Søtpotet polarbrød.

Nok en gang en oppskrift, med søtpotet som hoved ingrediens. Søtpotet polarbrød har jeg laget før, og er en av mine favoritter. Det er så latterlig enkelt!

Start med å skrelle en søtpotet på ca 350 gram, og mikro bak den i mikroen til den blir mør nok så du kan mose den med en stavmikser. Videre tilsetter du 100 gram havremel og 100 gram grovere mel, + litt bakepulver. Bland ingrediensene godt inn, og del dem opp i 8 "baller" på et steke brett, som du moser flate. Stekes på 180 grader i ca 10 - 15 min.
Disse er utrolig gode med ost, skinke, agurk og paprika på! Et velsmakende og mettende måltid :)
Jordbær fluff.


Så godt, og så enkelt! Det eneste du gjør er å stivpiske 2 eggehvitter, 150 gram frosne jordbær, litt sukrilett og en halv banan.

Da får du i deg proteiner og dekket søt behovet (og mettheten) på en sunn måte :)
Speltlompe toast.

Som liten var jeg stor fan av osteskiver, enten de var varmet i mikronen, stekt på panna eller i ovnen, men den aller beste var i toastjern. Det jeg forbinder med "toast", er graviditeten. Da jeg nettopp hadde begynt på videregående skole, fikk jeg alltid besøk av ei venninne på morgenkvisten, der vi hadde fast rutine med toast til frokosten, og på denne tiden ble jeg også gravid.

Under all kvalme og oppkast, så var toast noe av det beste jeg kunne spise, og da var det krise i heimen den ene morgenen det ikke var brød! Det hele ente med at jeg fant meg noen frosne skiver og gjorde det klart, men med min dårlige tålmodighet, og skolen som snart begynte, så kunne jeg ikke vente lengre. Det hele ente med at jeg satt meg på toastjernet i håp om å få det igjen, men med de frosne skivene så knakk hele jernet. Hehe, gravidhormoner sa du...

Fremdeles kan toast friste inni mellom, spesielt på en fyllesyk dag, så da jeg kom oven denne varianten, var det klart den måtte prøves!

Jeg gjorde det så enkelt som å ta ost og skinke oppå ei spelt lompe, og ei spelt lompe på toppen igjen, så i vaffeljernet noen minutter! Ooog, dette smakte virkelig "ekte" toast Fyllet du vil ha i kan du selvfølgelig variere alt etter smak og behag :) Rask, enkelt og mettende var det i alle fall.

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits