Bra og dårlig - Januar.

Etter å ha lest Sophie sin Blogg med et oppsummerings innlegg med bra og dårlig i januar, tenkte jeg å gjøre det samme, og forsette med det måned for måned for å få litt variasjon her inne. So, here we go >

Bra > Til tross for en hektisk måned så nådde jeg målet med 30 mil i Januar, og endte idag opp på 35, som vil si 5 bonus mil ekstra. Jeg har også tyvstartet på trenings målet for Februar måned. Måtte motivasjonen og energien fortsette å holde seg på topp!

Dårlig > Jeg har sklidd helt ut ifra morgentreningen. Før stod jeg opp både 05 og 06 for å trene før jobb, mens nå slumrer jeg alt jeg kan frem til jeg MÅ opp for å gjøre meg klar til jobb. Egentlig er det morgenene jeg fungerer best på, så her må det til med en endring. 

Bra > Jeg har brukt mye tid på meg selv denne måneden, gjort det som gjør MEG glad og funnet ut hva jeg vil, hvilke mål og drømmer jeg sikter mot og i det hele bare vært skikkelig snill med meg selv. 

Dårlig > Søvnen min er helt på villspor... Jeg kan gå tre netter i strekk med en times søvn om jeg er heldig, for å så (om jeg er heldig) ha en natt der jeg har sovet opptil 15 timer. For det meste er jeg veldig trøtt, men har null sjanse for å sovne.

Bra > Jeg har jobbet mye denne måneden. Nå som jeg kun er ekstra hjelp på cubus og ikke har noe fast, burde jeg snart finne meg en plan B også. Jeg er en person som må være i jobb og aktivitet hver dag. Føler meg så ubrukelig om jeg blir sittende hjemme ett par dager.

Dårlig > Kanskje vært "litt" usosial og holdt meg mye hjemme (utenom jobb). Dagene har bare flakset forbi meg med noen utrolige hektiske dager.

Bra > Jeg var edru en måned, før jeg tok en tur ut med jentene for å feire bestis <3 Jeg er somregel ikke ute mer enn en gang i måneden uansett med mindre det er noen spesielle anledninger, men jeg kjenner at jeg fint kan dra på bursdagsfest osv uten alkohol også og heller stille opp som sjåfør utover kvelden, og joine de på Grand om det var det. Har det minst like gøy edru som full.

Dårlig > Jeg holder fortiden på å gjøre bilen klar til EU godkjenning. For et styr når jeg kun er en ubrukelig jente på det området, skulle gjerne hatt  både pappa og broren min for å lært meg noe nyttig. I tillegg til det &/#€( anlegget som har fucket seg for hundrende gang. Er det mulig sier jeg bare. Har allerede brukt fem ganger så mye penger på den søpla der som pie gjorde for sitt som funket helt hundre, til tross for at det er samme shite.

Bra > Livet er fint og jeg trives. Føler jeg er der jeg skal være og har det så bra med meg selv og de fantastiske menneskene jeg har rundt meg. Jeg er virkelig heldig og utrolig takknemlig. Nå er jeg super gira på en ny måned med nye utfordringer, mål og ting som skjer. Jeg har en god følelse på at februar blir minst like god som januar, om ikke bedre :)
Et hjem for meg, et hjem for deg.

Er det noe jeg setter uendelig stor pris på så er det at jeg har vokst opp i en så snill og god familie som jeg har rundt meg. De har lært meg noe av det viktigste her i livet, nemlig å være snill med andre, uansett hvem. Mine tre store forbilder har alltid vært mamma, besta og bestemor. Tre fantastiske kvinner som alle er sterke på hver sin måte. Jeg kjenner ikke mange som har opplevd så mange vonde og kjipe opplevelser i livet som dem, og likevell, tross alt så står de oppreist hver en dag, og møter hverdagen med et smil og et pågangsmot som ikke kan sammenlignes med noe.

Jeg har aldri hatt en eneste venninne / kjæreste som familien min "ikke har likt", som de på noen måte har vært dømmende eller snakket nedlatende om, aldri. De har alltid vært positive og tatt de i mot som sine egne. Uansett hva så gir de alle en sjanse og behandler de bra.

Jeg regner med det er flere en meg som har hatt en avtale med et familiemedlem at dersom man ikke røyker / drikke før man er 18, så får man feks bil lappen av dem? Bestemor hadde det med oss, det gikk ut på at dersom vi ikke drakk, røyket eller mobbet skulle vi få en sum på 20000. Det at hun tok med mobbing i denne avtalen synes jeg er noe av det beste, for det er så viktig.

Jeg kan dessverre ikke skryte på meg at jeg alltid har vært snill og uskyldig i den sammenheng, for jeg har selv behandlet andre stygt, urettferdig og helt feil!  Det er egentlig helt forferdelig å tenke på! Men, jeg føler det er noe man gjør på barneskolen, for å så lære at det er feil og at man ikke behandler andre slikt, og dermed tar det stopp. Men neida du.

En av mine største frykter når jeg ventet lille E, som fortsatt sitter i meg er det hvor stygt andre kan behandle noen, helt uten grunn. Jeg unner ingen å oppleve noe som helst vondt, virkelig ingen. Vi er alle "bare" mennesker, som alle gjør feil, lærer, og går videre, iallefall prøver. Som regel er det alltid en grunn bak andre oppførsel, og som oftest er ikke ting som det "ser ut som". Aldri døm en bok utifra forsiden utsende. Hva skjer med å stå sammen, støtte og hjelpe hverandre? Er ikke en av de største gledene å gjøre andre glade, se andre lykkes og ellers ha det fint? Er det noe jeg virkelig, altså VIRKELIG er lei av så er det dømmende, fordomsfulle mennesker som snakker direkte DRITT om andre som de ikke engang kjenner, eller vet noe som helst om. Ryktespredning og drittslenging, det er så totusen og late. Skjerp dere. Det er OK å være snill. For neida, du trenger ikke like alle, komme overens med alle eller whatever, men det går like fint å være snill fordeom.

Så hey, husk på at akkurat du er det shit. Jeg heier iallefall på deg ;)
Noen Cubus Favoritter.

Noen av mine av produktene jeg alltid må ha;Dove sin body lotion, denne lukter så godt og er en av de få som huden min ikke reagerer på i og med at jeg er allergisk mot det meste.

Neglelakk og neglelakk fjerner - Er det noe jeg er for dårlig / kjedelig på så er det å fikse neglene. Egentlig har jeg lyst til å sette på noen lange fine hos Linettshudpleie, de gjør så mye fint! 

Bio oil - Denne er amazing! Kommer et eget innlegg om produktet.

Garnier, cleansing water og ansiktmaske, vi kjører faktisk 40% på alt ifra garnier denne uka og ut neste (på cubus). 

Maybelline sin sminkefjerner - Best i test! 

Depend sin øyevippe og bryn farge.
Pizza & bestilte Onkl P biletter.

Edru helg nr 5 gikk ikke helt etter planen, og endte opp med bursdagsfest og onsdagsbandet på Harvest, og for en bra kveld det ble! Virkelig verdt det, på toppen av alt våknet jeg tidlig og i topp form idag. Ikke nok med det så kom verdens beste bestis fra Flekkefjord med en pizzabaker pizza til meg <3 Rastløse som meg og Party M er sjekket vi litt rundt på de kommende arrangemangene fremover for å se om det skjer noe gøy fremover, da vi så Onkl P & de fjerne slektningene skulle spille i Stavanger på folken neste helg, hasteskrev vi på jobbsiden om noen ville ta vakten våres neste lørdag, og jammen gikk det ikke i boks og dermed ble bilettene bestilt. Ih, for en glede. Neste helg kan ikke komme fort nå, og motivasjonen for den kommende uken er på topp, hey hopp!
Handlekurv & nettshopping.

En god start på helgen er et oppfylt kjøleskap + skuffer! Uten tvil. Jeg har også fått gjort en ny bestilling på favorittene mine fra tights, i tillegg til at jeg fikk kjøpt protein barene av et familie medlem. Propud har blitt en av "må ha" tingene, selv om jeg endelig har klart å begrense inntaket. Faktisk så har de stått urørt i kjøleskapet i en uke nå. Not bad. 

Jeg har en liten plan om å begynne på en slags diett fra og med onsdag, eller kanskje allerede imorgen? Ny uke, ny start sa du? Mulig, selv om jeg har blitt utrolig svak for fristelser den senere tiden. Her må det sjerpings azz.
Jeg tror noe av det viktigste jeg trenger å ha er egg, melk og havregryn! Jeg er uten tvil blitt en skikkelig kjedelig person på mat fronten. Før kokkelerte jeg og baket konstant men i de senere tider er det blitt sjeldnere. Denne uka startet vi på vare telling i butikken som vil vare ca to uker frem, så jeg tenkte å bake klart noen rundstykker og diverse som jeg kan fryse ned å ha klart til hektiske hverdager.
 

Ellers finner du mars HER, Snickers HER, resten av produktene finnes på Tights som stadig kjører gode tilbud :)
Spreke oldemødre.

Som liten var ett av mine favorittsteder å være hos bestemor og bestefar, der sov jeg ca en gang i uken og sa aldri nei til et ekstra besøk utenom. De dagene meg og broren min skulle ut sammen og ventet på at hun skulle hente oss kan jeg huske hvor sent tiden gikk og hvor mye vi gledet oss til å komme på besøk. 

Hun pleide alltid å kjøpe inn alt vi likte, og lagte alltid den middagen vi ønsket, dersom vi var med på butikken var det aldri ett nei og få om vi hadde lyst på noe. Hos bestemor spiste vi somregel aldri vanlig frokost eller mat i det hele utenom middagen, det gikk som oftest i boller, kjeks og piano yoghurt + mozell! Det var jo hele kosen, hehe.

Hun har i alle år stelt så godt med oss, underholdt oss fra det vi kom til det vi gikk, vært med å lekt og spilt spill, tatt oss med på overnatting i hennes barndomshjem på feda, hos onkelen våres som på den tiden bodde i stavanger og noen turer til danmark. Det skal godt gjøres med de 4 vrange barnebarna vi kunne være. Fremdeles i en alder av 68 år er hun like sprek og aktiv og leker så godt sammen med lille E, og de andre små. Jeg er så glad for at min sønn får den samme gleden hos dem, som jeg fikk da jeg var liten. Det er ikke alle barn som er så heldige å ha et slikt sprekt og fint forhold til oldeforeldrene sine.

Lille E har sovet hos oldeforeldrene sine for tredje gang i natt og har storkost seg! Alt var med det samme som da jeg var liten å overnattet det. Lille E har jo et hjerte av gull og en god fantasi som resulterte i å lage en fin oppsats til meg, noe han også gjorde da han sov der i julen.

Nå skal lille E snart avsted med besta og oldemor nr 2 for å se Natalie og Malin spille håndballkamp, mens jeg skal få unnagjort lørdagstreningen.

Håper dere alle får en fin helg <3
Voksing, #Læreraldri.

Råd nr 1 fra denne frøkna er å starte med voksing asap, det er fantastisk på alle måter, virkelig helt undervurdert!

Råd nr 2, IKKE barber deg mellom vokse timene. Just DON'T. At jeg ikke lærte etter sist jeg gjorde det, arg! Fra nå av finnes det ingen unnskyldning her i gården. 

Igår hadde jeg min aller første vokse time i år, og jeg visste allerede litt på forhånd at denne gangen ville det kjennes litt på "smerteterskelen", for den frøkna har nemlig (igjen) vært så dum å barbert seg i mellomtiden fra sist time. Sist jeg gjorde det var i høst, og vanligvis kjenner jeg NULL smerter under vokse timene, mens etter den gangen da jeg hadde barbert så var det noe helt annet. Heldigvis var det ikke like ille denne gangen, selv om det kjentes ett par ganger men det gikk helt ok. Nancy som vokser meg er så flink og behagelig at behandlingen går alltid bra. 

Til vanlig synes jeg ikke voksingen kjennes i det hele tatt. Dette er selvfølgelig forskjellig fra person til person, men jeg tror det meste sitter til forventningene man har i hodet. Dersom man tenker at det blir vondt og anstrenger kroppen, så blir det mest sannsynlig etter det. Nøkkelen er å slappe av i kroppen, og etter rundt 10 minutter så er man allerede ferdig. Jeg er så glad for jeg startet med denne behandlingen(!) Det kan nesten sammenlignes med det samme som å få bil lappen om dere skjønner? En nytt og enklere liv.

Voksingen tar jeg hos Linetts hudpleie i Kvinesdal. En super koselig salong med dyktige ansatte. Sjekk gjerne ut facebook siden deres HER :)

Dersom du lurer på noe angående voksing så still meg gjerne spørsmål i kommentarfeltet, du kan selvfølgelig være anonym :)
Middagsdate <3

Eller kveldsmat om du vil med tanke på klokken. Det er så kjedelig å lage mat de dagene det kun er jeg og lille E som er hjemme, i tillegg blir det så utrolig stille. Vi er jo begge glade i å være sammen med andre, dermed hadde vi en aldri så liten date med ei venninne av meg ikveld, som alltid er super koselig å se igjen.

I morgen er siste skoledag før lille E tar helg sammen med meg.Det skal bli f-a-n-t-a-s-t-i-s-k med noen dager fri og skikkelig avslappning. Kjenner på kroppen at det har blitt veldig lite søvn i det siste, så planen er å få komt meg i seng ganske snart.

Natta <3
 
Alt man tar for gitt

Jeg har fri idag, så etter å ha levert lille E på skolen, handlet, levert bilen til EU godkjenning og hatt en time hos Linetts hudpleie, stoppet jeg innom broren min på kirkegården på hjemveien. Under strekningen fra Linetts hudpleie og frem til kirkegården tenkte jeg frem og tilbake om jeg skulle gå innom eller ikke. Jeg er der så altfor sjeldent, men jeg klarer det liksom ikke, liker det ikke eller jeg vet ikke helt. Siden det kom så mange biler da jeg skulle over veien ved Coop ble det til at jeg bare vandret videre, og vips stod jeg ved gravstenen. Uansett hvor sjeldent jeg er der eller hvor lite jeg liker det så er det alltid godt, samtidig som det er vondt. Det er som om jeg føler en slags nærhet og en stum dialog. Tankeoverføring kanskje? Han pleide alltid å ha noen lure råd og så lett på det meste.Da jeg kom hjem ble jeg sittende med shape up og en av cookiesen jeg bestilte for litt siden. I et helt stille rom begynner plutselig tankene å svive, fra a til å, nonstop. For det første, så heldig jeg er da som våknet opp idag, som hadde noe å våkne opp til, som er frisk og rask og sånn egentlig har alt jeg trenger. Gud jeg er takknemlig for alt jeg har, mens i det andre øyeblikket går jeg tilbake til fortiden, jeg har en tedens til nettopp det. Alle de dagene jeg ikke tenkte over hvor heldig jeg egentlig var, alle de dagene der jeg heller kunne legge fokus på alt som gikk galt eller var negativt. Alt jeg kunne klage på av sånne filleting som egentlig ikke skal bety noe.

De små hverdagstingene som å bare stå på kjøkkenet og snakke med broren min, om alt mellom himmel og jord. De gangene jeg kunne liste meg innpå han og skremme livet av han, eller de kveldene vi kun var rundt å kjørte, mens vi nesten ristet avsted av det vrengte anlegget som så klart måtte stå på maks. Jeg tror faktisk det var noe av det beste jeg visste, de gangene jeg var sjåfør for han. For gud vi to kunne ha det gøy mens de andre gikk på utesteder. Vi hadde et ca samme syn på livet, samme mål, og egentlig alt. Samtalene våres ga som regel mening, de var dype med betydning. Broren min var den typen som var så jordnær, og smart. En av dem få, den typen man aldri finner igjen, ikke i nærheten. Tiltross for at vi kun fikk 18 år sammen, så er det bedre en ingenting. Jeg er evig takknemlig for all den tiden vi har hatt, i godt og vondt. Jeg er så sykt glad for at akkurat jeg fikk oppleve å ha en så fantastisk bror, og det gode båndet vi hadde sammen.

Jeg nevnte at jeg ikke var glad i å sette langsiktige mål og heller holdt meg måned til måned, men fra nå av setter jeg et mål for resten av livet om å nyte øyeblikkene, se det positive selv i det negative, ta vare på alt jeg har og gjøre det beste ut av alt. For livet er en fantastisk ting, det ville vært synd og ikke utnyttet det til det fulle og brukt det på det positive. Så nå, skal denne dagen nytes i godt selskap <3
Målet for Januar; Check

Jeg har helt sluttet med nyttårsforsetter som å ha et mål for hele året, tolv måneder er ganske lenge og mye kan forandre seg på den tid, i tilegg synes jeg det blir så umotiverende i lengden når det går over en så lang tidsperiode, dermed setter jeg meg heller mål måned for måned, det er både motiverende og enklere å nå. Jeg hadde et godt utgangspunkt i desember da jeg spiste ok sunt og var inni en god treningsperiode med mye motivasjon.

Da Desember nærmet seg sluttet satte jeg meg et mål for Januar, som var å ha 30 mil på mølla og 30 days squat challenge i løpet av de 31 dagene januar har. I starten var jeg litt usikker om målet jeg hadde satt meg var helt realistisk med tanke på jobb, barn, hus og alt annet jeg har å holde på med i tilegg, men motivasjonen har vært på topp, og frem til idag har jeg kun hatt en dag fri fra mølla, mens andre dager har jeg hatt opptil 2 mil på en dag. 

Jeg er så heldig å ha tredemølle hjemme, for uten seriene som jeg følger med på tror jeg aldri at jeg hadde hatt tålmodighet til det. Seriene jeg har fulgt med på i det siste har vært Paradise hotel Sverige som jeg ser på tv3play, og The Kardashians. Jeg har vært helt oppslukt i de alle at jeg har nesten helt glemt tiden eller de stakkars benene som sliter seg igjennom. Det er da det er GØY!

Helt ærlig trodde jeg vell ikke dette kom til å gå, men både i en hektisk hverdag og noen bekkenbrudd så går det utrolige, så lenge man har bestemt seg for det og jobber mot det. Nå gjenstår det noen bonus mil på mølla og litt ekstra styrketrening før jeg starter på målene for Februar. Jeg har blitt altfor dårlig til å trene styrke de siste årene og er "heldig" om jeg får til en økt eller to i måneden som utgjør ca det samme som null. Så et av målene med Februar er uten tvil å ta opp styrketreningen igjen, kanskje klare å kvitte meg med angsten for treningsenteret også? Hm! Vi får se. Jeg er iallefall klar for nye utfordringer ;)

Ha en fin onsdag dere <3
Cookie monster

Det må jo bare være skjebnen når favoritt nettside Tights kjører tilbud på favoritt kjeksene mine? Jeg hadde egentlig bestemt meg for å kuttet ut alt av "søtsaker" som jeg har blitt litt for glad i den siste tiden, inkludert det som liksom skal være "sunnere", men dette var ikke til å motstå. Jeg får heller sette meg et mål om å ha de lenge før de spises, yeah right? Jeg har alltid vært over snittet glad i kjeks, og det er tvilsomt noe som slår disse protein kjeksene. Jeg skulle gjort mye for å fått tak i denne oppskriften, anyone? Ikke nok med at de smaker som himmelen selv, så metter de utrolig godt og holder meg mett lenge.


Disse kjeksene koster til vanlig 499 men er nedsatt til 299. Lenny og Larry protein cookie kan kjøpes HER, og er en ekte amerikans cookie som kun inneholder naturlige ingredienser og har blitt verdens kjent for sin fantastiske smak og inneholder 16 gram protein per stk.

Jeg har bestilt ifra Tights en stund nå, og er like fornøyd hver gang. både utvalget, prisene, leveringen og ikke minst kundeservicen, den er virkelig på topp! Anbefales å ta en titt innom nettsiden deres :) Jeg fikk også fyllt på med pro pud, til tross for at jeg aldri har likt sjokolade pudding og slike ting, er disse veldig gode!


Ha en fin tirsdag dere <3
Mye vil ha mer, men mer er aldri nok?

Hvorfor vil vi somregel ha det vi ikke kan få, hvorfor behandler vi de som behandler oss dårlig så bra? Denne mye vil ha mer går videre til at ting aldri blir bra nok uansett hva man gjør med det. Det blir som å lage en stige til himmelen for å møte igjen de som forsvant så altfor tidlig, det går jo ikke. Av og til burde man rett og slett lære seg at nok er nok, man trenger ikke alltid det lille ekstra. Hvor lykkelige hadde vi ikke vært da?

Jeg er selv et godt eksempel på mye vil ha mer, både når det kommer til utsende, trening og ellers mål i livet. Jeg tror aldri jeg har nådd det punktet der det faktisk er godt nok, ikke før nå som jeg har akseptert at nok er godt nok. Jeg har alltid vært super stressa av meg helt fra jeg var liten, mamma sier selv hun merket det etter at jeg mistet pappaen min som seks åring. Det var vell da jeg kjente skikkelig på hvordan livet var og at man må jobbe hardt for å få det til å gå "rundt" Uansett hva som skjer så må man alltid fortsette å gå videre.

Vi mennesker kan være litt for flinke til å legge fokus på ting som går galt, som jobben du ikke fikk, vennene du mista, gutten som gikk og ellers alt annet som har gått feil vei. Ja okei men tenk på (i mitt tilfelle) Pappaen min som døde, det samme med broren min. Bilulykken, og ellers alt annet jævlig jeg har opplevd som jeg har kommet meg videre fra, enda sterkere som person, og fremdeles kan jeg klage over de småtingene som at jeg ikke er fornøyd med kroppen min, håret mitt og alt annet som egentlig gir null mening. Det er jo ikke slike ting som skal utgjør lykken min, vår? Jeg tror man av og til bare må ta seg en bolle, for jeg elsker boller, chille litt, og tenke at "det går bra", "Du klarer deg fint" for det gjør faktisk det.

Jeg er en veldig ryddig person av meg som liker å ha system og en plan over ting, ikke bare hjemme i mitt eget hus, men også hos andre eller på ting som mobiltelefonen. Jeg sletter meldinger, "rydder" i bildene og på facebook profilen min. Den værste plassen er kanskje instagram? Jeg kan legge ut et bilde, for å så slette det igjen for det ikke passet inn med bilder og kontraster, eller var det kanskje kvalitet som bare ble for dårlig, eller kunne jeg klare å finne en feil på mitt eget utsende på den selfien? Det er skremmende hvor mange timer det går på å bla ned og på tvers gjennom hele instagram. 

Jeg tror alltid selv at om jeg bare gjør det, kjøper det, har det, fikser det, lager det, da blir jeg lykkelig da? Men er det nok? mest sannsynlig ikke for i det neste øyeblikket er det noe nytt. Jeg har noen dager der jeg er litt lei og kjenner på det at jeg trenger litt tid alene, helt alene. De dagene der jeg holder meg hjemme og legger bort mobilen, de dagene der jeg kun fokuserer på meg selv i mitt eget selskap, der jeg sover lenge, starter dagen rolig, spiser frokost, trener og bare gjør det jeg selv har lyst til, i mitt eget tempo uten noen form for forstyrrelser. De dagene er gull, og de bringer meg litt tilbake til barndommen i den tiden før man fikk mobiltelefon, data, internett og alt det der. Det virker som om man plutselig har så mye tid i en ellers så hektisk hverdag, fordi man ikke lar seg forstyrres av noe. Som om man tar styringen over sitt eget liv igjen. Det er deilig det. Jeg skal uten tvil bli bedre til å legge bort mobiltelefonen mer og heller nyte dagene. Både alene og ellers i godt selskap av de menneskene jeg har rundt meg. Visst vi alle kan finne det positive i oss selv, og akseptere det "negative", om vi bare kan klare og gi litt faen å la folk ta oss for den vi er, fremfor å jobbe så hardt for å bli akseptert av alle, for det er umulig, og uansett hvor god og snill du kan være, så er ikke alle som deg, desverre.
Frokostfavoritt; Havregrøt med sjokolade protein.

Mandagen har startet rolig, Lille E er blitt syk så vi ligger begge på sofaen og chiller max med mummi på tv'n. Satser på at han blir bedre i løpet av dagen :)

I den tiden jeg ble mamma til lille E var havregrøt noe jeg spiste nesten hver eneste morgen, i nesten to år. Det var noe av det beste jeg kunne få å spise, som jeg trodde jeg aldri kom til å gå lei av. But I did, og nå som jeg spiser det så skjeldent har jeg helt glemt hvor godt det smaker og hvor mye det metter. Ingen tvil i at jeg må få dette inn som en "fast" frokost igjen! Favoritt kombinasjonen må være sammen med proteinpulver blandet i vann og banan.
"Går det bra?"

Er det noe jeg hater å høre så er det når andre forteller meg at jeg fortjener så mye bedre, for hva fortjener man egentlig? Og, hvorfor skal det ha noe å si om man fortjener så bra, når det ikke er det man selv føler. Vi fortjener jo alle det beste, men hva når det ikke er nok, kan det egentlig bli nok? Jeg kjenner så mange som fortjener gull og grønne skoger, som er bedre enn meg men likevell må lide seg igjennom kjipe ting. Livet er så urettferdig, uansett hvordan man snur på det, og skjebnen kan umulig finnes, ellers er den kjip for det handler jo ikke om hva man fortjener , men hva som skjer. Og hva er det egentlig? 

Så, går det bra? Hvordan har du det idag? Spørsmål som vi alle stiller og alle får, og mest sannsynlig som vi alle tar en hvit løgn på en gang i bland mens vi svarer bestemt "Jo, det går fint". For hva skal man egentlig svare? Noen dager er ber, andre er verre. Det er som en berg og dal banen som går opp og ned, eller en bil som kjører frem og tilbake. Noen ganger går det faktisk bra, mens andre ganger gjør det ikke. Jeg antar at nøkkelen er tid, og svaret er midlertidig. For livet kan snu på et knapt sekund, det positive med det er at det heldigvis kan snu fra kjip til supert også, og etterhvert som årene går og vi bli "større", gamlere, burde man ha lært den leksen og heller bare tatt livet med ro når det er kjipt, og slappet av når det er fint, eller? For det går jo bra, ellers går det over. Right?
Utilgjengelig.

Da jeg la meg onsdagskveld slo jeg av både mobilnettet og wifi, deretter tok jeg mobilen på lydløs. Jeg har lagt dette inn som en vane for å prøve å koble helt ut ifra alt når jeg skal sove, for å ha minst mulig i hodet. Jeg har slitt skikkelig med søvn i det siste og føler jeg har testet ut det meste, uten at det egentlig gir noe virkning, men det er nå så. Jeg begynte ikke før klokken 16 dagen etter så jeg ble liggende leeenge før jeg kom meg ut av sengen, fullførte treningsøkta og gikk på jobb. Selve dagen var skikkelig avslappende, jeg hadde fremdeles ikke tatt på mobilen dermed hadde jeg ingenting som kunne forstyrre meg eller distrahere meg. Jeg er jo en av de som konstant er på mobilen, hele tiden! Spesielt instagram, der tør jeg ikke tippe hvor mange timer jeg bruker i løper av en dag. SÅ, jeg lærte meg at neste gang jeg skal ha en dag off på mobilen skal jeg si ifra til de nærmeste så de slipper å bekymre seg for meg. Hehe, for noen gode folk jeg har som passer på <3 Et tegn på at jeg er litt for mobilavhengig kanskje?

Idag har jeg hatt min første treningsfrie dag i år, tenk det! Det føles faktisk helt forferdelig. Dagen har sust avsted på jobb og venninne kos! Nå er jeg hos mamma og skal passe småsøsknene mine mens hun er på nattevakt, før jeg er klar for å starte dagen med en skikkelig treningsøkt før jobb imorgen!

Ha en fin fredag dere, og riktig god helg <3
Dopeclothing @Ridestore


Ikke mye er mer spennende enn å vente pakke i posten fra favoritt nettstedet når det kommer til klær, er så glad for at jeg har oppdaget Ridestore! Det beste klesplagget jeg vet om er en stor hettegenser, uten tvil. Det er så behagelig og godt!

Ridestore har merker som dope, vans, adidas, fox, DC ++ De tilbyr også gratis frakt, rask leveringstid og 30 dagers åpent kjøp med gratir bytte / retur. Om man mailer kundeservice om eventuelle spørsmål får du alltid god hjelp og hyggelig svar. Itilegg er sms du får på telefonen når varene er sendt så koselig. Denne nettsiden har det "lille" ekstra og behandler kundene sine bra, bare det i seg selv gjør at ridestore er en favoritt.

Dope lue til 229, HER. Dope genser til 649, HER.

Grått joggedress sett; Genser til 499 (før 799) HER. Bukse til 649 HER.
En gammel favoritt.

Da vanilje kesam først kom i butikken var jeg helt frelst, og hadde alltid flere stående i kjøleskapet. Jeg kunne spise de helt rent og synes at det var det beste jeg visste om. De ble brukt til det meste og dersom de står i fryseren en liten stund blir det til en nydelig yoghurt is. Kesam, frukt og bær var lenge favoritten, jeg trodde aldri jeg kom til å gå lei av den komboen.

Fra da til nå er det en god stund siden sist jeg har spist det, og det er ikke lengre noe som står på "må ha" tingene på handlelisten. Jeg hadde helt glemt hvor godt det egentlig smaker med vanilje kesam, banan og hakket sjokolade ovenpå. Perfekt å ha stående når søtsuget stiger på :)Ellers ville jeg bare innom for å ønske dere en fin onsdag, håper dagen deres blir bra <3
Når du oppdager mobbing...

Når man jobber i butikk får man med seg mye rart om og av menneskene rundt. Jeg tror ikke alltid andre tenker over hvordan de egentlig oppfører seg eller hva de sier, iallefall ikke alle. En ting er de barna som springer rundt i butikken å river klærne rundt om kring mens de filmer detter på snap og leker ett eller annet, eller de barna som tar sminke enten testere eller produkter som vi selger, og kliner det rundt omkring, grapser med øyenskyggene og skriver ting på vegger og hyller med eyelinere eller leppestift (altså vi har kamera), MEN en annen ting er mobberne. 

Etter å ha jobbet på Cubus i over to år har jeg aldri sett eller lagt merke til dette tidligere, og jeg håper inderlig at det aldri har skjedd før, for dette var fælt, og jeg unner ingen å bli behandlet slik, uansett. En søt liten jente, ca på alderen med lillesøsteren min på 12 kommer inn i butikken og kikker rundt i kosmetikken. Videre kommer en liten jentegjeng "luskende" etter. Jeg legger merke til hvordan de følger med og etter denne jenta, hvisker og ler til hverandre. Etter litt går de hit til henne. Avstanden blir for stor til at jeg hører nøyaktig hva de sier, men jeg får med meg at den ene jenta tar tak rundt henne og "svinger henne rundt", mens resten av jentene ler, og den jenta det gjelder ber dem om å slutte. Jeg går hit for å si at slik oppførsel ikke er akseptabelt hos oss, og ber dem slutte. Jentene går ut av butikken men står fortsatt luskende rundt jenta som er igjen inne ved kosmetikk avdelingen.

Jeg stod like ved å brettet noen klær da jeg såvidt hørte at hun ringte noen og ba dem om å hente henne, uten at jeg helt visste hva som skjedde fikk jeg en følelse på at noe var galt og i det jeg kikker bort på jenta så ser jeg at hun ikke har det noe greit. Egentlig er jeg veldig sjenert av meg, og lurte litt på om jeg ville virket "dum" om jeg blandet meg, eller prøvde å være til hjelp. Dum liksom, hvorfor tenker vi sånn? Om jeg hadde missforstått situasjonen og alt var fint ville jeg heller vært på den sikre siden, enn at denne jenta virkelig skulle hatt bruk for at noen tok fatt i det som skjedde og skjer, det at folk viser at de bryr seg, til tross for at man aldri har sett mennesket før.

Jeg gikk hit til henne og spurte henne om jeg skulle vise henne en annen vei ut av butikken og bygningen generelt, så hun slapp unna den jentegjengen som stod ved inngangen og ventet på at hun skulle komme ut. Jenta takket ja og jeg så hvor glad hun ble. Vi snek oss rundt i butikken, videre inn på lageret der jeg hjalp henne ut nødutgangen, hun takket så fint og kom seg ut uten å måtte møte disse jentene på veien. Til tross for at det kun var til hjelp der og da, så håper jeg virkelig at det ordner seg for denne jenta, og alle andre som opplever ting som dette.

Jeg får så vondt inni meg av å tenke på at mennesker oppfører seg slik mot andre, hvordan de kan klare å ha det bra med seg selv eller hva de i det hele tatt får ut av dette. Er det noe jeg ser ned på og er kraftig i mot så er det dritt slenging, utestenging og mobbing. FY så stygt det er. Jeg bli helt dårlig av tanken. Jeg håper alle går inn for at dette er feil, og endrer holdningen og oppførselen sin. Mobbing er virkelig ikke greit(!)Husk at det er aldri feil å bry seg og akkurat DU kan utgjør en forskjell. Grip de sjansene og hjelp de som trenger det. Vær så snill, vær snille med hverandre <3
Life is good.

Som liten lærte jeg meg å reise meg når jeg falt, komme meg opp igjen på hesten ryggen om jeg falt av og i det heletatt fortsette der jeg slapp. Prøve til jeg fikk det til, om jeg feilet så lærte jeg, det samme gjelder når det kommer til motgang og utfordringer, så etter en natt med dårlig søvn var det ingen grunn til at denne dagen skulle bli dårlig, tvert i mot. Jeg spratt ut av sengen i det alarmen ringte, fullførte mila og hadde en banan "milkshake til frokost", før jobb stod for tur. Januar salget er godt i gang, samtidig som vi har fått inn så mye fint høst nytt i butikken
Midt i butikken har vi en fresh fargerik treningsvegg med mye høst nytt! Treningstightsene jeg har på meg på bildet under er helt ærlig de beste jeg har prøvd, så behagelig og gode samtidig som de sitter godt, det samme med trenings bh'n. Virkelig amazing, you should get one ;)Treningstightsen koster 299, sports bh'n 99 - Besøk gjerne oss gjerne på Cubus flekkefjord på facebook HER :)

Nå står treningsøkt nr to for tur, en bonus økt på en mandag slår umulig feil :)
Sorg har ingen tidsberegning.

Det er når jeg legger meg om kvelden at tankekjøret starter. Jeg har slitt en del med søvn i perioder men for det meste har jeg nektet for at det er tanker som holder meg våken, og som oftest er det ikke det heller, men idag, inatt, så er det nettopp det. Det er som om tankene står i kø. Dagene i seg selv er veldig hektiske, de går i ett med det samme av seg selv. Jeg får ikke tid til å tenke på andre ting enn det som skjer akkurat der og da, mens nå... Det føles som om jeg har en hel evighet til å tenke, som om de timene jeg trenger til søvn blir kastet bort på dette.

I det siste har jeg hatt som mål hver eneste dag og legge meg tidligere, gjøre det jeg kan for en god søvn å aller helst sove, så lenge som mulig, så lenge jeg bare kan, men ikke fillern om det går. En natt blir plutselig til tre netter våken, egentlig uten problem. Jeg er ikke trøtt, bare sliten? Jeg vet ikke. Jeg har alltid lært meg at man sluntrer ikke unna, så uansett hvordan ting kan være så gjør jeg det jeg skal, alt sammen. Så her ligger jeg da, med begge kattene i sengen i det mørke rommet. Selve rommet er ganske lite, men samtidig så føles det større enn jorden selv, om du skjønner? Eneste forskjellen er at det føles tomt. Jeg er ikke alene akkurat, bare ensom.

Jeg har alltid vært familiekjær av meg fra jeg var liten. Pappas lille jente som jeg selv husker eller liker å huske for hva husker man vell egentlig fra man var seks år å tidligere? Familien har alltid betydd alt, mer enn noe annet. Jeg hadde aldri forestilt meg at på min reise i livet så skulle jeg miste to av mine nærmeste, i en så ung alder. Men her er jeg da. Jeg har jo fortsatt en fin familie igjen, heldigvis en stor familie, og så mange gode mennesker rundt meg, likevell klarer jeg å føle meg så "ensom og forlatt".Om jeg kommer til å få sove inatt eller ikke aner jeg ikke. Akkurat nå er jeg lysvåken, men tankene er tømt og hodet er tomt. Før var musikk en slags sovemedisin for meg, mens det var ikke like populært for kjæresten som lå ved siden, så på et mystisk vis klarte jeg å venne meg av det, nå trenger jeg bare stillhet.

God natt da dere <3
Fremhev hudens glød;

Søøøndag, noe som betyr hvilepuls, kos og selvspa! Jeg føler ikke jeg har fått gjort så mye idag, egentlig. Samtidig som jeg har fått unnagjort en hel del. Jeg har noen ting som jeg jobber mot, og nimmer meg i mål med. Det er så motiverende og spennende å holde på med at jeg surrer rundt i min egen lille verden fortiden.

For en stund tilbake fikk vi inn tre forskjellige ansiktsmasker fra loreal. Ettersom jeg er allergisk mot så mye er jeg alltid skeptisk til å teste ut nye produkter, spesielt kremer til ansiktet da jeg tidligere har fått utslett og hovnet opp dersom jeg ikke har tålt det. Men etter litt om og men tok jeg sjansen og har prøvd to av disse tre. 

Den grønne som heter Pure Clay purify mask inneholder ren leire som bidrar til å rense og glatte ut huden, mens den svarte er Pure Clay glow mask med leiremaske med kull som er en skikkelig detox for huden, den renses i dybden og gir en fresh og strålende glød. Alle disse tre maskene passer for alle hudtyper, men gir ulik type behandling. Selv synes jeg den grønne passer min hud best.

Anbefalt å brukes 2 - 3 ganger i uken. Skal kun smøres på et tynt lag, dermed er kremen veldig drøy i bruk. Mens den er på vil du kjenne hvordan den stivner til, før den vaskes av igjen etter 10 minutter. Vi selger disse på Cubus til 99 kr. 

Nå har lille E reist opp for en uke hos pappaen sin mens jeg skal fullføre dagens andre og ukas siste økt før jeg tar kvelden. Målet for denne uka er å ta tilbake "litt" tapt søvn, men innimellom de hektiske hverdagene så er det ikke alltid like lett. Prøve skal jeg iallefall!

Håper dere har hatt en fin helg iallefall! <3
Lørdags'modus

Jobb - Trening - Familietid - Jentekveld <3 


God helg, ta vare på de rundt deg ;)
Skinkeboller / horn.

Hva passer vell bedre enn baking på en regnfull dag som dette? Dermed ble det "skinkeboller" / horn! Oppskriften og fremgangsmåten er lekende lett, det eneste du trenger;

50 gram tine meierismør - 5,5 dl ekstra lettmelk - 1 gjær - 1 ss sukrilett - 1 ts salt - 5 dl fibra fullkornsmel - 5 dl siktet speltmel + 1 egg til pensling. 

Start med å smelte smøret og hell i melken. La blandingen bli fingervarm på ca 37 grader, før gjæren smuldres inn. Ta videre i sukker, salt og spe på med mel til deigen er fast. La deigen heve på et lunt sted i minst 40 minutter, før den formes, jeg valgte en blanding av både boller og horn med ost og skinke i. Stekes i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

Pakkelykke @Tights!

Propud - cake in a cup - fiber sirup - kakemiks - protein bar - proteinpulver 
Like før jul mottok jeg en pakke jeg hadde bestilt fra Tights. De kjørte et kjempe tilbud på black friday så jeg fikk det hele for 700(!) kr, not bad. Jeg har gjennom årene bestilt fra flere ulike sider, men tights havner på en soleklar førsteplass både på utvalg, pris, levering og ikke minst kundeserice.

Kakemiksene er helt geniale å ha liggende, mens propudene er jeg blitt litt for avhengig av. Jeg har aldri likt sjokoladepuddig og slike ting, men disse... Yum! 

Det begynner å bli en stund siden jeg var på "bake kjøret" sist, så jeg føler snart det er på tide å eksprimentere litt på kjøkkenbenken igjen. Jeg har fått samlet meg opp en god del med oppskrifter som jeg gjerne vil teste ut så fort tidsklemma gir litt plass igjen.

Besøk gjerne Tights for å se utvalget de har å tilby, de kjører somregel alltid gode tilbud :)
Jea's Fast food AS > Hamburger.

Det føles nesten litt som om denne helgen var over før den startet, men det tyder vell kun på at den har vært bra?

Jeg hadde fri på fredag og fikk brukt dagen bra til å få unnagjort tingene på to do listen og dagens trening før kvelden ble tilbringet med en god venninne. Det ble hamburger på menyen, Kardashians i bakgrunnen og mye prating, før vi tok oss en liten kjøretur.Hjemmelaget hamburger er tydeligvis populært i jenteflokken, og allerede i neste uke står en ny "bestilling" for tur sammen men en annen venninne. Haha! Jea's fast food AS next? Neida, men disse er super enkle og laget og tar kun noen få minutter. Det eneste jeg gjør er å mose sammen en pakke med karbonadekjøttdeig, ett egg og ønsket krydder med en stavmikser, før jeg tar kaldt vann og hendene og former dem før de stekes. Tilbehøret kan varieres til å kun ha hamburgerbrød, til å tilsette salat, søtpotet, ost, bacon eller hva enn man liker.

Lørdagen fløy avsted til trening, jobb og jentekveld mens denne søndagen skal være 100% chill! Det har vært så mye sykdom rundt i det siste, så det spørs om ikke den har nådd meg også nå. Det passer alltid så dårlig å bli syk, så jeg krysser fingrene for at jeg slipper unna.

Ha en fin søndag så lenge :)
New year, new me?


Når venninna de sier; "Åh, skal vi ikke ha en total makeover på deg?", er det da man skal ta hintet?

Det er bare en måned siden jeg satte i nytt extentions, med akkuratt samme typen som jeg hadde sist gang, forskjellen er bare at sist så holdt det i nesten 6 måneder, mens denne gangen ble det en tusta hårball etter knapt en måned. Alternativene var enten å kutte ut hele extentionsene siden jeg begynner å bli rimelig lei av å alltid ha knotter rundt i hodet, eller å klippe det kortere. Valget falt på siste nevnte, med en mørkere brunfarge. For en snill og flink venninne jeg har som både farger og klipper håret mitt, og duller så godt med meg! Hun er ikke noe frisør, eller noe i nærheten, men hun vet virkelig hvordan man bruker saksa!

Det ble en skikkelig selvpleie dag med hårfarging og klipp, hårkur, ansiktsmaske, selvbruning, neglelakk, farging og napping av bryn. Slike dager er gull verdt innimellom de hektiske hverdagene. Håret ble mye mørkere enn forventet, det ser heller svart ut enn en firer i brun. Til og begynne med var jeg litt skeptisk om jeg ville "trives" med så mørkt hår, men det snudde fort om! Mørk er det nye Jea, eller no.
Pizza night!Jeg startet dagen tidlig i går med å fullføre mila på mølla før jobb, etterfulgt av knebøyene fra "30 days squatchallenge" som jeg nettopp startet opp med. Jeg har droppet disse nyttårsforsettene for lengst, men har funnet en motivasjon med å sette opp mål måned for måned, da blir det i kortere perioder som gjør det lettere å holde motivasjonen oppe, synes jeg!

Denne uka som lille E er hos pappaen sin er det kun jobb og trening som står i fokus, men etter at dette var unnagjort tidlig igår slo jeg til med en real pizzakveld! Den beste pizzaen (utenom pizzabakeren), er uten tvil søtpotet pizza! Den er så lett og lage, sunn og god! Oppskrift finnes i et tidligere innlegg HER. For å være på den sikre siden ble det både vanlig pizza og søtpotetpizza. Heldigvis falt siste nevnte også i smak ;)Koslige kvelder som dette <3

Nå står treningen for tur, etterfulgt av jobb. Ha en fin dag da dere :)
En ny sjanse.

Av alle qoutes her i verden tror jeg favoritten min må bli; "You have to die a few times before you can really live", for det beskriver meg ganske bra som person. 2016 var egentlig et skikkelig dritt år for min del med mye motgang og nedturer, jeg er så glad for at jeg kan legge det året bak meg, og ta med meg alt jeg har lært på den vonde reisen frem til idag. 

Det sies at man trer inn i den "voksne verden som konfrimant", men det "voksne" livet mitt startet allerede som seks åring. Det var da jeg skjønte at jeg måtte passe på meg selv og ta vare på meg selv uten å kunne være avhengi av alle andre. Jeg hadde somregel alltid alt på stell, "taima og tilrettelagt". Jeg er så glad for at jeg har evnen til å snu det negative om til noe positivt, om ikke alltid med en gang så kommer det seg iallefall etterhvert, og ta de ulike utfordringene og komme meg videre. Sette meg mål og nå dem. Ut i fra alt jeg har opplevd så er jeg super stolt over hvor jævlig bra jeg gjør det i livet, om det er lov til å si? For når jeg tenker meg om, så har jeg det bra, mer enn bra.

Etter alt vondt man kan oppleve, og vanskelige situasjoner man kan gå igjennom så kommer det til et punkt der nok er nok og livet går faktisk videre. Hvor fantastisk er ikke det, egentlig? At livet er en gave er virkelig sant, og jeg har lært meg å ta vare på det jeg får, og være takknemlig for det jeg har.

Så, en ny "sjanse"?  Jeg våknet 1 Januar, i ett nytt år og tenkte. Shit, dette skal bli et bra år! Det beste med den tanken er at det er kun opp til meg selv å få det til. Selv om det kun er tredje januar i dag så har denne starten vært bra. Energien er endelig tilbake og motivasjonen er på topp. Jeg gleder meg til hva dette året har å by på, for jeg vet allerede at jeg har så mye bra i vente <3Håper dere har hatt en like bra start på året som meg, måtte dere alle få et fint og godt år! :)
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits