Egg og bacon muffins.

Synes selv disse er enklere og bedre, enn når man steker dem. Alt du gjør er å legge bacon i tvers i en muffinsform, og tilsette egg i. Jeg brukte et halvt egg per muffins for å få passe mengde i formene. Disse stekes på 200 grader i ca 10 min. En perfekt helgefrokost :-)

Karameller.

Det nærmer seg helg, og hva passer vell bedre enn hjemmelaget karamell? Denne karamellen er så enkel og lage, og så utrolig god! Oppskriften er lagt ut før, men jeg deler den gjerne igjen.

Bland 2 dl viking melk, 20 gram sukrin melis og 20 gram sukrin gold, et dryss vanilje sukker, og 15 gram med smør i en bolle. Rør godt rundt, og sett den i mikroen i 5 minutter. Videre rører du godt, og la den stå i ca 7 minutter til i mikroen, der du tar den ut og rører ca hvert minutt for å ikke svi den. Når konsistensen har blitt tykkere, settes den i former, eller bare i en matboks, så i fryseren til den er stivnet.

Kan også tilsette mørk sjokolade i for en mer sjokolade smak, eller smelte sjokolade over når de er ferdige, ha i nøtter, eller hva du måtte ønske. Kun fantasien setter grenser :)

Jeg valgte en enkel løsning med å bare ta det i en matboks denne gangen.
Detox - Uke 1.

Måltidene den siste uka har som oftest bestått av smoothie, smoothie og enda mer smootie. Tiltross for al smoothien er jeg fremdeles ikke lei av det, det er jo så mettende, friskt og godt! Favoritten er fremdeles naturell yoghurt, med frossen kiwi og banan, den er magisk i munnen!
Ellers laget jeg salat i helgen. Jeg har googlet litt rundt om kylling er lov eller ikke, men kommer frem til både ja og nei, så siden jeg har laget "min" egen detox plan, ble en liten mengde i salaten lov. Jeg har hatt en del vondt i hodet, vært slapp og svimmel, men kan kun skylde det på meg selv. Jeg er full klar over at jeg drikker altfor lite vann, og i gjennomsnitt daglig drikker jeg vell knapt et glass. Jeg kan i perioder være flink til å få i meg nok væske, men også helt elendig, selv om jeg vet hvor viktig det er! Målet for denne uka er uten tvil å tvinge i meg mye mer vann!

Nå er jeg klar for uke 2! :)
14 dagers detox.

Jeg har bestemt meg for at fra og med i morgen skal jeg følge en detox plan som jeg selv har satt opp tilpasset meg selv. Jeg har bestemt meg for å ha de første fem dagene med bestående av smoothie og mye vann. Videre kan jeg spise mer ren mat de neste 9 dagene. Dette gjør jeg ikke for noe vektnedgang eller noe i den duren (selv om det også er et mål), men mest  for at jeg har satt meg et mål som jeg skal "jobbe" målrettet mot. Hver dag kommer jeg til å skrive ned all inntak av mat og drikke, startvekt og "sluttvekt", og hvordan kroppen reagerer på det.

Detox prøvde jeg først ut i januar, og jeg merket så utrolig godt hvor mye bedre jeg følte meg, og hvor mye bedre kroppen da fungerte. De første fem dagene skal jeg lage smoothie av bær og naturell yoghurt. De 9 resterende dagene kan jeg ha noen typer bær, frukt, grønnsaker og salat + kylling i helgene i salaten. Jeg fungerer faktisk best når jeg har en plan å gå etter, så hvorfor ikke?

Treningen den siste tiden har det ikke blitt så mye av. Bekkenet er verre en noen gang etter ulykken, og istedenfor å gjøre noe med bruddene som jeg fremdeles har, blir jeg heller sendt på kontroller alle veier, der tydeligvis ingen vet hva de skal gjøre med det. Det at bruddene har gått ifra stabile, til ustabile å skjeve, kan jeg vell takke meg selv for, som ikke klarer å holde meg unna trening og jobb. Krysser fingrene for at det snart skal bli bedre!Ellers har jeg hatt en kjempe fin familiesøndag sammen med E, på middags besøk og fastelavnens søndag! Nå blir det film kos resten av kvelden, før vi finner senga, som jeg kjenner blir tidlig i dag! :)
Mr. C kan, valentines day på forskudd.

Dette er i hovedsak en blogg jeg lagrer oppskrifter og lignende, men siden det er valentines day, fortjener det litt kjærlighet også! Jeg har alltid likt "merkedager", og sier ikke nei takk til en dag utenom det vanlige, der man kan gjøre noe ekstra. Valentines day har alltid vært en dag jeg har likt, samtidig som jeg synes den har vært en smule oppskrytt også. Med årene har jeg vell mer blitt vant til at dette mer eller mindre er en vanlig dag. Om jeg så har vært så heldig å fått roser eller no, kunne det jo skjedd på hvilken som helst dag? Men i år dere... Da fikk jeg endelig opplevd det man ser på "film".

Uten å nevne hvorfor, har hormonene slått seg helt vrange de siste dagene, å bestemt seg for å se hvor sur jeg egentlig kan bli, noen ganger også uten grunn. I går var en slik dag, og det er på slike dager jeg synes ekstra synd på Mr. C. Etter at han hadde hatt ei sinna frøken, fortsatte han med å prøve å oppmuntre meg så godt han kunne.

Jeg var på jobb i går fra 16:00 - 20:00, og imens tikket det inn meldinger med hvor mye han gledet seg til jeg kom hjem, og hvor mye han savnet meg, mens jeg himlet med øynene over at han ikke kunne gidde å hente meg. Da jeg var på vei hjem fikk jeg melding fra han om jeg kunne sende en melding når jeg nærmet meg, så han kunne  komme til meg, og at han hadde satt bilen sin der siden han var med en kompis rundt. DA ble jeg jo enda mer forbanna, rundt og rundt i samme bygd kunne han, men å kjøre en liten tur for å hente meg kunne han ikke? Hva faen er problemet! Så jeg fortsatte det sure humøret mitt, og gikk til mamma istedenfor, for jeg gadd vell ikke å sitte hjemme hele tiden, det gjør vi jo "alltid".

Tilslutt fikk jeg bare; "Nå kjæme du deg te helvette ner her!". Til tross for at det kun tar 2 min å gå fra mamma til meg, svarte jeg bare "hent meg". Haha, for en drittunge jeg kan være, men slapp av, har som regel grunn til det (he...he)

Da vi nærmet oss så jeg det var lys i huset, å jeg kunne ikke helt forstå hvilken lys jeg hadde glemt å ta av. Idèt jeg skulle låse opp døra så det mer ut som om det brant i gangen, og jeg skjønte fremdeles nada. Lettlurt sa du? "Hæææ, brenner det?" Tenkte jeg.

Det som møtte meg var telys formet som et hjerte, med en lapp "Follow the roses" (første jeg tenkte var javell, okei. soverommet next), men rosene tok meg til kjøkkenet, der det stod klart med tente lys, rosebukett og ferdiglaga middag! Ikke nok med at han allerede da hadde scooret seg en 10'er, hadde han pyntet soverommet med lys, og strødd roseblader i sengen, der han også hadde formet et hjerte med C + J, og tatt opp tv'n sin så vi kunne se film. Masasje fikk jeg også!

Jeg kunne virkelig ikke fått en bedre kveld, fineste noen har gjort for meg! Jeg er egentlig veldig dårlig på å vise hvor glad jeg faktisk blir av slike ting, fordi... jeg blir jo så glad at jeg aller helst bare vil grine av glede! Er så heldig som har min C.
Det er deg, det var alltid deg, og kommer alltid til å være deg. <3
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits