til i 09:00 tiden. Det var en skikkelig fin drøm, som jeg aldri ville skulle ta slutt. Den var så virkelig, som om drømmen var virkligheten, og livet var en drøm. Det føles så rart når jeg da våknet igjen, og han ikke var her.

Det er et skikkelig tomrom i livet som er med hver eneste dag. Jeg skulle virkelig ønske det var anderledes.
Energy shake.

Da jeg så Kristina hadde publisert denne oppskriften, ble jeg nøtt til å prøve den selv. Kombinasjonen av bringebær, banan og vanilje er alltid en sikker vinner! Det du trenger er; En halv banan, 150 gram bringebær, 2 dl skummet melk, 2 ss vanilje kesam og 10 mandler.

Kjør alt i en blender, så får du en frisk og god shake!

 


Påfyll i en hektisk hverdag er viktig! :)
Speltlompe lasagne.

Hei dere! Onsdag og allerede halvveis i uka, på fredag tar jeg helg sammen med lille E og C, det skal bli magiskt!

Igår laget vi speltlompe lasagne sammen, med oppskrift fra flinke Linda. Dersom du er glad i å lage god mat, eller bare bake noe søtt så anbefaler jeg sterkt å gi denne bloggen en titt.

Jeg har laget denne typen lasagne en gang før, men det er allerede 1,5 år siden sist så det var på tide igjen! Den falt iallefall i smak for lille E, for han mente dette var vanlig lasagne, og ikke noe av det "sunne" jeg pleier å lage, tommel opp!

Denne retten er både så rask og enkel å lage at den slår Toro sine ferdigmikser som fullstappa av unødvendige tilsetningsstoffer uten problemer. Her får du en mektig og proteinrik versjon. Det du trenger er;

> 400 gram karbonadekjøttdeig - Et glass tomatpure - Vann - Krydder - Løk - Speltlomper - Cottage cheese - Ost.

Sett ovnen på 200 grader så den blir varm mens du steker karbonadekjøttdeigen. Tilsett hakket løk, krydder, tomatpure og litt vann, og la det koke inn til en kjøttsaus. Legg kjøttsausen i bunnen av en ildfast form. Legg lagvis med kjøttsaus > speltlompe> cottagecheese > kjøttsaus > speltlompe > cottage cheese > ost. 
Stekes midt i ovnen til osten er smeltet og gylden, i ca 30 minutter.Nå skal jeg straks avgårde til Cubus i Flekkefjord på jobb, ha en fin dag så lenge <3
Ladies Night > @Linettshudpleie #FrøyaCosmetics.

Hei dere, hatt en bra start på uka? Det har iallefall jeg. Startet dagen med litt kvalitetstid og en god frokost sammen med E, før han skulle i barnehagen og jeg på trening. Jeg hadde en time hos Nancy på Linetts hudpleie klokken 12:00, og jeg skal ærlig innrømme at jeg var litt små nervøs denne gangen. Jeg hadde egentlig denne timen for ett par uker siden men måtte desverre utsette den ett par uke da noe dukket opp. Jeg synes 3 - 4 uker passer meg bra siden huden klarer å holde seg glatt å fin helt frem til de siste dagene før jeg har time, men 6 uker... Det er lenge, føler jeg!

Jeg har vært litt frem og tilbake om jeg skulle barbert meg en gang så det ikke ble fullt så lenge, men har klart å latt være. Når man vokser seg minsker det hårveksten mer for hver gang, men dersom du da barberer deg er det som om du begynner helt på nytt igjen på neste voks time, og jeg ville jo ikke la de 4 gangene være "forjeves" nå som jeg var så godt i gamet! Det har gått overraskende bra, helt frem til idag. Gud, 6 UKER! Det blir litt av en jobb, tenkte jeg.

Men vet dere, det var ingen problem! Behandlingen gikk så og si smertefritt unna til tross for at jeg også var ekstra sensentiv idag grunnet menstruasjon, og etter en halv time hadde jeg fullført behandlingen, handlet på butikken og komt meg hjem igjen, så tidskrevende er det heller ikke.

Jeg kommer til å lage et nytt innlegg igjen med litt info og personlige meninger om Brazilian wax som jeg har gjort tidligere, kom gjerne med spørsmål! Jeg anbefaler virkelig denne behandligen på det sterkeste, når denne pingla av ei frøken har klart det, så kan du også. Jeg LOVER det er verd det :-)

 

Igår arrangerte Linetts hudpleie en "Ladies Night",  der vi kunne lære hvordan man legger "dags" og "kvelds" makeup av en profesjonell makeup artist fra Frøya Cosmetics, som er en ny makeup serie Linetts hudpleie har å tilby. Her skulle vi få tips, råd og veiledning for makeup og info om produktene. Med rundt hundre påmeldte hadde de leid Kvinesdal kulturhus og gjort det så fint klart til oss med lett servering, tilbud med 3 for 2 på alt av Frøya cosmetics og en goodiebags til alle som handlet denne kvelden, og selve deltagelsen var gratis! For noen flinke jenter, vi er heldige som har denne gode hudpleie salongen her Kvinesdal med så gode behandlinger og utvalg av produkter.

Frøya Cosmetics er en ny norskutviklet kosmetikkserie, for å lese mer om produktene kan du klikke deg inn på Froyacosmetics.

Jeg var så heldig å sitte demo modell for makeup'en, jeg lærer jo mye mer ut ifra handling, og fikk fortalt hvilke produkter som passet meg, og der røyk kjøpestoppen! Det er dyrt å sitte modell altså, for disse produktene falt godt i smak hos meg. Tenkte å lage et eget innlegg om produktene, og kanskje ta med hvordan jeg bruker de? Jeg fikk kjøpt med meg 4 forskjellige produkter, men har enda 3 til på "ønskelista", kjenner jeg meg selv rett er det ikke lenge før jeg plutselig har kjøpt de også, og DA skal dere få et innlegg med all info :)
Onsdags cookies.

God morgen, allerede halvveis i uka! Tenkte å starte dagen med oppskriften på noen gode Cookies som  meg og lille E lagte på søndagen. Det du trenger er;

> 50 gram smør, 40 gram sukrilett, 50 gram havremel, 30 gram siktet speltmel, 1 egg og litt opphakket sjokolade og mandler.

Start med å piske romtemperert smør og sukrilett sammen, tilsett egg og deretter tørrvarene. Rør inn hakket sjokolade og mandler, eventuelt sett igjen noe du kan pynte med på toppen. Formes til ca 8 stk på et bakepapir, stekes på 180 grader midt i ovnen i 8 - 10 minutter, til kjeksene er gylne i kantene, avkjøles på rist før de er klare til servering.


Nå skal jeg få på meg treningsklærne og fullføre dagens økt, før husvaks og stellings står på planen. Senere skal jeg være med ei venninne i Lyngdal, før jeg tar turen videre til Farsund og avslutter kvelden med ei annen venninne igjen. Jeg har et rykte på meg for å være sent ute, som jeg har tenkt til å bli kvitt idag. Hehe, ønsk meg lykke til da!
Sjokolade boller / Skoleboller.

Vi hadde en skikkelig kose søndag igår, med mye matlaging og baking, film og leking, og en tur ut i snøen! Oppskriften på bollene har jeg lagt ut tidligere, men gjorde litt om på den igår for å forhåpentligvis få mindre av den grove smaken, og heller litt søtere.

Det du trenger er; 5 dl melk - 150 gram smør - 1 pk gjær - 100 gram sukrin gold -  50 gram sukrilett - 3 ts kardemomme - 5 dl fibra fullkornsmel og 5 dl siktet speltmel.

Start med å varme melk og smør til finger temperatur, og rør inn gjæren. Rør så inn sukkeret og kardemommen, før du tilsetter melet litt etter litt til du får en fast og god deig. La den heve i 30 minutter før du baker bollene ut, og etterheves igjen i 30 nye minutter.

Jeg valgte å fylle noen med sjokolade, og noen med vaniljekrem og sukrilett melis.  Stekes i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, før de avkjøles, klare til servering!Nå skal jeg kickstarte uka med ei skikkelig treningsøkt, endelig er jeg kvitt influensa og all sykdom! Håper dere alle får en fantastisk start på uka, bytt ut blå mandagen med glad mandag og nyt den :)
Livet uten..

I ukesvis gikk jeg med denne enorme sorgen etter tapet på min kjære bror. Det skulle ingenting til før tårene strømmet ut, det å gråte daglig var plutselig blitt en vane.

Det kom til et pungt i desember der jeg fant frem masken min igjen, den masken jeg hadde gjemt langt bak i skuffen, som jeg pleide å bruke før. Den masken som skjulte alt av tanker og følelser, og kun la vekt på "fake a smile" å vær en "flink pike" prinsippet. Så klart tenkte jeg på han, hver eneste dag. Det dukket stadig opp et minne fra han, eller en kommentar fra han i mitt eget hode, men jeg klarte å "stenge" det av", egentlig bare å smile for alt det gode vi har hatt sammen.

I lengden blir denne masken vanskelig å holde, for savnet er høyere enn himmelen, og helt evigvarende. Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg skulle sitte som en 22 åring og være med på å planlegge begravelsen til min kjære lillebror, velge ut gravsten, bilder og tekst, og leve hverdagene uten han. Det er vanskelig å la livet gå videre uten han, han var en av dem som stod med aller nermest, ikke bare som familie / bror, men også kompis. Min Brooo!Jeg setter så pris på den siste tiden vi hadde sammen og alt vi gjorde, søskenkjærligheten som utviklet seg til et god vennskap. 
Bananpannekaker.

En god frokost må til en søndags morgen, og idag ble det banan pannekaker. Begynte å bli en liten stund siden sist, så denne gangen testet jeg ut oppskriften som Nora la ut igår. De fallt godt i smak hos meg, verre med guttene i hus. 

Det du trenger er; 2 bananer - 3 dl havregryn, 2 egg, 1 dl vann, 30 gram vaniljeprotein, 2 ss sukrin gold, 1 ts kanel, 1/2 ts bakepulver, en klype salt.

Brun en stavmikser til å mose bananene med, før du tilsetter resten av ingridiensene. Bruk stavmikseren for å røre alt godt sammen. La røren svelle noen minutter før du steker dem. Ha svak varme og en dose god tolmodighet for å få de fint stekt. Bananpannekakene kan fort bli brent med for høy varme på, uten at de blir gjennomstekt. Oppskriften gir ca 8 stk. 


Mens røren stod for å svele litt, satte jeg og ea deigen til boller, og laget cookies, skikkelig bakemood! Nå har vi hatt besøk fra ei venninne å vært ute på tur. Vi har helt fått kjøle i oss, så nå sitter jeg og ea godt under pleddet og ser på film sammen. Håper dere får en fin søndag videre <3

 
Sunnere karameller og snickers.

God morgen, tenkte å starte denne lørdagen med en oppskrift på karameller, og snickers! Karameller har alltid vært en stor favoritt hos meg, helt fra jeg var liten, i alle slags former! Dumle og de firkantene i smågottet er nok de aller beste, mm... Heldigvis ligger det mange gode oppskrifter på nett, som er hakket sunnere også! For disse myke karamellene fra Fitnesscherry trenger du;

> En boks viking melk, 2 ss smør, 3 ss sukrin melis, 1 ss sukrin gold, 1 ss Fiber sirup og 1/2 ts vaniljepulver.

Ha alt i en bolle og rør det godt sammen. Sett i mikroen på full styrke i 3 -4 minutt og rør godt, gjenta dette ca 5 - 6 ganger. Husk å røre godt i røren mellom hver gang, og pass på at den ikke svir seg. Etterhvert som den begynner å bli tykkere pleier jeg røre oftere for å unngå at det svir seg. Når den er ferdig er røren ganske tjukk og blitt mørkere i fargen. 

Fordel karamellen utover et bakepapir, matboks eller i noen former og la den stivne i noen timer i kjøleskapet før du serverer. Oppbevares i kjøleskap :)Denne gangen tok jeg en vri og smørte på peanøttsmør, og satte det i kjøleskapet mens jeg smeltet mørk sjokolade som jeg tok over den myke karamellen dekket av peanøtt smør. Etter litt tid i kjøleskapet til alt var stivnet, var det akkurat som smaken av snickers!

Ha en fin lørdag alle sammen :)
Ny minnes tatovering.

Siden jeg pleide å kjøpe noen av julegavene fra Per Inge, tok jeg å kjøpte en til meg selv, fra "han". Jeg begynte på en "pappa arm" i 2013, som skulle være til minne for min far, det startet kun med ett par roser og et sitat; "Daddy, did I ever tell you you're my hero?", videre har jeg tatovert på en krone, diamant og noen perler rundt. Jeg har lenge hatt en plan på hva det neste skulle være; en drømmefanger, due og er brev blant annet, men har nedprioritert det litt, og tatovert meg både på låret, den andre armen og under brystet, mens armen har stått "på vent". 

Da jeg kom over en drømmefanger med en krone over, og noen diamanter rundt var det ingen tvil i at jeg ville ha noe liknende denne, noe så typisk Per Inge som gikk under navnet "King".

Jeg vet som regel lenge hva jeg skal, men er alltid ute i siste liten med å bestille meg en time. Heldigvis hadde Svenni I lyngdal en time kun ett par dager før jul til meg. Jeg får alltid en skikkelig god følelse etter at jeg har fått meg en ny tatovering, og tar alltid noe som gir meg en mening, slik som denne, til minne for min kjære bror som jeg savner så sårt. Av alt jeg har opplevd på mine 22 år er det ingenting som kan måle seg med tapet av han. Jeg tenker du hadde vært kry nå som du har fått din plass på armen min. Du er alltid med meg, uansett <3
Grovere pizzasnurrer.

Personlig synes jeg pizzaboller er hakket spennende en pizza, og pizza er vell aldri feil? Spesielt ikke med småbarn i hus, dermed fikk vi svingt oss litt rundt på kjøkkenet sammen. Ett par timer senere hadde vi nysteke og ferske pizzasnurrer klart, som ble med ut på aketuren våres.

Til ca 20 stk trenger du; 2 dl ekstra lett melk, 50 gram gjær, 75 gram smør, 3 dl fibra fullkornsmel, 3 dl siktet speltmel, karbonadekjøttdeig og ost.

 

Start med å smelte smøret og varme melken til finger temperatur, bland det sammen og rør gjæren godt inn. Rør inn melet til du får en fast og god deig. La deigen heve i ca 45 minutter.

Strø litt mel på benken og rull deigen ut, ta deretter på fyllet. Jeg droppet tomatpure og hadde heller helt "ren" karbonadekjøttdeig, ost og annanas til fyll. Personlig Jeg er ikke så glad i den tomatpure'n, og liker det litt "kjørt". Etter at fyllet er på ruller du deigen til en pølse og skjærer den opp i like store biter som tas over på stekebrettet.  La de etterheve i 20 minutter til før de stekes på 225 grader i 12 - 14 minutter. Avkjøl og spis! 
En frisk start.

"Lykke er å ikke sette alarm til neste morgen", vell.. Det er iallefall en av de mange hverdagslige gledene. Sovehjertet mitt som har vært litt på villspor den siste tiden har endelig funnet tilbake. De siste nettene har jeg vært i seng mellom klokken 19 - 20 - 21, og sovet hele 12 - 15 timer i løpet av natten. Jeg er iallefall godt uthvilt nå med andre ord! Jeg har fri fra jobb idag og ellers ingen planer, noe så godt en (sjelden) gang i blandt.

Nå skal jeg straks ud på en loffetur sammen med ei venninne. Håper dere alle har hatt en fin dag, og fått en god start på 2016 <3
Årets første familie frokost.

Nytt år, og tiden for en ny start med nye muligheter. Det nye året som vi alltid har så store forventninger til, som skal bli så mye bedre enn de tidligere årene. Den årlige standarden med den "nye meg". Jeg har iallefall bestemt for å legge alt fra 2015 og tidligere bak i fortiden, og fokusere på nåtiden og det fremtiden bringer.

Jeg hadde en koselig kveld i Farsund i går i godt selskap og med en vellsmakende kalkun middag, før vi tok turen videre til Flekkefjord. Jeg sovnet og voknet opp på årets første dag trygt og godt inni armene på C. Vi hadde innvitert mamma og søsknene mine ned på frokost klokken 12, så vi fikk svingt oss litt rundt på kjøkkenet i de sene morgentimene. Mamma har disket opp både med julemiddag, familie selskap og nyttårsmiddagen, så det var virkelig på tide å la henne få slappe av litt, og heller komme til ferdig dekket bord fullt av kokt egg, stekt egg, eggerøre, bacon, avokado,  pålegg og rundstykker. 

Det er så koselig når vi samles alle!
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits