Forhold var bedre før.

Da jeg var på jobb igår ble jeg sittende å prate samme med beboerne mens de koste seg med kaffematen. Vi kom innpå å snakke om noen personer som hadde gått ifra hverandre, da den ene sier "Det er ikke lenge forhold varer nå til dags", og vet du - Det er så skremmende sant! Jeg beundrer en hver som klarer å ha et forhold og heier på de alle. Lenge leve kjærligheten <3 Jeg synes det er så trist når et forhold tar slutt enten jeg kjenner vedkommende eller ikke. Det handler jo å holde sammen i både gode og tøffe tider, og den kjærlighetssorgen unner jeg ingen. Vi har vell alle vært der?

Det er en ting med de parene som virkelig prøver alt for å få forholdet til å gå og gir det god tid men likevel mislykkes men noe helt annet med de som bare dropper det, gidder ikke mer og heller gir opp til tross for at de har noe bra sammen. Jeg vet ikke helt hva grunnen er, om enkelte bare er redde for å "binde" seg til noe, bli såret eller om det rett og slett bare finnes for mange fristelser nå til dags? Vi har jo både tinder, hot or not, snap, facebook og hele pakka der folk fort kommer i kontakt. Det verste er jo hvordan tidene er blitt, greit nok jeg selv elsker feks tix og sangene, men noen tar disse sangtekstene litt for på ordet og lever deretter, altså hva er greia med å ha vært på flest mulig, eller å fucke opp andre's forhold?! Bare på dritt. Det stygt, skikkelig stygt. Er man singel kan man gjøre hva enn man vil, men gjør det nå med single personer om man absolutt skal ha det behovet.

Da jeg var liten synes jeg det var så koselig å høre historiene om hvordan mamma og pappa møttes, bestemor og bestefar osv. Det ligger så fine og søte historier bak, heldigvis er "historien" mellom meg og pappaen av E også slik, synes jeg selv iallefall. Jeg vil ikke være en av de som bare har møtt en random, enten ute eller via noe datingside. Jeg skulle ønske god gammeldags sjekking var noe som ble tatt vare på, og ikke gjemt bak en dum mobilskjerm. 

Arg, jeg savner de tidene da jeg ble plukket opp hjemmet etter å ha dillet rundt på badet i evigheter med skikkelig gladmusikk mens jeg skulle være med på en kjøretur eller ett eller annet for å bli kjent med personen, helt uten noe mobil tull. Jeg savner det å ha noe som kommer for å bli, og i det hele tatt :-)
Rhodos dietten.

Idèt sydenturen ble bestilt bestemte jeg meg for å lage meg en liten "Rhodos diett" som jeg så fint kaller den. Det går egentlig bare ut på å trene bra og spise sunt og regelmessig. Jeg vil helst tilbake i den formen jeg var i etter fødselen i 2010 til 2012, i den perioden hadde jeg et veldig bra kosthold og trente styrketrening 5 ganger i uka, vs nå som jeg er heldig om jeg klarer å få til ei halvveis styrke økt i uka, motivasjonen der har helt forduftet. Heldigvis begynner den å komme snikende innpå igjen.

Jeg har ikke troa på noe ekstrem dietter for de varer som regel bare der og da før det er tilbake til "start". Jeg vil finne meg en balanse som passer meg og min hverdag, med mat og trening som jeg liker. Maten jeg har spist i det siste består av havregryn, sjokoladeproteinpulver, egg, knekkebrød, salat, grønnsaker og kjøtt for det meste. Treningen prøver jeg å få rom til daglig, alt ifra toppturer, tredemølla, rokkering og styrketrening hjemme.

Jeg gleder meg så til å få resultater etterhvert, men det blir nok ikke før sommerens festligheter er over tenker jeg.
Den første uka som var sist uke gikk helt supert, frem til lørdagen da jeg ble for svak for Mr. shaker. Jeg unngår ofte å gå ut grunnet at jeg blir så ekstremt dårlig, hele kroppen går i et "off modus", noe som ofte kan vare helt til torsdagen etter før jeg får til en ok treningsøkt igjen. I og med at jeg skal til Rhodos klarte jeg heldigvis å få tvunget meg igjennom treningen idag og det gikk overraskende bra. Det er ingen hemmelighet at alkohol og ønsket trenings resultater er en dårlig match, men det er viktig å leve litt også da. 

Jeg fikk iallefall brukt denne nydelige fri dagen på en gå tur ut til besteforeldrene mine sammen med E, før vi tok turen til Dyreknuten med mamma og besta, 4 generasjoner på tur! Ellers fikk jeg unnagjort mila på mølla og styrke på rumpa mens E var på skolen tidligere idag. Ja takk til flere av disse dagene. Jeg har fri imorgen også, og det skal nyteees!Håper dere har hatt en minst like bra dag <3
Denne ukens;

Akkurat nå; Gjort klar litt mat for de kommende dagene. I morgen jobber jeg både på Cubus og heimen, mens jeg har heldigvis har fri tirsdag og onsdag.

Ukens opptur; Hm, det har egentlig vært noen oppturer hver eneste dag. Jeg har sånn smått kommet i gang med styrketreningen igjen, vært på flere toppturer, opplæring i ny jobb, tatovert brynene igjen. Jeg har også en liten ting på gang som foreløpig er hemmelig, men jeg gleder meg sånn!

Ukens nedtur; Eneste jeg kommer på er problemene jeg har hatt med audien.

Ukens tanke; kanskje at jeg har litt for høye forventninger til andre? Man forventer liksom litt at man skal være med andre som andre er mot deg.

Ukens cravings; Protein puddingene.

Ukens Serie; Criminal minds. Hvorfor har jeg ikke sett dette før?

Ukens beste bilde;


Fin jente - fin kveld! 

Ukens mest spilte sang; Whatever it takes - Imagine dragons, Drømmeprinsen - Den BB, Ciao Adios - Anne marie, Gull i munn - jona & jones, Fette yolo - Diana Jakobsen. 

Ukens trening; Har vært super!

Håper dere har hatt en strålende uke, med like fint vær som vi har hatt på det fine, blide sørlandet <3
Det var blod over alt.

Litt usikker på om jeg turte å legge ut dette bildet i fare for at noen skulle tro jeg var helt gal, meeen så tar jeg jo ikke meg selv så veldig høytidelig. Bildene skiller 2 - 3 timer imellom og noe alkohol. Det siste bildet er screenshottet fra en film jeg selv la ut på mystory (er det mulig, viktig å få alt på snap).


Det var blod over alt, og vet dere hvorfor? Joda, denne smarte frøkna skulle være så kul med fake nesering, men fant ut at det var en god ide og bare rive den ut, sånn plutselig. Den er jo til vanlig vond og ta ut når jeg gjør det forsiktig i edru tilstand, så jeg kan ikke tenke meg hvor vondt det egentlig var å rive den av mens den var strammet så den satt fast. Aotch.

Nå skal jeg straks kicke igang jobbehelg nr 5. Bare to jobbehelger til nå så sitter jeg på flyet til Rhodos! Hærlig. Håper dere får en fantastisk vær, ser iallefall ud som om værgudene er på våres side. 
En solskinnsdag.

Fredag, endelig! Til tross for at jeg har jobbehelg så er det noe helt magisk med denne fredagsfølelsen, som om kroppen bare slapper litt mer av helt automatisk, og med dette været som er meldt så kan ikke dagene bli annet enn bra. Helt utrolig hva sol og varme gjør med humøret og hverdagene ellers, alt blir liksom så mye bedre, uansett.

Gårsdagen var så utrolig fin! Jeg avsluttet dagen med fire turer sammen med forskjellige personer. Det er som balsam for sjela å traske rundt mens man prater om alt og ingenting. Slike dager setter jeg så uendelig stor pris på, jatakk til flere av de!
Nå skal jeg straks få unnagjort litt trening så jeg kan slappe av etter jobb ikveld med god samvittighet for at alt jeg "må" gjøre allerede er gjort. Måtte dere ha en amazing, awesomeee bra fredag <3
Nedtelling til Rhodos.

Rett over to uker til tar jeg turen til Rhodos sammen med noen venninner, og gud som jeg ser frem til denne lille "ferien". Vi skal bo på Alexia premier city hotell som har beliggenhet like ved stranden og gå avstand til Rhodos barer, restauranter og shopping. Jeg gleder meg så til å tilbringe en uke for å utforske stedet, og bare nyte dagene sammen med jentene.

Utenom en lang helg i rudskogen så er dette den eneste uka jeg har satt av til litt ferie i år. Jeg sjonglerer mellom fire forskjellige jobber, der jeg nettopp har startet i den siste, med andre ord skal det bli digg med litt avslapning og morro før jobbsommeren starter for fullt. Det positive med å jobbe natt er at man har fri hele dagene, og noen dagers fri mellom jobbingen at sommeren i Norge skal nytes den også. Håper det blir en bra en ;p
Om sommeren blir like bra som været har vært idag skal jeg iallefall ikke klage. Jeg har kost meg i familie selskap, på tur med ei venninne og skal snart på en ny tur med en annen venninne. Håper alle har hatt en veldig fin Kristi himmelsfartsdag <3
Club sandwich med søtpotet brød.

Onsdag og allerede halvveis i uka! Jeg har nettopp hatt to netter med opplæringsvakter i den nye jobben min, og gleder meg ekstremt til å starte i neste uke. Jeg har fått meg ett par timer søvn nå, før jeg skal videre til Lyngdal for å levere inn bilen på gumpen for å fikse de siste feilene, så blir den god som ny, mens bilen har et lite sykehus opphold der skal jeg videre på jobb på Cubus i Flekkefjord før vi skal møtes senere med jobben for litt mat og hygge. For en fin onsdag det blir, på toppen av alt har jeg fri imorgen. Dagen skal iallefall brukes effektivt!

Jeg laget club sandwich sist uke, med søtpotet som "brød". Altså kombinasjonen av søtpotet og kylling, i tillegg til kalkun bacon? Yam!

Sett ovnen på 220 grader med over og undervarme. Skjær opp søtpoteten på langs i tynne skiver og ha på litt olje, salt og pepper. Stekes i ovnen i ca 20 min, og snus på halve steketiden. I mellomtiden stekes kylling og bacon og det andre du vil ha til. Jeg stekte også søtpotet fries til å ha på siden. Får virkelig aldri nok av denne søtpoteten. 

Ha en fortsatt fin dag dere <3
Til sandnes på punktert dekk.

Da jeg kjørte på jobb igår merket jeg at bilen ristet mer enn den pleier. Etter jeg fikk på sommerdekkene har jeg hatt et stort behov for en firehjulskontroll, men siden jeg har vært så treg med å få denne timen (som jeg har fått imorgen), har jeg blitt så vandt til denne ristingen at jeg tenker ikke så mye over det. Samme tanke slo meg i det jeg kjørte hjem fra jobb idag tidlig at det måtte være noe mer, jeg var sikker på at jeg hadde punktert, vanligvis er det normalt å sjekke opp i dette asap, men neida - Jeg kjørte hjem, gikk å la meg ett par timer og glemte det helt bort, helt til jeg kjørte mot Sandnes da tanken plutselig slo meg, "shit! Jeg skulle jo sjekke de dekkene", jaja jeg tar det senere.

Etter å ha vært på timen jeg hadde og kom tilbake til parkeringshuset skulle jeg bare ta en snap av den gode ryggeparkeringen min, da jeg la merke til at den ene felgen stod helt i bakken. Optimist som jeg er så tenker jeg, jaja felgene er jo veldig store, noe som gjør at dekkene ser så små ut. Men neida, det var like flatt som ei pannekake. Der stod jeg da, i et parkeringshus midt i Sandnes, akkurat i det rushet setter i gang for fullt, med flere stopp og køer grunnet veiarbeid på toppen av alt. I slike situasjoner er jeg somregel alltid litt "fuck it, det går bra, ellers blir det som det blir", dermed kjørte jeg hjem, og heldigvis kom jeg meg hjem også.

Anbefaler ingen å kjøre på punktert dekk i retning Kvinesdal - Sandnes retur for å si det sånn! ;p Haha, det er så typisk meg...Ellers hadde jeg en time hos Katarina, endelig har jeg bryn igjen og jeg er så fornøyd! Iiih. Kommer et eget innlegg senere i uka. Nå skal jeg prøve å hvile litt før nattevakt, trening, verksted og jobb på Cubus. Gud det skal bli DIGG med fri på torsdag <3
Fødsel i heimen.

Hva er sannsynligheten for at begge kattene mine blir gravide samtidig OG har fødsel på samme tid? De var begge ute da jeg hørte de like utenfor døren, og ved siden av de lå det en søt liten kattunge, den viste seg å være king sin. Stakkars liten var helt kald der den lå, så jeg fikk de alle inn i varmen. Begge kattene koste med hverandre og så ut til å være overlykkelige. Det virket ikke helt som om king visste hva hun skulle gjøre med denne, så det ente med at Pia (den hvite) tok seg av den. Bare fem minutter etter satte fødselen av Pia også igang, og noen timer senere hadde jeg fem små kattekids. Ett par dager etter begynte også king og interessere seg litt for disse små så nå ligger de sammen og mater de begge to. 

På toppen av alt under kattefødslene jeg hadde hjemme, satt jeg i telefonen med bestis som også hadde kattefødsel hjemme hos henne. Er det mulig? Hehe! Idag er de allerede en uke gammel, og jeg vurderer virkelig å beholde to av dem selv, de er jo så fine!Kosetrollene mine <3
Van$, @Junkyard

God morgen dere! Mandag og ny uke, den kan ikke bli annet enn bra. Endelig nærmer sommeren seg, og ikke nok med det så ser det ut som om jeg klarer å snike til meg en uke med ferie i begynnelsen av juni også. Krysse fingrene for fri og alt annet som trengs, jeg har ikke vært borte på en ferie siden 2013! Jeg starter jo i ny jobb allerede 1 juni, i tillegg til å jobbe på Cubus og være vikar på et omsorgsenter, med andre ord blir det ellers en veldig "jobbende" sommer i år. Da er det bare å benytte seg av de fridagene man har til å nyte. Heldigvis stortrives jeg i jobbene mine, og er sikker på at jeg vil gjøre det samme i den nye.

Det er så deilig å kunne slippe alt av tykke klær og heller bare kaste på seg noe lett og enkelt. Jeg er helt hekta på kjoler som disse, finnes det noe mer chill å gå i, egentlig?Både kjole og caps er fra junkyard.
Denne ukens;

Akkurat nå; Har jeg nettopp kommet hjem fra mamma, og skal straks finne sengen. Noe jeg skulle gjort for lengst, egentlig.

Ukens opptur; Bestilt en tur til varmere strøk sammen med to babes! Allerede fire år siden sist, gud det skal bli DIGG!

Ukens nedtur; Kommer egentlig ikke på noe annet enn at jeg har så innmari halsbrann fortiden.

Ukens tanke; Jeg irriterer meg litt ovenfor meg selv, hvorfor jeg alltid må være så dumsnill med noen som allerede har brukt opp sjansene sine...

Ukens cravings; Æh, salte nøtter. Tipp hvem som hadde det til frokost igår da? Joda, det var jeg det! 

Ukens mest spilte sang; Jeg er skikkelig lei av alt musikk fortiden, men det må bli ex calling av 6LACK.

Ukens trening; Har vært elendig. Både formen har vært dårlig og tiden har vært knapp. Etter en uke med lite turer og trening generelt var det digg å kunne avslutte uka med to toppturer. Det har virkelig kriblet i hele kroppen til å få kommet meg ut, men tiden denne uka har ikke helt strukket til. Nå skal jeg straks finne sengen før en veldig fin og spennende uke står for tur.


God natt <3
Min diagnose, bipolar type 2.

For en liten stund siden nevnte jeg såvidt at jeg hadde fått diagnosen bipolar type 2, en diagnose som kanskje er fremmed for mange derfor tenkte jeg å utdype det litt mer i dette innlegget. Jeg regner med de fleste tenker på denne diagnosen som noe negativt? For min del er det tvert imot, det gjelder vell egentlig bare å finne en balanse som med alt annet her livet.Første gang jeg selv oppdaget dette var på serien "home and away", i tillegg har onkelen min fått diagnosen for en god stund tilbake. Forskjellen på oss er at han er type 1, og jeg 2. Etterhvert under broren mins "utbrudd" på diverse ting kom jeg, samt andre familiemedlemmer inn på tanken om at han kanskje også hadde diagnosen, type 1 som er den maniske og depressive. Jeg var litt innom tanken på at jeg selv også kunne ha det, bare i en mildere grad utifra at jeg blir så "oppgiret". Jeg legger mye planer, blir veldig pratsom og "kvikk", lite søvn og med andre ord veldig giret på livet, som en sjenert person som plutselig for ADHD i ny og ne.

Etter at jeg mistet broren min ble dette med søvn overtid verre. Månedene etter var jeg selvfølgelig i stor sorg og helt knust mens hverdagen gikk videre. Jeg måtte komme meg over de søvnløsenettene som handlet om sorg og savn, før jeg kjente på de søvnløse nettene der våkenheten ikke handlet om tanker og stress, men at jeg rett og slett bare ikke hadde behov for søvn. Jeg var våken, og fungerte helt som normalt selv med noen netter uten, eller med lite søvn. Eneste problemet er at jeg føler likevel jeg "må" sove, og da er det så frustrerende når man bruker hele natten på å prøve å sovne og få seg trøtt. Til slutt bestilte jeg meg en time hos legen for å starte en utredning av bipolar lidelse. Legen som jeg går til kjenner godt til familien min og hva som har skjedd i fortiden, noe som gjorde alt straks mye lettere. Jeg fikk en henvisning videre til DPS lister for utredning og behandling.

Dette med psykolog var noe jeg prøvde å gå til når jeg gikk på ungdomsskolen, men det var ikke helt min greie å snakke med fremmede og spille "gjett hvem". Jeg har opplevd mye, men aldri hatt noe behov for å prate med noen psykologer eller annet. Jeg er så heldig å ha så mange gode mennesker rundt meg som alltid støtter opp og hjelper meg når det trengs. Vi kan snakke om alt, og har egentlig et veldig fint og positivt syn på livet alle sammen. Enten går det bra, ellers går det over.

Jeg startet utredningen i fjord høst, etter noen timer var jeg nær ved å gi opp. Det er veldig vanskelig å forklare noe man ikke alltid skjønner selv. Siden jeg også var så ung og har opplevd ekstremt mye oppigjennom barndommen min ble konklusjonen mot depresjon så mye enklere å gå til, noe jeg var helt uenig i. Jeg visste godt med meg selv at jeg ikke var deprimert., ikke i det hele tatt. Jeg står opp hver morgen, trener, jobber, er sosial med de rundt meg og har det veldig bra, noe jeg aldri hadde orket om jeg hadde vært deprimert. Etter noen måneder i samtaler kom vi endelig frem til en konklusjon, Jeg er bipolar type 2.

Diagnosen fikk jeg tidligere i år, og siden da har jeg kun hatt en time hos en ny psykolog i og med at hun jeg gikk til har permisjon. Jeg skal ærlig innrømme at jeg gruet meg veldig til en ny behandler, men det gikk over all forventning. Jeg ble forstått på det jeg sa, og ikke sett på som "unormal" om jeg kan bruke det ordet. Jeg har alltid vært imot medisiner, og har vært fastbestemt på at det er noe jeg skal klare meg uten. Tabletter er noe jeg hater, dessuten har de alle en bivirkning som jeg ikke synes er verdt det. Jeg prøvde ut ett par sovetabletter en liten stund men fant ut at jeg klarte meg bedre uten. Per dags dato føler jeg at jeg har funnet min balanse. Jeg sover bedre enn på lenge av en eller annen grunn og klarer å styre disse påfunnene jeg kommer med når jeg er "oppgiret" som inneholder drastiske endringer, som oftest går det ut på ting jeg "må" kjøpe, eller fikse på! Haha, nå klarer jeg mer å legge det i tankeboksen en liten stund for å så finne ut om det er noe jeg vil, eller bare et innfall jeg hadde. Om dere skjønner?

Vi kartla tegn og tiltak sist, og avtalte en time i juni før vi tar en pause gjennom sommeren. Jeg har rett og slett ikke noe behov for verken medisiner, samtaler eller noe. Det føles godt å ha funnet en balanse som passer meg, og selv ser jeg på denne diagnosen som en fordel. Jeg har veldig mye positiv energi, både til det dagligdagse, trening, jobb, barn, hus og er veldig effektiv av meg til å få ting gjort.

Jeg har vært veldig frem og tilbake på om dette er noe jeg vil blogge om, men på en annen side så vet jeg at det finnes så mange der ute som sliter med ett eller annet, uten og kanskje vite hva? Det må være utrolig frustrerende å ha det slik. I tillegg vil jeg veldig gjerne få denne diagnosen frem i lyset, og at det nødvendigvis ikke trenger å være en dårlig ting, det finnes som regel alltid noe positivt med alt, eller hjelp å få. Jeg tenkte å lage et eget innlegg igjen med litt mer fakta om type 1 og 2, og hvordan jeg opplever min. 

Ellers håper jeg helgen deres har vært amazing <3
Denne ukens;

Akkurat nå; Har jeg nettopp spist kveldsmat sammen med E, vi sitter i sofaen og ser på biler. Jeg blir alltid så avhengi av bilen jeg har å hater å bytte den ut uansett hva, mens tanken på en ny er veldig fristende fortiden.

Ukens opptur; Fått meg ny jobb som jeg starter i Juni, gleder meg(!) + Jentekveldene denne uka, de er gull <3

Ukens nedtur; Ting er for det meste på vellstand fortiden. De småtingene som plager meg er det kun jeg selv som styrer, så det handler vell egentlig om å komme til der man bare tar avstand fra alt som bringer man ned, eller påvirker på noe som helst negativ måte.

Ukens tanke; Ikke la noen få utnytte "snillheten" min. Selv om jeg liker å hjelpe til, være til nytte eller hva som helst så finnes det alltid noen få som utnytter det fremfor å sette pris på det. Jeg skal ikke slutte å være snill, men jeg skal slutte med å bli brukt av det.

Ukens cravings; Jeg fikk endelig baget bollene, iih! Oppskrift kommer for disse er de beste jeg har smakt! 

Ukens Serie; Paradise hotel og home and away... Overraskelse?

Ukens beste bilde;Bilde 1; Jeg og ei venninne var rundt å kjørte litt fredagskveld, etter at jeg hadde fylt diesel merker jeg plutselig at skiltet bak er borte. Den nederste rammen der er knekt så jeg visste det ikke satt helt 100%. Jeg hadde min anelse om at det hadde blitt vasket av i vaskehallen på statoil, og heldigvis var det der også.

Bilde 2; Jeg har smekklås på døren og er tidenes vimeperson... Ikke et sjeldent syn for naboene dette, hehe.

Denne uken har jeg fokusert mer på nuet fremfor mobilen som jeg er litt for god til å bli sittende med i hånden, dermed er det ikke blitt tatt noen bilder denne uka, så jeg slenger med et bilde fra i fjord. Fine, gode venninnen min som jeg savner så <3

Ukens mest spilte sang; A lady fell in love og got a little drunk.

Ukens trening; Har vært super. Det er så digg å ha været til å nyte naturen ute på tur!
Hjemmelaget burger(!)

Etter å fått med lil'sis på tur denne uken var det klart jeg også måtte lage noe mat til henne. Denne hjemmelagde burgeren slår somregel aldri feil, desuten er den ferdig på 1, 2, 3! Ta en pakke med karonadeig i bolle som moses med en stavmikser, rør deretter inn ett egg og ønsket krydder og bland det godt sammen. Ha kaldt vann på hendene når du former burgene for å få de finest mulig, og en lett og medgjørelig deig å jobbe med. Oppskriften gir ca 4 burgere.

Til tilbehør er søtpotet det beste jeg vet. For min del kan jeg spise kun disse søtpotet friesene uten noe annet, de er så gode! Man kan også kutte opp en stor søtpotet i skiver å bruke det til "hamburger brød", det smaker så mye bedre enn det høres ut som. Denne gangen brukte jeg hatting sine glutenfrie rundstykker, sammen med salat, ost og bacon.


Ellers tilbringes denne fredagskvelden sammen med søskenbarnet mitt, grønnsaker og dipp... I sooofaen! Helt peeerf mens vi venter på at bolledeigen skal heves. Jeg har cravet disse bollene i en eviiiighet, og denne gangen ble det en ny oppskrift som blir testet ut. Den er sunnere, men med en blanding av smil sjokolade tenker jeg det blir en fin balanse ;)

Ha en god helg dere <3
 
Do what makes you happy

Good morning sunshines! Håper hver og enkelt av dere har det helt supert, og har hatt en ellers så bra uke. Jeg føler denne uken snart er over før den startet, dagene går så fort og de er virkelig bra fortiden. Jeg har det så fint fortiden både med meg selv og alt annet rundt at jeg klarer ikke å la være med å smile. Møtet igår gikk over alle forventninger, (mer om det kommer i et eget innlegg), dagen på jobb gikk som en lek og jeg fikk meg en tur med ei venninne etter jobb til høgfjell og en med lil'sis til dyreknuten og langevann før jeg avsluttet dagen med en mil på mølla.

 

Da jeg endelig sovnet ble det kun for fire timer før det var opp å ta en mil på mølla før jobb. Det frister ikke alltid like mye, men de dagene det skjer så blir som regel ikke dagene noe annet enn bra! Hvordan man velger å starte dagen har så mye å si på resten av den, føler jeg. 

Nå venter jobb før jeg skal videre for å gjøre ferdig anlegget til bilen etter det. Perfekt start på helgen spør du meg! Dere får ha en like god en <3
Husmorpoeng, elleRno

Jeg har hatt så cravings på ertestuing og kjøttkaker i en evighet så nå var det virkelig påtide å få laget det(!) Bestemor laget ofte dette til meg når jeg var mindre, og det finnes lite som slår bestemors hjemmelagde kjøttkakemiddag, iallefall ertestuingen som jeg (endelig) har begynt å like. Selv liker jeg best å lage kjøttkaker, hamburger osv fra bunnen av, men igår ble det kjøttkakefarse fra Nico etter middagsgjestens ønske. Jeg har allerede bestemt meg for å lage det igjen når E er kommet hjem igjen, og da blir kjøttkakene fra bunnen av.

Oppskriften jeg vanligvis bruker til kjøttkakene og ertestuingen har jeg funnet på bloggen til flinke Kristine. Det du trenger er;

Kjøttkaker; 600 gram karbonadekjøttdeig - 0,5 dl melk, 1 ss potetmel, salt, og pepper.

Ertestuing; 200 gram frosne erter, 1 ss smør, litt salt og pepper.

Mos sammen karbonadedeig, melk, potetmel og krydder. Bruk hendene til å forme kjøttkakene, jeg pleier alltid å ta litt kaldt vann på hendene så det blir lettere. Deretter stekes de til de er gjennomstekt.

Kok poteter og ønsket grønnsaker i en kjele med vann på middels varme i 35 min.

Ertene kokes i 1 minutt før de moses med en stavmikser sammen med smøret og ønsket krydder.

Saus må være en av mine mest tiltaks ting, for her jukser jeg alltid unna med posene. Det er virkelig på tide at jeg begynner å lage de fra bunnen av, for det er jo egentlig så latterlig enkelt, og så godt! Jeg liker jo best når jeg har kontroll på alt som er i og lager det selv.Nå skal jeg straks avgårde på et møte, før jobb og en tur date sammen med en venninne. Denne dagen er egentlig full fra morgen til kveld så det er bare å henge med! ;p Ha en fin torsdag dere <3
Ny jobb og livsglede på topp!

Good morning, håper dere har fått en fin start på uka, og denne fine tirsdagen! Etter å ha sovet hos mamma inatt og passet søsknene mine starter jeg dagen med en tur til dyreknuten sammen med mamma, før det ble en bedre frokost. Jeg hadde helt glemt hvor god kombinasjonen av havregrøt, peanøttsmør, rosiner og baner er, yam! Jeg var så glad i dette før at jeg spiste det gjerne flere ganger til dagen også, det er jo så mettende og godt. 

Jern og ølgjær tabletter er noe jeg tar hver morgen og kveld, jern fordi jeg har veldig lite av det i kroppen og slitt med jernmangel i flere år. Det er helt utrolig hvor slapp, svimmel og uvel man blir i hele kroppen dersom man har altfor lite, så disse tablettene er gull. Ølgjær tar jeg i håp om at det korte håret mitt snart skal bli litt lengre. Jeg brukte disse etter graviditeten og husker at håret mitt ble både lengre og fyldigere, noe jeg virkelig treng. Jeg er så på nippet til å bestille extentions igjen, men det beste hadde jo vært om mitt eget fikk litt fred å kunne blitt langt selv. 
Nå har jeg nettopp vært en tur for å sett på turnusen min i den nye stillingen jeg begynner i Juni. Gud som jeg gleder meg til å starte, dette blir noe helt nytt så jeg er veldig spent. Jeg føler allerede at jeg kommer til å stortrives. Ellers skal jeg snart ut på tur nr to til dyreknuten sammen med en kompis, før jeg har en tur avtale sammen med ei venninne og en med lillesøster etter det igjen. De melder regn allerede imorgen, og så som så vær etter det så det er bare å få benyttet seg av de dagene været først er fint.

Siden det er en ny uke med paradise igang har jeg også en liten plan om å ta mila på mølla senere ikveld. Jeg er så glad og full av energi fortiden, så hvorfor ikke bruke den?

Dere får ha en super tirsdag <3
Make the best of it

Håper at dere har fått en god start på den nye uka. Her har kroppen vært i ett skikkelig blå mandags modus idag, selv om jeg hadde tidenes mest avslappende helg med mye søvn og aktiviteter. Det eneste som fristet aller mest var sofaen, teppe og en serie! Det er jo en evighet siden jeg har tatt meg "tid" til nettopp det så kanskje det snart er på tide? Åh, det hadde vært digg iallefall. Heldigvis hadde jeg en tur avtale sammen med en kompis så jeg hadde ikke noe annet valg enn å komme meg opp av sofaen for å få satt igang denne dagen. Det ble først en tur til Høgåsen med han, Borghammerknuten med søskenbarnet mitt og til slutt Dyreknuten sammen med lillesøsteren min. Været har gått ifra strålende sol den siste uka til å bli overskyet idag, men så lenge vi slipper regnet så klager ikke jeg iallefall. Jeg tilbringer natten hjemme hos mamma for å passe småsøsknene mine mens hun er på nattevakt. Jeg kjenner det er på tide å få seg noe søvn før morgen dagen, selv om jeg har fri er dagen fullt opp fra morgen til kveld. Ingen tvil i at det blir en bra dag. Natta dere <3
 
Lykke i boks.

Til tross for at jeg jobbet sist uke og E hadde skole føles det nesten ut som om vi var på ferie også, med tanke på det fine været vi hadde. Jeg hadde nesten glemt hvor godt det er når Norge byr på så fint vær som det. Sommerfølelsen var på topp og vi hadde noen veldig fine dager utendørs. Jeg brukte den fine søndagen igår til å hente litt nytt til anlegget mitt før jeg fikk god hjelp av C til å koble det.


 

Det er et år siden jeg kjøpte det, og allerede en måned etter begynte det å fucke seg. Jeg trodde jeg var lur som leverte bilen til bilradio spesialisten i Sandnes for å koble dette "profesjonelt". Jeg endte opp med å vente i totalt 7, 8 timer, da utfallet ble at de ikke fikk til AUX på original spilleren som var hovedgrunnen til at de skulle fikse anlegget for meg, dermed betalte jeg for tapt tid, deler jeg ikke hadde bruk for og en ny spiller, i tillegg måtte jeg selv bytte spillerne for de ikke hadde tid. Basskassa og det jeg hadde bak lå allerede klart med ledninger, det eneste de skulle var å få alt på plass, da forsterkerne ble lagt under matta hvor reservedekket ligger, trenger man å ha så høy IQ for å først og fremst skjønne at disse vil gå varme under alt det, og hvor lite praktisk det er med tanke på... alt? På toppen av alt ble det feilkoblet så kort tid etter gikk 2 -3 av de 5 søbbene til helsikke + høytalere og forsterker. Så de timene med venting og de 10000 for arbeidet var overhode ikke verd en shit.

Videre har lyden i dørene også forsvunnet på mystisk vis så jeg har nå de siste fem månedene hatt null lyd i hele bilen, og er det noe jeg har vært opptatt av siden jeg var mindre så er det lyd, helst så høyt som mulig, jeg får liksom ikke nok der. Jeg burde virkelig vurdere å lære noe av dette selv, men det blir liksom aldri noe. Det er et område som er blitt så "sårbart" for meg fordi jeg ville brukt den tiden med broren min. Det er han jeg ville lært alt av mens vi tullet og tøyset rundt og han kunne gjort narr av hvor ubrukelig jeg er. Hehe.. Nå får jeg nærmest angst med tanken på at noen andre skulle ha lært meg noe, du vet når man går inn i det der "nei jeg kan ikke" moduset? Det er jo klart man kan, egentlig.

Nå er det iallefall koblet skikkelig, og jammen meg spiller det ikke også! Jeg er så takknemlig for den gode hjelpen jeg fikk av C igår som "kun" tok ett par timer før alt var på plass. Utrolig hvor mye glede man kan få av noe lyd. Nå mangler jeg bare nye høytalere i dørene og bytte ut de søbbene som ikke funker så er alt perf.
En liten fun fact, jeg har fri idag og skal ikke på jobb før på onsdag. Jeg har egentlig ikke noe jeg må rekke idag, samtidig som jeg har bestemt meg for hundrevis av ting som jeg "må" gjøre, dette såkalte "flink pike" syndromet. Det skulle ikke mer til en litt trøtt morgen og et overskyet vær ute til at jeg ble sittende her å tenke "ææh", der alt føles som et tiltak akkurat nå. Heldigvis gjelder det bare å snu litt på tankegangen å hoppe i det, så har jeg troa på at denne mandagen blir en aktiv og super dag! 
Ensom, men ikke alene.

Da jeg startet å blogge for flere år tilbake likte jeg best å blogge om noe som gir mening, noe som andre kan kjenne seg igjen i eller i det hele tatt hva som helst, helt uten filter. Jeg er ikke så fan av denne pyntingen på fasaden eller overfladiske ting som i bunn og grunn ikke betyr noe. Det er bare så innmari dumt at det alltid må finnes de som tolker det totalt feil, finner sin egen betydning og selvfølgelig vet best. De som liker best å prate rundt, dømme og spre negativitet. Men herregud, har vi ikke alle gode og dårlige dager? Feil og lærdom? Det er jo ikke verdens undergang, som oftest går det bra til slutt uansett, så lenge man vil det iallefall - Du bestemmer selv.

Om overskriften i det hele tatt gir noe mening, aner jeg ikke. Denne ensomheten som jeg kjenner på av og til er så merkelig, for jeg er jo sjeldent alene, og er alltid bare noen minutter unna mine nærmeste. Jeg har noen fantastisk fine, gode mennesker rundt meg som jeg virkelig føler meg rik på, jeg kunne aldri drømt om noe annet, likevel stikker denne ensomheten meg i blant. Det minner litt om et mareritt jeg hadde som liten, da jeg en dag våknet opp helt alene her i verden. Tiden hadde stoppet og det var kun meg som vandret rundt. På den alderen jeg var på da hadde det vært ganske kult for en liten stund, frem til jeg drømte dette og skjønte hvor ensom og forlatt jeg var, sånn føles det inni mellom i livet nå. Kanskje er det tomrommet etter å ha mistet pappa og broren min? Kanskje er det for at den "lille" er borte annen hver uke? Kanskje er det for at mamma er på jobb? Jeg aner ikke.

Det blir som om jeg glemmer verden noen minutter og blir sittende fast i mitt eget lille hode, der tankeboblene svever rundt meg, med flere ubesvarte spørsmål. Som om jeg så gjerne bare vil at noen skal være der, der og da - uten at jeg gidder å gjøre noe for det, for hvordan kan noen skjønne noe jeg ikke skjønner selv? Jeg har alltid hatt behov for litt "alene tid", det er noe jeg alltid har likt. Jeg må ha det mørkt med igjen dekket vinduer, og bare vite at det er kun meg, for en liten stund. Noen dager er dette helt fantastisk, mens andre dager er det bare tomt, ensomt. Som en frihet som er blitt tatt ifra meg etter ulike vonde opplevelser her i livet. Kanskje er jeg bare litt for god til å sette meg selv fast i gamle, vonde minner? Det er jo jeg selv som styrer min egen lykke. Er det ikke merkelig når man vet hva man burde gjøre,  hvorfor det da er så vanskelig? 

Jeg håper du aldri kommer til å elske noen som ikke elsker deg, for det er vondt. Jeg har lært meg å ta vare på menneskene rundt meg, og da føles det helt for jævlig når man plutselig blir "forlatt", antar jeg.


Det går heldigvis alltids over, og selv om tiden ikke leger alle sår, så hjelper den iallefall .
Denne ukens;

Akkurat nå; Nettopp vært å tatt sol, klar for å gripe denne fine søndagen!

Ukens opptur; Hver dag har egentlig vært en opptur, den ene bedre enn den andre. Jeg har fått noen nye og gode muligheter, og måtte tatt noen valg for tiden fremover. Jeg har tenkt frem og tilbake, på kryss og tvers men kom til slutt endelig frem til en beslutning. Valget i seg selv var egentlig en vinn - vinn, så bedre blir det jo ikke. Jeg gleder meg så(!) Ellers var fredagen ukens høydepunkt, jeg og E tok en liten gå tur ut til bestemor og bestefar, før vi tilbrakte fredagskvelden hjemme med filmkos sammen. En skikkelig avslappnings kveld som virkelig trengtes. 

Ukens nedtur; Jeg kommer faktisk ikke på noe? Denne uka har vært veldig fin. 

Ukens tanke; Åhr, hodet mitt er et tankekaos fortiden. Satser på jeg snart klarer å sortere litt i alt og komme meg videre - Med og uten.

Ukens cravings; Knekkebrød med jordbærsylt og ost! + Eplejuice. 

Ukens Serie; Det går fremdels i paradise hotel og home and away mens jeg er på mølla. Jeg ser sjeldent på tv ellers. Hehe, denne setningen kan jeg jo nesten bare ha på repeat. Nei altså, jeg kjenner egentlig at jeg savner den tiden der jeg kunne bli liggende i evigheter å se på ett eller annet, uten at det var trening jeg holdt på med, eller tv'en som suste i bakgrunnen på en jentekveld.

Ukens beste bilde;


Denne uken har jeg fokusert mer på nuet fremfor mobilen som jeg er litt for god til å bli sittende med i hånden, dermed er det ikke blitt tatt noen bilder denne uka, så jeg slenger med et bilde fra i fjord. Fine, gode venninnen min som jeg savner så <3

Ukens mest spilte sang; Det har gått i russemusikk i ett par uker nå, heldigvis er jeg gått litt lei av det, foreløpig. Nå er det Kas - didn't know better, Burn it all av The Dean's list, og karlson på taket.

Ukens trening; Har vært så som så. Jeg har fått trent,men jeg merker at jeg var ute sist helg for å si det sånn. Det gikk helt til torsdag før jeg fikk til en skikkelig økt.

Nå er det iallefall leggetid for min del! Natta, håper uka deres var braaa <3
Mitt første;

Er det noe jeg aldri får gjort nok av så er det å bla i gamlebilder. Jeg kan bli sittende i timesvis å mimre tilbake på alt som har skjedd før. Jeg føler meg virkelig heldig som har opplevd så mye bra, morsomt og gøy! Altså, gud for noen gode minner jeg har fått gjennom årene, men noen helt supre mennesker. Mens jeg først ble sittende å mimre tenkte jeg å joine blogg trenden med min / mitt første. So here we go!

Mitt første kyss - Var i sjette klasse som jeg husker riktig. Jeg hadde vært hodestupt forelsket i en gutt i klassen i evigheter. Jeg husker faktisk at jeg ba til gud om han en dag skulle like meg like mye som jeg likte han. Noen dager etterpå ble han singel, og vips så ble vi plutselig i et forhold. Hehe, skikkelig barneskoleforhold. Veldig koselige minner som jeg er veldig takknemlig for å ha <3

Min første kjærlighetssorg - I 9ende klasse, føltes som den varte evig. Videre var jeg litt med vedkommende i noen år etter, og gikk på en stor smell med noen måneders (år) kjærlighetssorg igjen. Jeg skjønner ikke at det er mulig egentlig, men kjærlighetssorg må være noe av det jævligste jeg har opplevd for å si det rett ut.

Første gang jeg smakte alkohol - i 8ende klasse mener jeg på, sammen med ei venninne. Følte oss driiit kule som tok litt øl og vin av foreldrene for å smake, spesielt når vi til og med kjøpte en hel smirnoff ice, sammen! Haha. Ellers begynte jeg å drikke i 9ende klasse.

Min første hjemmefest - I 10ende klasse, mamma og daværende stefar hadde reist bort for helgen, og utrolig nok fikk jeg lov å være hjemme alene denne helgen. Det ble jentekveld, kjuvkobling  av CPIen min som jeg ikke fikk lov til å kjøre og dermed da ikke hadde nøklene til, og en aldri så liten hjemmefest før vi ble hentet av de eldre gutta for litt råning. Haha, sorry mamma <3 

Første gang jeg var full - Sola skinte, og denne frøkna satt å drakk på jelzin og sprite. Ren jelzin, varmere en kakao sikkert. Jeg er veldig sikker på at jeg både spydde og gråt, ikke akkurat det smarteste jeg har gjort. Husker da jeg kom hjem og skulle fortelle hva jeg hadde drukket og ble spurt om det var;

Øl? Nei.

Cider? Nei.

Vin? Nei.

Brennevin? Nei.

Ja hva har du drukket da? Jelzin...

(Jeg visste jo at dette var brennevin men det hørtes så ille ut, dermed ble det bare jelzin - Enkelt og greit) Men gud jeg har fått høre denne i årene etter.

Min første jobb - Etter å ha vært utplassert på Åmot klær her i Kvinesdal via skolen var jeg så heldig å få jobbe litt der en sommer, ellers begynte jeg ikke å jobbe før jeg startet på læretiden min som helsefagarbeider i 2012, før det gikk all tiden til skole og barn.

Min første bil - Var en Audi A4. Den hadde jeg i rundt to år før jeg klarte å herje den til vrak. Godt man lærer ;p 

Min første tatovering - Tok jeg i mai 2012, med quoten "Yuu know my name, not my story. You've heard what i've done not what ive been through"

Mitt første huskjøp - Var i 2012, her bor jeg fremdeles i det lille "dukkehuset" mitt.

Min første graviditet - Da jeg var 16 år gammel og nettopp hadde begynte på første VGS. Jeg hadde følt meg dårlig i noen uker nå og etter et "positivt" svar på testen ble jeg sittende på badegulvet hjemme alene å gråte i en evighet med 1000vis av tanker om at livet mitt var over, med tanke på skolen. Vell nå fullførte jeg begge årene med så og si ingenting fravær og gode karakterer så det ble en happy ending. Jeg var aldri inne på tanken på abort, det var helt uaktuelt for meg, og jeg har aldri angret et sekund på det valget. Det er virkelig det beste som har skjedd meg! Skummelt å tenke på at min "lille baby" blir syv år om en liten måned til.Solen skinner som den har gjort resten av uka, jeg merker hvor godt det gjør på alt. Det er som om livet er en uvirkelig god drøm fortiden. Ha en nydelig lørdag dere <3
avskiltet

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid hatt uflaks med alt, uansett hva det gjelder så går alt som kan gå galt - galt. Jeg må alltid igjennom flere omveier før jeg endelig er i mål. Denne gangen er det egentlig meg selv å takke, men grunnet så mye annet så blir feilen ti ganger verre å rette opp igjen. Jeg skulle ha EU godkjent bilen min, men i og med at jeg ikke har pappa eller broren min her er det et skikkelig tiltak, for denne frøkna kan nemlig ingenting selv. Tilslutt var jeg i gang da, og feilene på mangel lappen var ikke så ille. Jeg er så heldig å ha fått utrolig god hjelp av en som bor i nærheten, tilslutt gjenstod bare å få til bremselyset i den ene bak lykta. Jeg har hatt bilen på verkstedet på gumpen i Lyngdal og hatt flere kamerater til å sett på dette uten at noen har blitt noe klokere. 

Da jeg endelig hadde fått dette ordnet, mistet jeg skiltene dagen før jeg skulle vise den på EU kontrollen igjen. Jeg kom til en parkert bil uten skilter, æh! Vi fikk til lykta, men i den dagen den skulle vises virket den ikke lengre, altså? Det viste seg da at lykta var ødelagt. Jeg fikk beskjed om at Evje hadde inne lykter som passet til bil så jeg tok turen hit. Snille søskenbarnet mitt som låner meg bil og blir med meg for turen, som ble en bomtur. Lyktene var nemlig til en A6. Heldigvis får jeg beskjed om at det blir ordnet likevel og jeg kan få bilen klar på fredag som var, endelig! 

Da dagen kom var ikke personen som godkjenner bilene på jobb, dermed måtte jeg igjen vente til igår i og med at det var helg og mandagen var hellig.

Jeg tenkte at jeg imellom tiden kunne bruke prøveskilter da og ringte til biltilsynet for å høre, men neida - De hadde ikke fått inn noen skilter eller fått beskjed om at bilen var avskiltet, dermed kunne de heller ikke gi ut prøveskilter. Jeg har lenge slitt med lavt blodtrykk, helt siden jeg var gravid for 7 år siden, men jeg tørr vedde på at det på et tidspunkt var rimelig høyt. Gud som jeg stresser meg selv opp. (haha ;p)

Jeg ringte ned til politiet her i Kvinesdal for å høre, men vedkommende jeg snakket med visste ikke noe om dette, hadde ikke hørt noe om skiltene mine eller noen ting. Okei? Etter litt skulle det iallefall blitt undersøkt så skulle jeg bli ringt opp. Joda, skiltene lå igjen i en bil og det hadde skjedd en misforståelse her. Biltilsynet hadde verken fått inn skiltene mine eller fått beskjed om at bilen var avskiltet, nå tre dager etter, siste dagen før helgen. Great.

Jeg vet hvordan jeg vil ha det, og når ting ikke går helt etter planen stresser jeg til de grader med å likevel få det til å gå. Da jeg endelig klarte å innse at den bilen kom ikke på veien før på tirsdag, uansett - Klarte jeg endelig å legge alt dette styret bak meg. Nå er den iallefall godkjent og skiltene er på plass igjen. Nå gjenstår det bare å få til anlegget og fikse noen småting så er den good2go!
Good vibesss.

Riktig god kveld - Jeg vet ikke helt med dere men med tanke på at jeg var ute på søndagen, og igår var hellig så har jeg vært i et skikkelig mandags modus denne tirsdagen. Denne søvnen som jeg har slitt så utrolig med i flere måneder nå har endelig snudd om, jeg sovner letter og sover godt natta igjennom. Det føles nesten som et nytt liv å ikke bli liggende våken hele natten, eller å våkne hver eneste time. Jeg begynte ikke på jobb før klokken 14:45 idag, dermed fikk jeg en god start på dagen med avslapning og frokost sammen med E, før vi startet dagen helt. Da han var levert på skolen bestemte jeg meg for å ta meg en tur ute nå som været først var så nydelig. Det er vell ingen hemmelighet at jeg er litt for glad i tredemølla og som oftest tyr til den. Jeg hadde ikke helt bestemt meg på hvor turen skulle gå, men ente opp med å gå opp Gullestad - Norskeknuden - Kleiven - Steindør og hjem. Underveis fikk jeg en melding om at bilen min endelig var EU godkjent, bare fem måneder over tiden, hehe. Alt for at jeg ikke har fått til et bremselys i den ene lykta. Jeg rakk å få lurt med mamma på en liten tur rundt Gullestad også, før det var på tide å hente hjem E fra skolen. Nå er jeg nettopp kommet hjem fra jobb og tenkte jeg skulle få tatt meg en liten tur på mølla før sengen kaller, bare for å ha gjort det også. Det må være dette været som gir denne positive energien ;)
Uken soms gikk;

Akkurat nå; Skal jeg snart finne sengen, kjenner jeg er rimelig trøtt ikveld etter jobbehelg og en tur ut igår.

Ukens opptur; Mandagen som ble tilbringet med så mange fine, gode mennesker der energien aldri tok slutt. Ellers har uka for det meste vært veldig basic med et A4 liv, jobb, trening og litt sykdom.

Ukens nedtur; Hm, det må være at jeg mistet skiltene på bilen og formen ikke har vært helt på topp. 

Ukens tanke; Behandle andre slik man vil bli behandlet selv - Man feiler og man lærer.

Ukens cravings; Boller(!) Jeg må seriøst snart få baket de bollene nå. Også, eplejuice da!

Ukens Serie; Det går fremdels i paradise hotel og home and away mens jeg er på mølla. Jeg ser sjeldent på tv ellers.

Ukens beste bilde;

Ukens mest spilte sang; Acan 2017, tyven 2017 og iracunda 2017. Haha, skulle vært russ jeg.

Ukens trening; Har vært god! Men jeg mangler fremdeles litt motivasjon til å startestyrketreningen igjen.

Nå er det iallefall leggetid for min del! Natta, håper uka deres var braaa <3
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits