Spørsmål og svar;

Go kveld dere, gud så kleint det er å begynne et blogginnlegg av og til, egentlig. Liksom hei der, idag har jeg gjort ditt og datt som i bunn og grunn er lite spennende. Jeg har iallefall hatt en fin dag med familien, før lille E reiste opp for ei uke hos pappaen sin. Siden har jeg igrunnen bare blitt sittende her for å finne noe inspirasjon til hva jeg kan blogge om, jeg fant disse spørsmålene som har blitt publisert på flere blogger, og bestemte meg for å henge meg på. Så nu kor vi;

1. Hva irriterer du deg over hos andre mennesker?

Jeg er egentlig veldig snill og tolmodig av meg, men om noen først gjør noe som gir meg en grunn til å irritere meg så er det mennesker som ikke kjenner en person, men likevell tror de vet så mye. Mennesker som dømmer ut ifra ting de selv tror, eller har hørt. Mennesker som dikter opp sin egen lille historie om andre, og ikke minst de menneskene som gidder å bruke tiden sin på å spekulere i andres liv, snakke dritt om og alt det der. Det finnes rett og slett noen onde mennesker som tydeligvis bare vil andre vondt, uten grunn. Eller var det den gode grunnen de diktet opp i hodet sitt? Jeg heier på de som er snille med alle, uansett.

2. Har du noe som du er skikkelig dårlig på?

Ja, mye. Jeg er skikkelig dårlig å være på tiden. For ikke å glemme å legge meg tidlig, stå opp tidlig, og ikke minst trene. Jeg har rett og slett blitt skikkelig lat!

3. Har du noen rare fobier?

bier, edderkopper og egentlig alt av de ufyselige smådyrene.

4. Hvilken sang elsker du i hemmelighet, og synger når ingen hører på?

Langt å gå av klovner i kamp, jeg som har hatet den sangen siden første gang jeg hørte den...

5. Har du et navn som bare familien din kaller deg?

Lille broren min på snart 4 år kaller meg for "net". Vennene mine kaller meg for "Jea", det har vell familien også hengt meg på. Jeg føler "Jea" er navnet for de som kjenner meg godt, blir helt rart når fremmede kaller meg for det, hehe.

Men det beste jeg blir kalt er "Mamma, datter, og storesøster"  <3

6. Hva gjør du når du blir nervøs?

Da blander jeg om hele ordene så det er ingen som klarer å tyde hva jeg egentlig prøver å si.

7. Hvilken side av sengen sover du på?

Venstre, eller påtvers (helst).

8. Hva var ditt første kosedyr og hva het det?

Det husker jeg ikke, men mest sansynlig en katt.

9. Har du noe som du ber andre gjøre, men aldri gjør selv?

Ja det er nok en hel del også.

10. Hvilken vei står du i dusjen?

Opp og ned, hit og ditt og rundt i ring. Neida, men jeg snur meg litt rundt da.

11. Hva er din favoritt når det gjelder junkfood?

Jeg er faktisk ikke så glad i junkfood og spiser ikke det, er mer et cookiemonster jeg. Men da jeg var mindre var det cheeseburger, uten ost såklart, eller pita.

12. Er du utadvendt eller sjenert?

Som liten var jeg ekstremt sjenert og sa ikke et eneste ord om det var personer der jeg ikke kjente. Jeg ble også veldig fort flau og helt tomat rød i ansiktet, pleide å bli kalt "tomaten", å da så det jo ut som at hode mitt skulle koke over. Heldigvis har jeg blitt "bedre" med årene. Jeg tror grunnen kan være at jeg er veldig trygg på meg selv som person, jeg har mine meninger og synspunkter som jeg står for og er ikke redd for å si ifra. Litt sjenert er jeg nok innimellom, men det er mer om man ikke har noe å si egentlig, om dere skjønner.

13. Hva liker du best ved deg selv?

At jeg ikke dømmer andre, eller gidde å bruke tid over å irritere meg over hva andre måtte finne på eller si. Jeg gir alle en sjanse, og vil alle det beste, uansett. Jeg har det egentlig så fint med meg selv, at da blir alt annet også bra.

14. Er du avhengig av noe?

Søvn, musikk, energidrikke og menneskene rundt meg.

15. Hva er du hektet på akkurat nå?

Skulle helst ønske det var trening da men. Jeg aner egentlig ikke. Kjøre bil med musikk på om det er noe å være "hektet" på, jeg kunne kjørt norgerundt igrunn, det får jeg ha som mål, en eller annen gang!


Nå er det natta for denne frøkna, før den nye uken står for tur B-)
Livet skjer.

Plutselig var søndagen her, og det er allerede blitt hele 12 dager siden sist jeg ga et livstegn fra meg her inne. Hver gang jeg skriver et blogginnlegg tenker jeg at nå er skrivelysten, inspirasjonen og alt det der tilbake, men hva skjer? Livet, dere. Dagene flyr forbi, og blir fort til uker som plutselig hører til i fortiden, med andre ord så betyr vell det at jeg har det bra.

Jeg har alltid vært den jenta som skal ha alt helt 100, huset skal være "slikket" til enhver tid, treningen skal gjøres daglig, full jobb og i det heletatt, for å si det kort, alt skulle være perfekt. Jeg satte meg et mål dette året med å gi litt faen, rett og slett. Livet er for kort til at det kun skal brukes på "må gjøre ting", når man heller kan nyte øyeblikkene, gripe dagen med det man har lyst til og bare stoppe opp for å chiller'n litt.

Det har blitt en del ekstra jobbing på Cubus denne uka, noe jeg egentlig bare koser meg med. Jeg er så heldig som jobber på en så fin plass, med så flotte mennesker! Vi er som en liten familie som alltid støtter hverandre opp. Vi er jo også så heldige å ha verdens mest awesome sjef, og der er vell nøkkelen til motivasjonen våres. Man vet at man blir satt pris på, og man vet at man gjør en god jobb. 


Denne "lille" oppmerksomheten på Cubus appen våres gjorde dagen så bra, og ga meg det ekstra litt giret til å kicke denne helgen i mål. Nå har jeg derimot tatt ferie i to hele uker, kjenner denne uka uten lille E og jobb kommer til å bli mega kjedelig. Jeg trenger liksom det for å få ting ut av dagene.

Ellers har jeg og lille E startet dagen med våres morgenstund for å våkne litt, før vi var klare for å gripe dagen. Våres godeste bestemor / oldemor har bursdag idag, og det skal så klart feires! Vi bestemte oss for å bake ei kake, og det er lille E som har stått for avgjørelsen av hvilken kake, som ble eplekake. 

Jeg hadde liggende en kakemiks fra funksjonellmat, og har også et lite "oppskriftshefte". Ut ifra kakemiksen kan jeg lage krydderkake, sitronkake, eplekake, gulrotkake, sjokolademuffins, kokoskake, banankake, bringebærkake, tekake og bløtkake. På den siste siden står tips til flere glasurer.

Jeg for min del reagerer veldig på hvetemel og melke produkter, og har siden jeg fikk lille E kuttet ut "vanlig" mel og sukker. Jeg har gjennom årene testet ut mye oppskrifter med andre meltyper og sukker, men i blandt passer det meg fint å bare mikse sammen en kakemiks. Her brukes det sukrin istedet for sukker og hvetemelet er erstattet med mandelmel og fiberfin, som resulterer i en saftig og smakfull kake.

Til denne eplekaken brukes det en pakke med kakemiks, 4 egg, 2 dl vann, 1 dl kesam og 4 epler. Bland igrediensene > tilsett posens innhold og rør det godt sammen. Skjær eplene i skriver og stikk ned i røren. Strø over 2 ss sukrilett sukker og 1 ss kanel. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.

Ha en fin søndag dere <3
Synet som møtte meg etter jobb;That awesome feeling when someone is making an effort to make you smile <3
Livet er en kamp, du må alltid kjempe.

Jeg kommer hjem, alene i leiligheten. Det er jo forsåvidt et hus, men det er slik det føles, som en leilighet. Til tider irriterer jeg meg grønt over ytterdøren som har smekklås, men idag - nå, er det helt greit. Jeg liker å vite at jeg er ifred, med låst dør, persiennene nede og lysene slått av. Jeg har alltid likt meg best i mørket, alene. Det er da jeg senker skuldrene  og slapper helt av. Et stille rom som fylles av alle hodets tanker. Hit og dit, rundt i ring. Det høres kanskje veldig deprimerende ut, men det er som en terapi. Jeg er en "tenker", og lærer mye fra egne tanker.

Dette var en tanke som surret rundt i hodet mitt, for ett par uker siden da lille E nettopp hadde reist opp til pappaen sin for en uke der. Det blir fort ensomt her hjemme. Jeg vet ikke hvorfor tankene mine av og til kan virke så negative, for ja, kanskje er de det? Samtidig som jeg er en skikkelig livsnyter, jeg elsker livet (for det meste), men det er også viktig å sette av litt tid til seg selv, kjenne på alt du har opplevd på både godt å vondt. Det er faktisk helt okei å ha en kjip dag, det er helt okei å være sur eller lei seg, for å så gå videre. Voks deg sterkere og klokere.

Jeg har kanskje opplevd mye vondt, gang på gang i alle år, men det har fått meg fra å være den sjenerte jenta som ikke kunne tale for seg selv eller ha egne meninger å kommer med, som helst ville være usynelig, til å bli en sterk person som står opp for seg selv, har en stemme å bruke å handlinger å utføre. Jeg vet hvem jeg er og hva jeg står for. Jeg vet hva jeg vil med dette livet, samtidig som det fylles med mål og drømmer. Jeg er min egen sjef i mitt eget liv som jeg har tatt styring over, ingen andre enn kun meg selv.

Til tross for alt vondt, er det gode så mye bedre. I bunn og grunn så elsker jeg livet, hver dag. Det er viktig å sette pris på de små hverdagslige gledene og være takknemlig for alt du har, men du jobber mot mer. Du har kun et liv, lev det.Ha en fin mandag da dere, min er allerede godt i gang :)
If you're going to be two faced, at least make one pretty.

"Husker du da Harry potter var redd for at han kanskje var et dårlig menneske fordi han var sint hele tiden og hadde mørke følelser? Sirius ba Harry Potter høre godt etter, og så sa han; Du er ikke noe dårlig menneske. Du er et svært godt menneske som har hatt vonde opplevelser. Dessuten er ikke verden inndelt i gode og dårlige mennesker. Vi har alle både lys og mørke i oss. Det eneste som betyr noe, er hva vi velger å handle etter. Det er det som avgjør hvem vi virkelig er"

Jeg er snill, derfor tror folk at jeg er svak, men så er det egentlig sterk jeg er, fordi jeg klarer å være snill tross alt. Jeg er den som alltid velger å tro på andre, som alltid tilgir, og som alltid gir nye sjanser. Jeg er den som aldri dømmer, og som skjønner at alle gjør feil, jeg skjønner at man må feile for å lære, og jeg vet at man lærer best fra egne erfaringer. Jeg har alltid tro på andre, enten det er et familiemedlem, en venn eller en helt fremmed. Jeg vil alle bare gått, samme hvem det skulle være, alle fortjener å ha det bra.

Den nyeste tatoveringen er denne av Marilyn Monroe, eller det vil si halve henne, med quoten; If you're going to be two faced, at least make one of them pretty. De styggeste mennesker jeg ser er de som behandler andre urettferdig eller stygt. Da er du stygg, jævlig stygg. Ta deg sammen, og skjerp deg. Fei for din egen dør, og tenk på hvordan du selv vil andre skal være mot deg.

Jeg er enten med deg, eller uten deg. Ingen mellomting, ingen baksnakk, ingen drittslenging, bare ingenting. Du betyr enten noe, eller ingenting. Så enkelt som det er det. Jeg skjønner meg ikke på mennesker som gidder å bruke tiden sin på negativ energi. Livet dere, er en fantastisk ting, lev det og få det beste ut av det. Vil du sitte igjen med minner full av diskusjoner, krangling, drittslenging, baksnakking og dritt? Da er det i så fall ditt valg, deg selv og takke, og takk gud for at det ikke er meg.

Jeg er snill så lenge dagen er lang, så om jeg skulle være slem er det resultatet av din egen oppførsel. Jeg er den personen du kan svikte tusenvis av ganger, men likevel være der for deg hver eneste gang. Jeg har kjempet siden jeg var liten. Livet er en kamp, man må alltid kjempe, det er det som gjør det så fantastisk.

Ha en fin søndag dere ;)


Tatoveringen er forresten tatt av Svenni i Lyngdal, han er best. Bra i arbeid og på pris! Besøk facebook siden hans HER.
Festivalklar med brazilian voks, hos Linetts hudpleie.

Jeg hadde en time hos Linettshudpleie til brazilian voks like før jeg reiste til rudskogen i sist uke. Tidspunktet kunne jo ikke passet bedre, gud så deilig å slippe å tenke på det når man er på tur i flere dager, en av de store fordelene med brazilian voks uten tvil. Ellers vet jeg ikke helt hva jeg hadde gjort, følte meg iallefall ikke så fresh der jeg stod på et toalett på et senter, og barberte bena, haha! For ja, jeg gjorde faktisk det...

Etter at jeg begynte å vokse meg hos Linettshudpleie har de fått en ny voks, som jeg er veldig fornøyd med. Denne "river" kanskje litt mer, men man slipper å gå over noen områder igjen, og sannelig synes jeg den holder seg lengre også. Idag er det allerede en uke siden, men man skulle trodd jeg hadde tatt voksingen idag, for det er fremdeles likt.

Selv synes jeg ikke voksingen er noe vond, men de siste to gangene har jeg "kjent" det, litt. Det har nok mye å si med menstruasjon og hvor lenge siden sist time var. Alt i alt går det så fort over at du rekker ikke å registrere det "vonde". Voksingen tar somregel bare 10 minutter så er du ready to go!

Før jeg avslutter innlegget og drar på jobb vil jeg bare tipse dere med at Linettshudpleie holder åpent til klokken 22:00 ikveld, med gode sommertilbud fra klokken 16:00(!) Ta 3, betal for 2. Gjelder neglelakker, øyenskygger og leppeprodukter + en flere gode tilbud. Sjekk ut denne fine salongen for gode produkter, eller en god behandling!

Besøk facebook siden deres HER, eller besøk instagram kontoen deres; @Linettshudpleie :)
Avsluttet feriemodus.

Etter to fine uker med ferie, er jeg tilbake til hverdagen igjen. Jeg har vært så heldig med været disse ukene, og utnyttet det for fullt. Den første uka hadde jeg og lille E ferie sammen, den ble brukt på overnatting i Kristiansand og Danmark før vi avsluttet helgen her hjemme med overnattingsbesøk, hjemmekos og topptur!


I den siste ferieuka gikk mandag og tirsdagen til å gjøre seg klar til avreise til rudskogen onsdagsmorgen. Jeg skal ærlig innrømme at det er første og siste gang jeg reiser så tidlig som onsdagsmorgen, de to første dagene var liiitt langtrukne, men det gikk seg fort til når det startet opp for fullt, og resten av folkene kom opp. Det var sol, shaker, latter og stemning. #TeamStrikk

Nå er jeg egentlig veeeldig klar for å komme tilbake til hverdagen og rutinene som følger med. Jeg har fått tatt den første mila på så aaaltfor lenge siden, og skal få vasket huset før jobb, det trengs, for å si det slik. 

Ha en fin tirsdag så lenge :)
Maxchill'lørdag & Spørsmål og svar.

Lørdagen min har bestått av et besøk til besteforeldrene mine / lille E's oldeforeldre sammen med søskenbarnet mitt / hans fadder. Etterfulgt av en skikkelig kosekveld med besøk av henne. Finnes ikke mye som slår det! En skikkelig avslappende og chill dag, mens solen og regnet har kranglet om å styre været idag.

 
Jeg fant noen spørsmål og svar på en annen blogg som jeg tenkte jeg kunne joine, siden skrivelysten ikke helt er tilstede idag, så;

Hvor gammel er du om fem år? Om fem år er jeg 28. Shit, tenk det da. Jeg kunne gjerne vært 23 livet ut, jeg.

Hvor høy er du? Aner faktisk ikke.

Når står du opp? De dagene jeg trener før jobb er det i 5, 6 tiden, mens når jeg har fri er det i 7, 8 tiden. Om jeg en kveld legger meg uten alarmen på, kan du være sikker på at jeg våkner i 7, 8 tiden også. 

Hvem ringte du sist? Camilla.

Hvem ringte deg sist? Amanda.Når våknet du i dag? I 9 tiden.

FavorittfargePastellfarger.

Foretrekker du å ringe eller sende sms? Kommer litt ann på, er det noe viktig der og da, eller jeg har mye å fortelle så er det enkleste å ringe, mens til vanlig er jeg en sms'er. Tar aldri telefonen om det er et nummer jeg ikke har lagret, og kontakter aldri tilbake dersom jeg ikke får søkt opp nummeret. Så en vanskelig person å få tak i, egentlig. 

Hva er ditt favorittsted? Hos vennene mine <3 Hater å være hjemme.

Hvilke sted foretrekker du minst? Kommer egentlig ikke på noen.

Hvilken sang hørte du på sist? Jaa9 & OnklP - viracocha 2016. Iih, bare en måned igjen til jeg skal se disse gutta to helger etter hverandre. Det gledes!Hvilken øyefarge har du? Egentlig blå, men med årene har de vell gått mer over til grønt.

Hvor tror du at du befinner deg om ti år? Jeg har faktisk ingen aning. Så lenge jeg er like lykkelig som nå så er det igrunnen greit.

Hva skremte deg om natten som barn? Mørket, alt urettferdighet som skjedde rundt omkring.

Hvor mange puter har du i sengen? 2.

Hva var det siste du spisteSøtpotetfries, nuggets og salat.

Hva var det siste du drakk? Pepsi Max, det er vell så og si det eneste jeg drikker også (FY!)

Hva var det siste du kjøpte? Det på bildet nedenfor >


Hva er det rareste du har spist? Når jeg var mindre spiste jeg vaffel med rekesalat. No shit liksom, men jo.

Har du stasjonær eller bærbar pc? Bærbar.

Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Sokker.

Hva hører du på akkurat nå? fjernsynet som suser i bakgrunnen, mens jeg er usosial med Solveig.

Hvilken iskrem er din favoritt? Sandwich. 

Hva står det på den siste meldingen du sendte? "Eg glede meg øu:-D"

Hvilken dessert er din favoritt? Oh my gad, jeg prøver å venne meg av dessert spising. Jeg har vell ikke grenser der, haha!

Liker du kaffe? Nei, jeg har aldri smakt det. Tørr ikke, men skulle gjerne ønske det fallt i smak.

Hva drikker du helst til frokost? Til frokost drikker jeg vell somregel, ingenting. Jeg er altfor dårlig på å få i meg væske i løpet av dagene, og det eneste jeg drikker er som oftest pepsi max. Der mååå jeg skjerpe meg altså.

Drømmereisemål? Paris, London, USA, Amsterdam, Istanbul.

Hvilken radiostasjon hørte du sist på? Foretrekker bluetooth jeg.

Nevn en historisk personer som interesserer deg? Slike ting er jeg lite god på altså.

Kan du noen andre språk enn norsk? Litt engelsk og bittelitt tysk. Skulle nok fulgt mer med i timene enn hva jeg gjorde.

Foretrekker du havet eller basseng? Ingenting kan måle seg med havet, men et basseng er ikke feil det heller. 

Hva bruker du helst penger på? Gud, jeg bruker alt for mye penger på alt. Det er alltid noe jeg "må" ha, eller "må" gjøre. Prøver å venne meg av dette, men ja.

Kan du stå på slalom? Nei, denne pingla har aldri prøvd og i en alder av 23 ville det nok sett veldig "bra" ut.

Hva blir du imponert av? Ganske mye egentlig. All kunskapen barna har, pågangsmotet til folk som aldri gir opp og videre i den duren.

Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Ninjago sverdet av lille E.Nå skal faktisk denne frøkna ta kvelden, ikke titt jeg tar en så tidlig kveld på en lørdag, men gud så deilig. Natta dere :*
Fra prinsessa i forholdet..

..Til dronninga over livet mitt, eller for å ta en annen vri, en kanskje mer tydelig en? Fra forholdsjenta som levde A4 livet, til sjefen over seg selv. Jeg antar at dere skjønner greia nå? Kjærligheten for min del har alltid vært så mye større, jeg anntar at jeg virkelig har undervurdert meg selv til de grader, for jeg trenger faktisk ingen "bedre halvdel" for å ha det fint, nå er jeg "alene", og jeg har sannelig aldri hatt det bedre.

Det siste forholdet jeg hadde bestod kun av krangling og diskusjoner, alt var alltid bare galt, eller feil. Det var kun et spørsmål om tid når vi begge fant ut at det faktisk ikke funket, for noen av oss. Vi vil jo alle så gjerne ha det fint, la alt være en dans på rosene, fly på denne rosa skyen å ha alt så nærme perfekt som vi kommer, men når realiteten ikke blir slik blir man litt lei av å late som og pynte på en fasade som bare ikke er der. Av og til er det bare ikke nok at to personer elsker hverandre, og da har vi det faktisk bedre uten. Man må bare klare å ta det steget.

Mamma sier jeg er så "spesiell", (eller i hovedsak sær men spesiell hørtes liksom så mye bedre ut), at jeg burde holde meg singel foralltid. Hun har vell et poeng, jeg er nok veldig kresen. Jeg vet hva jeg vil, og ikke, og jeg vet hvordan jeg vil bli behandlet, og det er ikke som søppel. Jeg har blitt behandlet galt så lenge, at jeg vet ikke helt hva som er rett lengre. Når det kommer til gutter så undervurderer jeg nok meg selv og hva jeg fortjener, for om jeg får som jeg "fortjener", blir jeg redd og trekker meg tilbake. Det føles for godt til å være sant, og jeg er så redd for å la en annen person ha en så stor kontroll over meg igjen. Jeg er den personen som blir så full av følelser og virkelig satser alt, når jeg først satser.

Nå lever jeg i min egen lille boble, i mitt eget liv, etter mine egne "regler og lyster". Vil jeg gjøre noe, ja da gjør jeg det. Jeg trodde aldri jeg skulle komme til det punktet der jeg ville trives som singel, men her er jeg.

Dagene mine er ikke så veldig spennende fortiden, dermed får dere heller høre på diverese tanker og meninger som flyr rundt i hodet mitt. Jeg er jo en "tenker" vet dere ;) Håper dere alle får en fin fredag!Livet smiler, og det samme gjør denne frøkna :D
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits