Karamellisert banan.

God morgen, endelig fredag! Denne uka hadde jeg egentlig fri både tirsdag, torsdag og lørdag. Jeg har sagt til meg selv hver uke i det siste nå at jeg ikke skal jobbe noe mer ekstra, etter å ha jobbet hver dag i noen uker nå, meeen... Så liker jeg jo å jobbe, og jeg liker jobben min, så plutselig ble det full uke denne uka også! Jeg skal ivertfall ikke klage når lønna kommer.

Når det kommer til gjøremålene mine ellers her hjemme... Skal virkelig hele huset bli vasket ned nå før jobb siden jeg ikke begynner før klokken 16, det trengs! Jeg har også bestemt meg for å male alle takene i første etasje, som jeg har utsatt i noen uker nå... Så i neste uke MÅ jeg begynne! Jeg har heletiden tenkt at jeg ikke gidder å gjøre noe med dette huset, siden det kun er midlertidig til den dagen jeg bygger mitt eget, samtidig som jeg også vil trives her, dermed blir det litt forandringer i heimen fremover! Satser på jeg er ferdig til sommeren, så jeg kan begynne på utsiden! Jeg er vell det eneste huset er som ikke har noe "hage", det må jeg få gjort noe med! Hadde vell vært på tide etter å ha bodd her i 3,5 år! Gud tiden går fort.

For litt siden tok jeg en annen vri med karamellen min, nemlig en kombinasjon med banan, sjokolade og nøtter. En skikkelig deser med andre ord!

Jeg startet med å dele en banan på langs å la den i fryseren. Den trenger ikke å være i fryseren først, men personlig synes jeg det smaker bedre da. Videre laget jeg karamellen > En boks viking melk, 2 ss smør, 3 ss sukrin melis, 1 ss sukrin gold, 1 ss Fiber sirup og 1/2 ts vaniljepulver.

Ha alt i en bolle og rør det godt sammen. Sett i mikroen på full styrke i 3 -4 minutt og rør godt, gjenta dette ca 5 - 6 ganger. Husk å røre godt i røren mellom hver gang, og pass på at den ikke svir seg. Etterhvert som den begynner å bli tykkere pleier jeg røre oftere for å unngå at det svir seg. Når den er ferdig er røren ganske tjukk og blitt mørkere i fargen. Jeg foretrekker den tykkest mulig, og mest mulig seig og har den dermed lenge i mikroen, og passer på å røre hyppig, bare etter noen få sec når det nærmer seg slutten.

Ta karamell over bananen, og strø på med hakket sjokolade og nøtter, før jeg har den litt i fryseren igjen. For å gjøre det "lille" ekstra kan du feks lage banan is og servere til, så får du en skikkelig mektig banansplitt og servere.Banan isen lager jeg av 2-3 bananer som jeg har kuttet opp i biter og hatt i fryseren på forhånd, litt styrk sjokolade melk, bakekakao opg sukrilett melis. Alt i en blender, med minst mulig væske for å få den tykkest mulig.

Håper det smaker :) God helg!
Kanelboller med vaniljekrem.

Morsdagen startet med baking av boller, og lek og tegning mens bollene stod til heving. For en god start på en god dag! Vi storkoste oss med latter og snakk, mens solen skinte inn gjennom vinduet. Det er slike øyeblikk i hverdagen som bare er helt magiske. Jeg tenkte flere ganger at dette øyeblikket skulle jeg hatt på film, kanskje ingen dom idè?

Endelig ble det noen sunnere boller som falt i smak for begge guttene i hus, kanskje jeg har knekt koden deres nå? Jeg får iallefall håpe det. Oppskriften består av;  5 dl ekstra lett melk > 150 gram smør > 1 Pk gjær > 100 gram sukrin gold > 80 gram sukrilett > 3 ts kardemomme > 5 dl sammalt hvete grovmalt og siktet speltmel til fast deig.

Start med å varme melk og smør til finger temperatur, og rør inn gjæren. Rør så inn sukkeret og kardemommen, før du tilsetter melet litt etter litt til du får en fast og god deig. La den heve i 30 minutter før du kjevler bollene ut, jeg valgte å lage noen kanelboller, og noen få skoleboler av deigen. La de så etterheve en liten stund mens du lager vanilje kremen.


Vaniljekrem: 5 dl ekstra lett melk > 80 gram sukrin melis > 1 - 2 vaniljestenger > 40 gram maisenna > 3 Eggeplommer. 

Varm opp melken sammen med sukrilett melis og vaniljestang. Vaniljestangen må du dele på langs og skrape ut frøene så tar du både frø og stang i melkeblandingen. Varm opp til kokepunktet og la blandingen trekke ut smak. I en bolle for seg selv mikser du eggeplommene og maisenna. (Spar på eggehvittene til å lage melis med etterpå).

Visp inn ca halvparten av melkeblandingen i bollen med eggeplommene til det blir helt klumpfritt. Ta ut vaniljestengene av melkeblandingen og hell deretter alt tilbake i kjelen. Varm langsomt opp til kokepunkt mens du rører godt!  Når blandingen når kokepunktet begynner den å tykkere. Etter noen sekunder kokende, trekker du gryta til sides og avkjøler før du har de på bollene.

Bollene stekes midt i ovnen på 200 grader, i ca 10, 15 min til de er gylne.

Når bollene er avkjølt har jeg på melis som jeg pisker sammen med eggehvittene til en hvit tykk røre, før jeg tar i sukrilett melis. Smak deg frem til ønsket smak. Strø gjerne over litt kokos, og nyt!
Håper dere alle har hatt en fin søndag <3
Min mamma er en super mamma.

Gratulerer så mye med morsdagen til alle fantastiske mødre der ute. Man velger ikke hvem man får til foreldre, så jeg føler meg heldig som har fått min mamma! Jeg hadde aldri vært den personen jeg er i dag, om det ikke hadde vært for henne. Det finnes ingen tvil i at hun har vært det største forbildet jeg har hatt, og fremdeles har. Jeg har alltid beundret henne på alt hun får til, og all motgang hun har kjempet seg forbi, mens jeg gleder meg over hennes gleder, og det fine livet har hatt å tilby henne.

Min mamma er egentlig svaret på alt. Jeg vet hun alltid er ved min side, og alltid har en strekkende hånd å gi. Det er snart 3,5 år siden jeg flyttet ut for meg selv, men likevell er det fremdeles hos mamma som er "hjemme mitt", det er godt å vite at døren alltid står åpen for meg. Jeg føler meg så heldig som har blitt oppvokst med noe av det viktigste av alt; en morskjærlighet og omsorg. En mor som virkelig vet å ta vare på barna sine. Ikke alle er like heldige. 

Jeg sender en varm klem til alle dere mødre der ute som har mistet et barn, og til alle dere som har mistet deres mor <3Kjærligheten en mor føler ovenfor sitt / sine barn er uendelig stor, det er snart 6 år siden jeg selv ble mamma, og det har virkelig vært livets største gave <3
Visste du at jeg ..

> Tok hull i ørene for første gang da jeg var 7 mnd.

> Mistet pappa da jeg var 6 år og nylig min bror, begge av samme grunn: Selvmord.

> Ble gravid når jeg var 16 år, og mamma som 17. 

> Fullførte første året på Helse og sosial som gravid hele skoleåret, med en evigvarende kvalme og uendelig mange oppkast, og 2 året som mamma før jeg tok meg et fri år sammen med min lille, før læretiden. 

> Har vært forlovet i nesten 2 år tidligere, og mitt lengste forhold har vært i nesten 4.

> Jeg er veldig reflektert og målrettet, noe som har bringt meg langt i livet, og som jeg er veldig stolt av. Man får til alt man vil, og er sin egen lykkesmed. husk det :)

> Er utdannet helsefagarbeider, men jobber fortiden på Cubus, litt vikar innen helsevesnet når det trengs.

> Har 4 brudd i bekkenet etter en bil ulykke jeg var i for snart to år siden. Det ble bestemt at bruddene skulle gro av seg selv. Helt ærlig? .... Det har ikke skjedd nei. Nå venter jeg time i oslo for mulig opperasjon.


 

> Hater å pante flasker.

> Sover alltid med musikk, og sover vell generelt best i bråk, gjort det siden jeg var liten.

> Når jeg publiserer innlegg går Christer av og til igjennom dem og retter opp i feil, mens jeg spør mamma om diverse ting er greit å skrive.

> Tar aldri telefonen visst jeg ikke har lagret nr. Finner jeg det ikke på 1881 får vedkommende aldri kontakt med meg med mindre de sender en melding der de seier hvem de er, haha...

> Er alltid sent ute, jeg skal baree.... jeg må bare, shit jeg glemte at...


 
Mine extentions erfaringer.

Hei dere! Jeg har fått ett par spørsmål om jeg kunne skrive et eget innlegg om hvilke hår extentions jeg anbefaler, og litt info om de forskjellige, noe jeg så klart ville! Synes det er veldig gøy når dere lesere foreslår innlegg dere vil ha, eller noe dere vil vite mer om. Gjerne fortsett med det, trenger litt inspirasjon i blandt.

Jeg tok i bruk extentions for første gang i 2012, kun den sommeren der før jeg tok nytt igjen 2 år etter, i mai 2014, og har siden da nesten alltid hatt i extentions. Jeg har slitt i veldig mange år med at håret mitt ikke vokser, så extentions ble til slutt min redning for å få lengre hår.

Typene jeg har prøvd er; Microringer, Sydd på hår og kreatin fester.

Microringer tok jeg på hos sol og sjarm her i kvinesdal. De hadde et tilbud så jeg betalte ikke mer en rundt 4500 kr. Vanlig pris er vell rundt 7000 kr, eller mer? Kommer an på håret du har, hvor mange fester du trenger, etc. Det lureste er å høre med frisøren din ut ifra ditt utgangspungt, og stedet du går til. Denne type extentions er en skånsom metode med lang holdbarhet. De festes på uten både lim, varme eller teip, det eneste du trenger er en tang til å feste microringene. Jeg hadde mine microringe extentions i ca 6 måneder, der håret holdt seg fint, uten å miste noe særlig med fester, eller at håret tustet seg.

På bildet ovenfor har jeg i microringene. Til tross for at jeg bleket det, farget det blåaktig, deretter brunt, så holdt det seg fint gjennom hele tiden.

Sydd på hår gjorde jeg hos Cosmo frisør i Flekkefjord. Her festes noen få microringer, som håret sys fast i som betyr at det sliter ca null på ditt eget hår. I perioder hadde jeg litt problemer med tuster, men det gikk helt greit. Etter hvert som håret vokste ut, måtte håret "heises" opp. Første gangen jeg sydde på betalte jeg ca 2500, og for hver time jeg "heiset" det, betalte jeg ca 700 kr, noe jeg gjorde 2 ganger.

Mens jeg hadde på sydd hår farget jeg det rosa, bleket det blondt, og tilslutt grå / svart. Ikke noe å si på kvaliteten på dette håret iallefall! 6 måneder holdt det ut.

Kreatin fester bestiller jeg selv fra luxus hair, som jeg har gjort 3 ganger. Dette er extentions som limes direkte på mitt eget hår, lengst mulig inn mot hode bunnen. Det holder seg greit i alt fra 3 - 5 måneder. Du kan bestilte 175 fester på 50 cm på tilbud til 1499 kr. Full pris er; 1899 kr.


Bildet ovenfor er nå med kreatin festene. Jeg har det fremdeles blond, som jeg har hatt i snart 2 måneder. Nesten ny rekord med å ikke farge håret, så lenge det varer.

Ut ifra disse tre typene så er det både fordeler og ulemper med alle typene, utenom micro ringene. De er en soleklar favoritt på alle kanter. De sliter ikke så veldig på håret, sitter lenge og godt, og er enkle å fjerne. Håret i seg selv er også en drøm, det holder seg fint, og er lett medgjørlig.  Det eneste minuset her er at prisen hos frisøren er sky høy, samtidig som det er forståelig, det er jo litt av en jobb å sette i, og kvaliteten er jo upåklagelig.

Håret man syr på, var jeg også veldig fornøyd. Eneste ulempen er at festene er veldig synlige, iallefall for min del som har så tynt og kort hår. Dersom jeg hadde det i strikk, eller oppsatt på annen måte, kunne man se hår remsene. Bortsett fra det var jeg veldig fornøyd, i tilegg til at det er et "billig" hår å gjøre hos frisøren, i forhold til microringene.

Når det kommer til kreatin festene kan jeg bare ærlig si at det er et skikkelig "dritt hår". Festene faller fort av, en etter en og plutselig er det 30. Håret har veldig lett for å tuste seg til, og i verstefall opp i en stor ball. Jeg pleier å ha denne typen i kun 3 måneder ca, der det holder seg greit. Kreartin festene jeg har i nå har jeg kun hatt i 2, og sliter allerede. Om noen har noen mirakel tips til meg eller anbefaliner så gjerne skriv det i kommentar feltet :)

Uanett type extentions så er det opp til deg selv hvor godt du tar vare på det :)

 
Alt blir bedre når man dør?

Jeg er en person som tenker veldig mye, og leter etter svar på det meste. Alt ifra hva dagen skal inneholde, til hvordan andre har det. Det vondeste med all tenkingen, er alle tankene på alle som har det vondt "der ute", hva andre opplever og har opplevd. Hvor urettferdig livet kan være, for det finnes så mye vondt "der ute". Brudd som skjer i et forhold der jeg ikke engang har kjennskap til de det gjelder, eller et tap av personer andre opplever er blannt annet ting jeg tar veldig innpå meg. Jeg er nok kanskje en smule dårlig til å vise at slikt påvirker meg, at jeg bryr meg, samtidig som jeg er veldig empatisk av meg, og ønsker alle alt godt, uansett om det er familien min, vennene mine, bekjente, ukjente, eller personer som kanskje ikke liker meg, jeg har likevell ikke vonde ønsker om noen. Jeg ser liksom ikke problemet i at alle bare kan ha det bra, hjelpe hverandre, og la mennesker leve sitt eget liv.

Tilbake til overskriften... Når mennesker dør, får man ofte høre at de har det bedre der de er nå, som om det skal være en slags trøst? Med mindre de har levd livet ut, til en gammel alder, og sliter med sykdommer og diagnoser, så kan jeg si meg enig i at de endelig får "fred", og har det bedre der de er nå. Men når det kommer til de yngre, de friske og raske så kan jeg ikke si meg enig, for meg er det bare tull! Hvordan i alle dager er døden bedre enn livet?!

Det er ikke mange månedene siden jeg mistet en av mine aller beste venner, den kjære lillebroren min. 18 år gammel, og hele livet sitt forann seg, med en lys og god fremtid i vente... "Han har det iallefall bedre nå", seriøst, kan noen si at han har det? Og hva med alle de unge som dør av sykdom eller ulykker? "De har det iallefall godt nå", nei vet du hva... De hadde alle hatt det bedre her. Livet dere, ikke undervurder det. LEV DET.
Hårets redning; Olaplex! @Picassofrisør

Det er ingen hemmelighet at jeg liker forandringer, og blir fort lei av "det samme". Jeg tenker med meg selv hver gang jeg tar prosessen til blondt igjen, at jeg ikke skal farge håret igjen på iallefall et år! Jeg lover de slitter tuppene mine som så vidt strekker seg til nakken, både gull og grønne skoger. Nå skal det få fred, bygge seg opp og bli sterkt, så det forhåpentligvis kan ta litt lengde. Men, har jeg noen gang klart det?

Jeg er så heldig og ha min faste frisør Anette, som tryller håret mitt både fra rosa, eller grått / svart til blondt under en bleking. Altså, jeg slipper den store prosessen med flere frisør besøk, der håret mitt er brun / gult i mellomtiden, og lommeboka for svi, takke være olaplex! Selvfølgelig hadde vi nok klart det uten siden det ikke er olaplex som gir fargen, men sjansene for at jeg hadde hatt hårstrå igjen er lik... null?

I August i fjord farget jeg håret rosa, bleket det blondt igjen i slutten av september, så grått / svart i slutten av oktober, og blondt igjen i desember. Jeg har også hatt to typer extentions på denne tiden, og det er mye påkjenning for håret, men vet dere hva? Lengden er ca lik, og håret har ikke tatt skade av det. Utrolig, ikke sant?

Da jeg gikk ifra rosa til blondt brukte hun 6% med bleking + olapex kuren. Jeg vet ikke hva vi var mest redde for, at jeg kom til å ende opp med lakserosa hår, eller om det i det hele tatt ville være noe igjen. Håret lysnet raskt til, og dro ikke på seg noe skade til slitasje. Wow! Men det stopper ikke der, jeg farget det jo raskt etter mørke grått, med mørke brun / svart bunn. Siden fargen var så mørk, økte vi til 12% i bleking med hjelp av olaplex, med olapexen så demper det blekingen til en ca 9%. Jeg vet egentlig ikke hvem av oss som var mest nervøs, da hun sa de aldri pleide å bruke 12% skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke stolte helt på hvordan dette ville gå, og om håret i det hele tatt ville lysne... Men joda,  atter en gang ble jeg blondt igjen uten slitasje på håret.  

Olaplex kuren koster litt, men virkelig verd det. Burde være et must, spesielt ved bleking. Nå har jeg holdt meg blond i snart 1,5 mnd, og satte som mål å holde det til sommeren 2017 minst, hva tror dere?

Lurer du litt på hva olaplex er? Den fungerer som en forsikring der frisøren tar håret ditt til et nivå du ikke trodde gikk ann, rene mirakelet med tanke på alt håret mitt gikk igjennom det halvåret fra august til desember. Kort forklart så bygger olaplex hår, og reparerer disulfidbingene med en gang etter at de er brutt ned, som følge av den kjemiske behandlingen.

Olaplex kommer i 3 steg; Bond multiplier No 1 som blandes direkte inn i fargen etter at den er ferdig blandet med vannstoff hos frisøren. Bond Perfector No 2 som påføres etter at fargen er skyldt ut. Den skal virke i minium 5 minutter. Skylles ut, vask og avslutt med conditioner. Hair Perfector No 3 som jeg kjøpte med meg hjem, denne skal brukes en gang i uken for det beste resultatet. 

 

Lurer du på hvilken frisør du skal til, så anbefaler jeg på det sterkeste Anette på Picasso frisør her i Kvinesdal! :)
Veiledningstime med frøya cosmetics @Linettshudpleie.

Til tross for at jeg satte modell under Linetts hudpleie arrangemang; Ladies night, der jeg ble sminket av en make up artist og ble bedre kjent med det nye merket Frøya Cosmetics som de nå tar inn på salongen, klarte jeg ikke å holde fingrene unna tastetrykkene på mobilen for å bestille meg en veiledningstime når en av Make up artistene kommer igjen i Mars.

Når det kommer til sminke er jeg veldig dårlig på å prøve ut noe nytt, og holder meg ofte til det "trygge" jeg er vant med. Etter at vi fikk Linetts hudpleie her i Kvinesdal har nilsen jord blitt min favoritt, og nå kommer frøya like etter. Jeg ble veldig fornøyd med produktene fra frøya, en blanding av god kvalitet og en rimelig pris er ikke feil! På kundekvelden kjøpte jeg med meg photo finish moisture foundation, CC cream og liminous pen, og har som plan å gå over til kun produkter fra Frøya som jeg vil este ut. Det kommer et eget innlegg om sminken etterhvert som jeg får kjøpt de resterende produktene jeg trenger, og forhåpentligvis kan litt mer innen make up, for når det kommer til sminke er jeg håpløs, bryn og kinnben er vell mine svakeste punkt. Med tiden kunne jeg faktisk tenke meg en utdanning eller kurs innen dette, for sminke er spennende!

Så dere, torsdag 3 og fredag 4 mars kommer en av makeupartistene fra Frøya Cosmetics tilbake til Linetts hudpleie her i Kvinesdal for å gi dem som ønsker en litt mer privat makeupveiledningstime! Her får du timen gratis (veil 700kr) ved kjøp av 3 produkter. Pris på produktene ligger mellom 175kr-355kr, så her får du god kvalitet til en rimelig pris! I løpet av timen blir du sminket og forklart alle stegene i prosessen. Hun finner ut hvilke farger som passer til deg, og gir deg god veiledning til hvordan du kan sminke deg selv hjemme. Send ei mld til 90980706, for ledig time. Jeg har på følelsen av at disse timene blir fort fullt opp, så vær rask :-)Besøk Linetts hudpleie HER, eller følg dem på Instagram. De er flinke til å legge ut ledige timer, tips og tilbud :-)

Nå går turen til Flekkefjord på jobb, håper dere får en god start på uka, ha en fin mandag så lenge <3
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits