30% på et HELT kjøp med Cubus Friends(!)

Noe av det beste med å jobbe på Cubus er at vi alltid kan gi kundene våres gode tilbud når de handler. Ca annenhver uker kjører vi i gang med nye kampanjer og tilbud på en rekke varer. Selve Cubuskjeden har også en kundeklubb som heter Cubus Friends, her kjører vi på med å gi dere kunder 30% på et helt kjøp når du registrerer deg som medlem, tilbudet varer i 15 dager etter at du er registrert. Videre vil du samle opp 5% bonus på alt du kjøper både i butikk og nettbutikk med å oppgi kunde ID.

Dersom du handler på nett, slipper du som medlem å betale frakt. Du vil også få bonusoversikt, tilbud og kuponger tilpasset deg. Du registrer deg enkelt ved å sende Cubus + Epost adresse til 2012. 

Registrer deg nå og kom å gjør en god handel hos oss på Cubus Flekkefjord! Vi gleder oss til å se deg :-D


Litt generell info om Cubus friends; Det er helt gratis å melde seg inn og være medlem i kundeklubben, men du må være 16 år. Som kundeklubb samtykker du i at Cubus kan sende deg rabattkuponger, gode tilbud og informasjon via mobil app, sms og / eller epost, du velger selv hvor du vil ha det. Medlemskapet er koblet mot ditt mobilnummer som fungrtrt som identifikasjon i stedet for din kunde ID, altså oppgir gir du bare telefon nr ditt i kassa, så registrerer vi ditt kjøp.

Du kan når som helst avslutte ditt medlemskap i Cubus kundeklubb, enten via app, mine sider inne på cubus.com, epost eller ved å kontakte kundeservice på shoponline@cubus.com, eller på telefon; 66 98 69 79. Finnes ingen bindingstid. 

Bonus; Alle kjøp i norge både i butikk og nettbutikk gir bonus, med unntak av kjøp av gavekort. For bonusregistrering må du oppgi telefonnummer eller vise medlemsnummer i kassen. NB, bonuspoeng kan ikke ette registreres etter kjøp(!) Hver krone gir 1 bonuspoeng, så når du har handlet for 1000 kr får du en bonussjekk på 50 kr, og har en gyldighetstid på 24 mnd.

Rabattkuponger; Gjelder på ordinær pris og kan ikke kombineres med andre tilbud. Rabattkupongene kan komme i form av % avslag eller kroneavslag, gyldigheten på kupongene vil variere, men kan kun brukes en gang.

Sjekk ut Cubus.com eller din nærmeste Cubus butikk for mer info! :)
Søtpotet pizza med biff og ananas!

Det er når jeg har blitt eldre, og spesielt etter at jeg ble mamma at jeg virkelig skjønne hva de voksne har ment med at tiden går så fort, for gud det dagene flyr avsted. Vi er allerede halvveis i uka, så hva passer vell bedre enn en oppskrift på en god og saftig pizza! Min favoritt uten tvil, nemlig søtpotet pizza. Denne laget jeg og lille E sist fredag, heldigvis noe han også liker, selv om han er lei av pizza generelt etter at han hadde en liten periode med "pizzadilla" for en stund tilbake.

Til at denne pizzaen er så god blir den laget så altfor sjeldent. Jeg ser på det som et skikkelig tiltak å måtte koke denne søtpoteten, for å så mose den. Men ærligtalt når jeg først er igang så er det hele gjort på noen få minutter, ikke trenger "deigen" å heve seg heller. Enklere blir det ikke. Det eneste du trenger er;  350 gram søtpotet (ca 1 søtpotet) - 1 Egg - 120 gram mel (brukte en blanding av fibra fullkornsmel og havremel) + Litt krydder.

Skrell søtpoteten og mikrobak den i mikroen til den er mør, ca 10 min. Mos den så med en stavmikser, eller i en foodprosessor til en klumpfri søtpotetmos. Tilsett egg og tørrvare og bland sammen. Smør røra over en langpanne med bakepapir. Forstek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 10 - 15 minutter. Avkjøl før du tar på fyll for å ikke få bunnen "myk". Personlig synes jeg den smaker best når du steker bunnen dagen før du skal ha pizzaen.

Til fyll kan du bruke hva du selv vil, jeg brukte tomatpure, biffkjøtt, ananas og ost. Stek kjøttet og tilsett resten av fyllet du ønsker. Fordel pizzabunnen  på en stekebrett og strø over ost. Stekes midt i ovnen til osten er gyllen, og voila, spis og nyt!

Har du ikke prøvd søtpotetpizza, så burde du gjøre det asap!
Min treningsmotivasjon.

Det var en gang i tiden for ett par år tilbake at jeg var tidenes duracell kanin. Jeg jobbet, trente, styrte med husarbeid, barn og ellers det en hektisk hverdag kan ha å by på. Det å sette seg ned i sofaen for å slappe av var umulig, da tok jeg heller noen runder med rockeringen mens jeg leste igjennom de faste bloggene på ipaden. En mer rastløs person enn meg visste jeg ikke om. Jeg vet ikke helt om det er det at jeg begynner å dra på årene, går rundt med flere bekkenbrudd eller rett og slett bare har blitt skikkelig slapp som har gjort meg til enn chill-sofasitter, men noe er det iallefall, og det tenker jeg å snu så fort som mulig. Det er noe som heter, bare gjør det, og på et blunk så er det plutselig unnagjort.

Når det kommer til jobb og barn er energien like på topp som før, mens trening og husarbeid.. Nah, ikke fullt så fristende lengre, spesielt treningen. Etter at jeg begynte å trene i 2010 trodde jeg aldri jeg kom til å "slutte", det ga meg så mye og var mer en "lek", terapi eller kall det hva du vil. Etter at jeg havnet i en bilulykke for ett par år siden og pådro meg flere brudd i bekkenet som aldri ble opperert, eller grodd igjen av seg selv har jeg slitt veldig med "helsa". Den følelsen å gå ifra å være ok trent til å være sengeliggende i ukesvis, begynne å gå med en prekestol å starte helt fra start igjen, og i tilegg enda slite med disse bruddene, har ikke alltid gjort det like lett når det kommer til treningen. Jeg kan liksom ikke yte max å kjøre på med disse bruddene, og da blir jeg litt lei når det mer går i det samme, og jeg så fort blir sliten / får smerter.

MEN så er det ikke alltid om hvordan man har det, men hvordan man tar det. Det gjelder å se det positive å gjøre det beste ut av alt. Med litt tilrettelegging og lytting til kroppen så kommer jeg langt, alt er bedre enn ingenting. I det jeg begynte dette innlegget var hensikten kun i oppsummere hva som gir meg treningsmotivasjon, og prøve å finne tilbake til de gamle vanene mine, men i det jeg slapp fingrene til på tastaturen ble det plutselig så mye mer også. Her er iallefall det som motiverer meg;

> Holde meg i form; Som mamma er det veldig viktig for meg å ha en aktiv og energifull dag med mye latter og morro. Det er ingen hemmelighet at trening gir energi, og jeg blir mye mer opplagt av å starte dagen ett par timer tidligere fremfor å ta de timene ekstra i sengen. Treningen er det som bidrar mest til å gi meg energikraft i en hektisk hverdag, der mye skal bli gjort.

> Godt humør; Det utrolig hvor godt humøret blir med hjelp av litt trening, alt annet føles som null stress.

> Føle seg bra; Et skikkelig selvtillitsboost, jeg blir så motivert at jeg setter meg mål og planer for treningen videre, som jeg trener mot for å oppnå. Man får jo også en mye bedre kroppsholdning. 

> God søvn; Vi mennesker er ikke skapt med en av / på knapp når det kommer til søvn, og ikke alle dager er like lette å få sovnet på. Det er så kjedelig de gangene man legger seg til for å sove, men kun blir liggende å vente på søvnen, spesielt om man skal opp tidlig og virkelig hadde trengt de timene i drømmeland. Med litt trening, spesielt om det har vært aktivitet ute i frisk luft så sover jeg så fantastisk bra!

> Blir sterkere; Både mentalt og fysisk. Det føles av og til som om jeg har klart å løse hele livets problemer med hjelp av en treningsøkt. 

> Bedre kosthold; Med regelmessig trening blir jeg mer motivert til å spise sunt og regelmessig. Når jeg først trener bra vil jeg ikke ødelegge det med å spise så usunt, eller noe som gjør at kroppen føles bra. Maten vi får i oss har så mye å si på hvordan man kan føle oss. Det er utrolig hvor anderledes ting blir om man spiser rett, og nok!

> Koble av; Det blir en "egentid" der du kun har fokuset på deg selv, mens omverden rundt deg er koblet av for en liten tid. ^ Slik har jeg blitt liggende aaaltfor mye den siste tiden, for å være ærlig. Jeg var hjemme fra jobb halv fem idag, da var planen å trene. Klokken bikker snart halv åtte og jeg sitter fremdeles her. Påtide å gir en handling til disse tankene mine B-)

Nå mens jeg skulle publisere dette innlegget opprettet jeg en ny kategori, nemlig trening! Satser på at den blir flittig brukt fremover, er jo iallefal lov til å håpe ;)
Etter leppe PMU > første gang.

Idag er det allerede tre uker siden jeg var hos Linetts hudpleie og var modell for leppe PMU. Jeg har fått noen spørsmål og kommentarer om resultatet, og synes det er så gøy når dere lesere engasjerer dere i hva dere vil lese om. Jeg tenkte jeg kunne fortelle dere litt om selve behandlingen, dagene etter og hvordan leppene mine er nå.

Kort fortalt om selve behandlingen; Du får på en bedøvelseskrem på leppene som skal virke i 30 minutter, deretter "tegnes" leppene opp før de er klare til å bli tatoverte. Selve tatoveringsprosessen tok ca 1 time og 20 minutter på meg, mens det hele tok nesten 2,5 timer. Tiden vil jo varierer fra person til person.


Bildet ovenfor er tatt samme dag som behandlingen, da fargen er veldig sterk og leppene veldig hovne. Fargen her hadde blitt litt for mye om de skulle vært så sjokk rosa, mens den hevelsen kunne jeg bare beholdt for min del, hehe.

Samme dag som behandling skulle jeg passe på å vaske forsiktig ett par ganger med babysåpe, mens jeg skulle smøre leppene annenhver gang med vaselin og antix aciklovir krem. Kremen er for å unngå munnsår etter behandlingen, og finnes også i tablettform, men tablettene må fåes på resept hos legen, noe jeg ikke fikk time tidsnok til å få, og uheldigvis endte opp med veldig såre lepper.


Fra dag to til dag fem ble jeg veldig sår, på det verste ble det å smile, le og spise vanskelig å få til, i og med at leppene sprakk og skinnet falt av. Mens på dag seks var så og si alt av sår borte, og leppene tok endelig "form" igjen. Nedenfor er leppene etter to uker fra første gangen jeg tok behandlingen.Nå på torsdag har jeg ny time igjen, og jeg må ærlig si jeg grugleder meg! Gruer meg fordi selve tatoveringen av leppene er forferdelig vond, og gleder meg fordi resultatet blir så bra, og absolutt verd det! Krysser fingrene for at jeg slepper såre lepper denne gangen, nå er jeg iallefall godt forberedt :D
Rundstykker av gresk yoghurt.

Helgen sniker seg sakte innpå, og hva er vell bedre en gode helgefrokoster? For de av dere som liker å prøve ut sunnere oppskrifter, vil jeg anbefale dere en titt innom bloggen til flinke Desiree, som du finne ved å klikke HER. Hun deler både oppskrifter, tips og erfaringer både når det kommer til trening, kosthold og ellers.

Noe jeg aldri går lei av i matveien er rundstykker med godt pålegg. Nystekte, ferske rundtstykker må være noe av det beste. Selv er jeg veldig glad i å teste ut nye oppskrifter, og denne gangen ble det rundstykker av gresk yoghurt som stod for tur. Jeg føler baksten blir så fersk og lett med bruk av kesam eller yoghurt produkter, anbefales å prøves. 

Det du trenger er; 300 gram gresk yoghurt - 25 gram gjær - 2 dl lunkent vann - litt salt - 2 ts sukrin - 100 gram siktet speltmel - 200 gram fibramel.

Slik gjør du: Rør gjæren ut i vann > Tilsett søtning, yoghurt og salt > Deretter røren du inn melet og kna deigen godt i ca 10 minutter > Sett så deigen til heving i 30 minutter > Videre formes rundstykkene og etterheves i ca 15 minutter til før de stekes i 12 - 15 minutter på 200 grader.

Garantert at de vil smake :-D
Døden, selvmord og den fucka skjebnen.

Når det kommer til døden og tankene rundt så føler jeg nesten jeg er oppvokst med hele døden å fått det inn via morsmelken, i bunn og grunn. Jeg tror alle barn har den perioden der de tenker ekstremt mye på døden og hva som skjer etter. Jeg klarer i alle fall enda å huske tilbake til den lille jenta jeg var på bare noen få år, livredd for å dø og livredd for å miste noen nær meg av døden. Jeg var vell bare 3, 4 år om jeg husker rett.

Allerede i den alderen hadde jeg skjønt at jeg ville ikke dø, ikke da, ikke nå, ikke aldri. Jeg vil leve, for livet er fint, og hva skjer egentlig etter døden? Jeg kan enda etter 20 år etter stille meg det samme spørsmålet, men jeg husker tilbake til den tiden der min største frykt var at døden bare var å være død, som en søvn uten en drøm, der alt bare er svart. Der tankene mine kan leve videre å surre rundt i hodet, for det er noe de gjør uten stopp, mens resten av meg var bare død, som om jeg sov våken i sengen, dekket av mørket, eller bare uten et syn, et syn på livet kanskje? Jeg vet ikke..

Mamma mistet pappaen sin tidlig, så tidlig at jeg aldri fikk møtt han. Jeg ble født med en død bestefar som jeg aldri fikk møtt. Jeg ble selv bare seks år da jeg brått mistet pappaen min en dag i august. Det var da jeg skjønte hvor vondt døden var og hvor urettferdig livet skulle være. Alle barn trenger jo foreldrene sine, ikke sant?

Etter hvert som årene går, dukker døden stadig opp, både at man mister familie, venner, bekjente, det er uansett like forferdelig. De eneste gangene jeg har vært i kirken er nesten i sammenheng med begravelser. Jeg skulle så mye heller ønske at det var flere dåpsfester og giftemål fremfor det. At det var lykke fremfor sorg. At kirken kunne være noe jeg forbunnet med noe godt fremfor vondt.

Det å innse at de personene som man er vandt til å se hver dag, de som man har så enormt mye omsorg og kjærlighet for plutselig bare er borte, det er så vondt, så hjerteskjærende, for det river faktisk hjertet mitt i to. Jeg trodde aldri jeg noen gang skulle komme over pappas død, at jeg skulle leve i alle disse år uten han, at jeg skulle oppleve så mye bra som han ikke kunne ta del i. Det tok meg ca 15 år før jeg kom over det, før jeg bare aksepterte det. Det er slik livet er, og livet er ikke for alle, tydeligvis. Når man velger å ta livet sitt når man har barn, ja da er man faktisk egoistisk, min mening. Barna er jo hele livsgleden, det er de som gir livet mening. De gir oss alt. Ubetinget kjærlighet, det finnes ikke ord. Uansett. For pappa var ikke jeg verd livet hans, heller ikke broren min, en enkel og grei konklusjon.

Booom, så mistet jeg en nær person til. jeg kjenner tårene allerede presse på mens jeg skriver denne setningen. Magen vrenger seg, som om den knytter seg i en knute, og hindrer pusten i å nå opp halsen og ut. Så gir det seg igjen. Det er snart hele 10 måneder siden jeg mistet broren min, men fremdeles føles det som om det var i natt jeg ble vekket av telefonen midt på natten. Da knuste ikke hjertet mitt bare i to, men i fillebiter. Det er så uvirkelig. Jeg vet jo at han er død og aldri kommer tilbake, men likevel. Hvorfor er skjebnen så jævlig fucka? Hvorfor er det ikke nok hjelp å få, og hvorfor faen kan ikke mennesker være snille med andre, med hverandre, med ALLE. Det er slike mennesker som har så store problemer med seg selv, altså. Skjerp dere, det er dere som er med på å bidra til at selvmord finnes. Vær snill, alltid.

Livet er så fint dere, jeg håper det er noe alle kan innse og ha gleden av. LEV <3
Farging av hår, fra lilla til...(?)

Etter at jeg var hos Linett og tok permanent make up på leppene og da var veldig rosa de første dagene, krasjet det veldig med det lilla håret, som jeg forresten var så lei av fra før at jeg holdt på å spy. Jeg hadde satt meg selv et lite mål om å ha håret lilla minst til vi var kommet til september måned, helst halvveis i måneden, men å gå usminket, med sjokk rosa, hovne lepper og et lilla hår så følte jeg meg som en vandrende klovn for å være helt ærlig, tviler på jeg er den eneste.

Jeg var litt frem og tilbake med meg selv om jeg skulle være så dom å kjøpe en hårfarge og farge det selv, men klarte til slutt å legge tanken fra meg. Vell, det vil si helt til mamma sa på onsdag at jeg måtte farge det håret, for jeg kunne ikke gå sånn, haha. Bare noen minutter etter stod vi på butikken for å kjøpe farge. Jeg kjøpte først en sjokoladebrun farge fra depend, men ombestemte meg å kjøpte heller to fra Picasso.Anette fikk hjulpet meg med rett farge, og dermed ble det en spontan nødløsning. Etter at jeg begynte å gå til Anette hos Picasso frisør her i Kvinesdal har jeg faktisk ikke farget håret hjemme. Jeg har alltid latt henne ta seg av det, for hun er den beste. Denne gangen ble det bare en spontan nødløsning, heldigvis ble resultatet helt ok. Jeg har fremdeles noe lilla sittende igjen, så den fargebomben sidder virkelig i som et skudd, nesten hakket bedre enn en hårfarge gjør, vil jeg tørre å påstå.Dermed gikk jeg plutselig fra lilla til brunt. Begynner å bli en stund siden sist jeg var brunette, og denne gangen skal jeg holde det slik til sommeren i alle fall. Etter hvert som etterveksten gror ut skal jeg ta i litt flere microringer å farge det på nytt igjen med samme farge, håper lilla fargen slipper helt da.

Dersom du skal farge håret ditt hjemme anbefaler jeg å kjøpe farge på en frisørsalong. Der får du både hjelp og tips til å få den fargen du ønsker og det beste resultatet du kan få, fremfor å gamble på en hårfarge på matbutikken eller hvor det nå enn måtte være. Hårfargene de har på Picasso koster rundt 180 kr, og har et greit utvalg. :)

Det har virkelig blitt litt mye nytt her denne uka, lepper, brunfarge og hår. Nå får det bli en pause fra en liten stund. En liten oppfriskning den siste ferieuka var akkurat det jeg trengte før jeg kicker i gang neste uke for fullt.

Ha en god helg dere <3

 
Etter en spraytan + resultatet.

Hei dere, og riktig god fredag! Etter to fine dager med sol er regnet på plass igjen, men det gjør meg egentlig ingenting. Jeg tok turen til skalldyren i Mandal igår sammen med en fin jeng for å høre på Onkl P, like gøy hver gang. For en mann! Den stilen ass.

Jeg var som sagt å tok spraytan hos Linetts hudlpeie på onsdag, å skrev et innlegg om tips til hva du bør gjøre eller unngå før en spraytan + bilde like etter behandling. Innlegget finner dere HER. Igår kunne jeg endelig dusje igjen, selv om jeg gjorde det før behandlingen føltes det litt som en evighet siden. Det er noe med den brunfargen som bare gjør "velværet" så mye bedre, man føles seg straks så mye mer freshere, selv uten sminke, og jeg som ser ut som et takras uten.


Litt vanskelig å få med skille og brunfargen på bildene, men brun ble jeg iallefall, og er så fornøyd!

Her er noen tips etter en spraytan:

Ha helst på mørke, løstsittende klær i timene etterpå slik at bronzeren ikke farger over på lyst tøy. Unngå bh. Det beste er å gjøre det på dager som man har fri og ikke skal noe, slik som jeg har nå. Da kan jeg vandre rundt i en stor kortbukse og T-skjorte hele dagen uten problem.

Ikke vask hendene i vann eller våt huden i timene etter behandlingen, det kan påvirke utviklingen av din spraytan. Unngå også å berøre huden din da fargen kan overføres ved berøring. Ikke sett deg direkte på lyse tekstiler før du har dusjet, da bronzeren kan farge over.

For at fargen skal holde seg lengst mulig bør du holde huden fuktig med oljefri fuktighetskrem, husk å ikke bruke fuktighetskrem før første dusj er tatt.

Det sies at man skal vente i 8 til 12 timer før man tar en dusj etter behandling, men jo lengre tid det går før man vasker huden, jo lengre vfår fargen virke og bli mørkere. Det lurer synes jeg er å vente til dagen etter, slik som nå. Det er 24 timer etter behandling og jeg har fått dusjet. Når man først dusjer blir "bronzeren" vasket bort, dette er helt normalt og er ikke selve brunfargen, kun det overflødige.

Unngå lange bad med mye såpe. Bruk en skånsom dusjsåpe uten sulfater, alkohol og parabener. Tørk også huden forsiktig etter en dusj, unngå å gni deg tør. Skal du barbere deg etter en spraytan bør du bruke barberskum / krem som er spesielt egnet for spraytan, feks uten såpe, og passe på at du bruker en skånsom høvel.

Bading i salt og klorvann kan forkorte lengden på brunfargen, og kan også gjøre at fargen forsvinner ujevnt.

Sov helst i pysjamas første natt før du dusjer neste morgen, fargen kan smitte over fra feks mage til innsiden av håndflatene eller andre kroppsdeler som kommer i kontakt mens du sover, og på sengeklær.

Nå er helgen i gang og det er de siste få dagene igjen med ferie før jeg begynner på jobb igjen på mandag. Etter to uker med ferie kjenner jeg at jeg er rimelig klar for å komme igang igjen! Denne helgen skal bare bruke til maks chilling med min lille <3
Før en spraytan + bilde etter.

Jeg hadde en time hos Linetts hudpleie idag klokken 12 for å ta spraytan, sammen med mamma. De kjører nemlig på med venninne tilbud der man kun betaler 290 kr dersom man er to, eller flere. Jeg passet på å få unnagjort alt man må gjøre eller unngå før en spraytan, og tenkte jeg kunne dele "forhåndsreglene" med dere for et best resultat. 

Før en spraytan;

Voksing og barbering bør gjøres minst 24 timer før din time til spraytan, dette for å unngå at bronzeren legger seg i porene og gir sorte prikker. Dermed tok jeg barberings biten igår morgen. Jeg vil også prøve å unngå så langt jeg kan av barbering de første dagene etter spraytanen for å ikke skrape av fargen.

Skrubb huden grundig samme dag eller dagen før for å fjerne døde hudceller. Fokuser spesielt på tørre områder som knær og albuer. For å få det gjort skikkelig skrubbet jeg kroppen både igår og idag, bare for å være på den helt sikre siden.

Ha håret i en strikk, null sminke, fuktighetskrem, parafyme eller deodorant til timen for spraytan. Dette for at fargen skal trekke inn og bli jevn.

Gå i, eller ta med deg løse klær, feks en joggebukse eller kortbukse, helst noe "stort" som ikke sitter stramt, sammen med en stor T-skjorte uten bh, for å sikre at fargen ikke blir ujevn.


Bildet er tatt liker etter at jeg ble sprayet.

Nå sitter meg og mamma her i hver vår sofa med noen store slafse klær og chillern helt. Planen er å ta i flere microfester i håret, i og med at jeg har har mistet de fleste, og mest sannsynlig har verdens tynneste hår. Føler meg litt som en klovn atm med lille hår, store rosa lepper og uten sminke. Heldigvis skal den lilla fargen snart bort, og da blir det bra.

Det endelige resultatet fra spraytanen kommer ikke før imorgen, etter en dusj. Da kommer resultat bildene og tipsene til hva du bør gjøre og unngå etter en spraytan er tatt.

Behandlingen er tatt av Renate hos Linettshudpleie, så fornøyd! Kan virkelig anbefales med om du ønsker en fin og dyp brunfarge. Med tanke på denne sommeren var det iallefall noe jeg trengte, for å slippe flere timer i solarium. Resultatet kan ikke sammenlignes. 

Ha en fin onsdag så lenge, allerede halveis til helg dere. Jeg for min del tar en liten forsmak på helgen imorgen med en tur til Mandal på skalldyren for å høre Onkl P. Det blir awesomeee!
PMU lepper, hos Linettshudpleie.

Jeg er så "avhengig" av instagram og tørr ikke å tippe hvor mange timer til dagen jeg bruker der inne. Jeg er den typen som må bla ned til der jeg stoppet sist jeg skrullet igjennom og må ha med meg alt, det er jo så gøy! Så mye nyttig og inspirerende som andre legger ut. I det jeg bladde gjennom instagram for knapt ett par uker siden kom jeg over et bilde av vakre Tatjana som var tilbake hos Linetts hudpleie etter ferien sin. På teksten under bildet stod det også at hun trengte en modell til PMU lepper, der behandlingen på en pris til 6000, blir gratis. Jeg tror aldri jeg har vært så rask på å få sendt en melding først, og meldte meg gjerne som modell dersom de ønsket, og jammen fikk jeg ikke time like etter. Noe så spennende! 

Et det noe jeg er opptatt av så er det uten tvil lepper. For min del liker jeg å ha litt "volum" på leppene, eller var det der jeg skulle skrive litt med "litt"? Jeg vil vell egentlig helst ha en del, det er så fint! Jeg har holdt på å fylt leppene mine i ca 2 år nå, og er like fornøyd etter hver behandling. Det er flinke Tove på Klinikk Ree i Stavanger som jeg har vært hos, den dama kan virkelig yrket sitt. Hun får det alltid helt perfekt, og vil kundens beste. Hun er heller ikke "blind" på det og tar ikke mer en det som ser okei ut. Sist jeg fylte leppene mine er faktisk ett år siden nå, så jeg planlegger snart å få gjort det igjen, men det får vi ta siden. Nå som Linetts hudpleie får besøk av en kosmetisk sykepleier ca en gang i måneden blir det nok her i Kvinesdal som jeg tester ut til neste behandling. 


Bildet ovenfor er fra første gangen jeg fylte leppene. Litt håven, og veldig blå. Men gud jeg savner å være blond nå!

Tilbake til PMU makeup > Jeg tatoverte brynene mine for ett par år siden, og har hatt en liten plan på å ta eyeliner og leppene også, så endelig fikk jeg gjort noe med det. Idag hadde jeg min time hos Linetts hudpleie for å være modell på PMU lepper. Jeg fikk på en bedøvelsekrem som skulle virke i 30 minutter og god info om hva som skulle skje, hvordan jeg ville leppene skulle se ut og hvilken farge før selve behandlingen startet. Når det kommer til farger er det varm eller kalde farger, jeg fikk for varm, og fargen ble en rosa. Først tegnes det opp, før det tatoveres. Hele behandlingen tok ca 2,5 time.

Leppene er det området som gjør mest vondt siden følsomheten er størst her. Jeg skal ikke skryte på at behandlingen var smertefri, for til tider kjentes den godt. Litt opp og ned egentlig, men det går helt greit. Så lenge jeg kjenner at okei, det gjør litt vondt, så får jeg bare finne meg i det, dermed går det bedre enn forventet. Hun tar hele tiden på mer bedøvelse, så man blir så nummen at man kjenne ikke så mye til det etterhvert.

Akkurat nå er leppene hovne og fargen er veldig sterk, den vil reduseres 40 - 60% innen ti dager og jeg vil da få det ferdige resultatet. I mellomtiden har jeg tatt før bilder, og skal fortsette å ta bilder hver dag for å lage ett bilde innlegg til dere med hele prosessen om hvordan det ser ut før, rett etter behandling, i mellom tiden og det ferdige resultatet. Ellers er rosa lepper og lilla hår en liten kræsj, og tro meg... Jeg er så lei av lilla, eller farge hårfarge i det heletatt. Gleder meg så til å få farget håret en mer nøytral farge, DA blir det bra. 


Bildet over er tatt mens bedøvelsekrem skulle virke.

I snitt varer PMU lepper og bryn i 3 - 5 år, mens de gradvis blir svakere. For å opprettholde farge og fasong kan det være lurt å ta påfyll en gang i året. Brynene har ca samme varighet som lepper, men mine som ble tatt for rett over to år siden er så og si borte, med litt rød skjær hengende igjen. Sist jeg tatoverte de var i Sandnes, men nå som vi har muligheten til det her hos Linetts hudpleie så blir det uten tvil her jeg tar neste gang.

Eventuelle spørsmål og svar om PMU makeup står greit forklart på DENNE linken 

Besøk gjerne Linetts hudpleie sin facebook side HER, eller søk dem opp på instagram. De har så mye bra å tilby :)
Barberingsfail.

Som jeg har nevnt tidligere får jeg helt noia dersom det kommer antydning til hår på bena, jeg barberer de kanskje over snittet for mye, men det får nå så være. En ting som er ganske typisk meg er denne tidsklemma, jeg skal rekke trening, rekke jobb og alt annet som en hektisk hverdag kan innebære, så de gangene jeg dusjer på morgensiden, skal jeg bare barbera bena i full fart før jeg er ready to go, og hva skjer? Joda, det som nokså ofte skjer... Jeg river av en stor skinnfille bak på ankelen, og blodet det fosser ut, nonstop. Jeg blir så kvalm av dette og føler hver eneste gang at nå... Nå besvimer jeg, gud hjelpes meg. Men så går det alltid bra da. Jeg må bare lære meg å stress ned og chillern heller. Så lang tid tar det da ikke at jeg må kutte opp bena mine... Æh! Heldigvis er dette ett par uker siden nå, satser på at jeg har lært en gang for alle.

Ellers har denne mandagen bare fløyet forbi. Jeg fikk meg ett par timers søvn når lille E var levert i barnehagen etter nattevakten, og litt trening før jeg hentet han hjem igjen. Regnet plasker ned utenfor så vi har tatt oss en skikkelig inne dag med spill og kos før kvelden.

I morgen har jeg en time hos Linetts hudpleie her i Kvinesdal for å være leppemodell for PMU. Jeg er så spent på resultatet, og kommer med et innlegg om det hele i løpet av morgendagen :)
Visst du har en dårlig dag, gjør noe med det.

Planen var egentlig å få blogget i løpet av denne helgen, men dataen min har helt bestemt seg for å ikke gå inn på internett. Det eneste jeg kommer meg inn på er bildene og spotify. Har en liten anelse med at den er blitt full lastet av virus, i og med at jeg ikke har noe virusprogram eller noe, men jeg får sjekke det ut, etterhvert.

Etter sist innlegg på lørdag der jeg hadde en litt dårlig dag, eller iallefall så startet den med et litt kjipt humør, så endret det seg kjapt. Jeg har nemlig lært meg trikset der, heldigvis for en god stund siden. Man skulle kanskje trodd at dagen min var skikkelig elendig, at jeg stengte meg inne bak lukkede dører og vinduer, holdt meg alene for meg selv, helst i sengen, og helst med deppa musikk på. Kanskje til og med at jeg tok den så langt ut som å trøstespise på is, den klassiske versjonen der man sitter på badegulvet med varmekablene på, og spiser med skje fra boksen. For noen år siden var faktisk det meg, heldigvis har jeg kommet meg litt lengre her i livet at jeg vet at det slettes ikke er verdt det. 

Det kommer til å skje hendelser her i livet som man aldri vil komme over, men man lærer seg å leve med det, og akseptere at det er slik det er, enten man vil eller ikke. Det er ikke alltid at det er noe man kan gjøre med det, det bare er sånn, og da får man heller gjøre det beste ut av det.

Ikke alt her i livet kan styres, men når det kommer til at jeg har en dårlig dag, da griper jeg styringen og gjør noe med det. Like etter at jeg publiserte sist innlegg om broren min på lørdag, la jeg bort dataen og gikk på badet for å freshe meg opp litt. Videre ble det en firhjuler tur og bading i godt selskap. Jeg har blitt ei skikkelig pingle etter at jeg ble mamma, og er virkelig redd for alt, der har jeg også en ting å gjøre noe med, haha. Videre tilbringte jeg kvelden med bestis og hadde en middagsdate før vi var sjåfør. Akkurat en slik dag jeg trengte, med de jeg liker aller best <3

Søndagen gikk kun til soving, bollespising hos besta og nattevakt. Nå står allerede mandagen for tur, og jeg er klar til å gripe den nye uka, mulighetene og utfordringene den har å tilby. Men først skal jeg levere lille E i barnehagen og ta igjen noe tapt søvn etter nattevakten.

Ha en fin dag så lenge, husk å gjøre det beste ut av alt :)
Det er greit, at det ikke er greit.

Jeg har lenge lurt på når jeg vil føle meg komfortabel å snakke om broren min som så brått gikk bort, både når det kommer til minner og valget han tok. Jeg blir fort veldig følsom, spesielt om det er i samtale med mennesker jeg ikke føler meg trygg på, da kjenner jeg den vonde klompen vokse i magen, opp langs halsen, mens tårene presser på. Det er så sårbart, vil jeg noen gang komme over det?

Noen ganger gjør jeg det, jeg kan prate om det som om det er "ingenting", som det er noe gammelt som er forbi, noe jeg har akseptert at slik er det bare. Det føles rart, men samtidig godt å kunne prate ferdig uten å bli avbrutt av noen tårer som eksploderer øynene mine. Men det går som en berg og dalbane, opp og ned, frem og tilbake. Noen ganger er det greit, andre ganger ikke. Det er vell egentlig helt greit at det er slik det er.

Jeg har dager der det bare er ok, man må bare akseptere det, tro og håpe at han har det "bedre" nå.  Man må godta at det er slik livet er, og det er slike ting man bare må leve med. Men, jeg har også de dagene jeg bare vil slå det treèt ned for hånd, hyle, skrike og gabe alt jeg kan. Idag er en sånn dag, og det er faktisk heilt greit. Jeg har lært meg å takle det harde i livet bra, det må være det positive med alt jeg har opplevd.
Bilhjelp, roadtrip & bursdagsfeiring!

Etter litt om og men igår fikk jeg start på bilen tilslutt. Etter at det ikke var noe håp i å få liv i bilen via startkabler ble Kristiansand bilberging redningen, og for en god service! Neste gang, for det blir garantert ikke første gangen, så er det iallefall null stress å bare ta kontakt med dem. Kjøreturen hjem gikk som smooth, så lenge jeg har litt musikk så storkoser jeg meg i eget selskap!

Ellers var det supert godt å komme hjem igjen til familien, det tar ikke lange tiden før jeg savner de! Lille Kristoffer ble også fire år igår, noe som så klart måtte feires! Vi samlet oss alle hos besta, for grilling og kaker, og apropo kaker... Dette kakemonsteret klarte å holde seg unna, #10poengtilJea. Det ble en koselig feiring iallefall. Familie tiden er den beste, uten tvil. Så takknemlig for den fine og gode familien jeg har vært så heldig å bli født i.Fine småtrollene <3

Nå blir det fredagskveld med girlsa! Ha en fin kveld dere :)
Maks uflaks, eller bare min type uflaks.

Helt siden jeg kjøpte annlegg til bilen i mai, har jeg ikke hatt annet enn leven med det. Enten har ikke annlegget funket, eller så har bilen vært tom for strøm. Jeg kjenner jeg er så lei hele greia, at det skal være så vanskelig. I mitt neste liv skal jeg iallefall være verdensmester innenfor det området. Så joda etter noen måneder med diskanter som svikter i hytt å pine, brente søbber, røyklagt bil og feilkoblinger, så har alt av høytalere i bilen bare forsvunnet sporløst bort, nok en gang.

Heldigvis har jeg noen kjernekarer rundt meg som gidder å hjelpe en håpløs Jea i nød. I tre timer holdt de på før jeg reiste på tirsdag, uten å finne ut hva som egentlig har gjort at hele fronten har blitt døv. De fikk iallefall liv i de få søbbene jeg har igjen, og koblet på noen diskanter bak så jeg fikk litt lyd til den lille roadtrippen min, snille og omtenksomme B! Det eneste jeg skulle gjøre her, var å huske å slå av knappen til annlegget i det jeg parkerte.

                                      

Altså om jeg i første omgang bare hadde hatt ett annlegg som funker som det skulle og slo seg av i det jeg dauet bilen, så hadde livet vært ett hakk enklere eller to. Men slik er det nå ikke, og den knappen bak setene i baksetet klarte jeg selvfølgelig å glemme. Tro det eller ei, det skjedde igjen.

Så idag, to dager etter at bilen er parkert mens jeg ligger fredfullt i sofaen med musikk på ørene og prøver å få meg noe mer søvn på morgenkvisten, hva kommer jeg på da? Det helvettes annlegget. Beklager ordbruker men salte heller. Jeg tok fort spaserturen opp til der bilen står parkert langs veikanten, i det jeg merker at sentral låsen fra nøkkelen ikke virker så vet jeg jo allerede hvordan det stod til her da. Tom for strøm, igjen. Greit nok, men måtte det være i Kristiansand av alle steder? Arg, jeg blir så oppgitt av meg selv av og til. Kjenner denne dagen blir fucking fantastic allerede.

Jeg får heller begynne å kjøre rundt med et ekstra bateri i bilen, får skrive det på en huskelapp til meg selv. Jaja, noen utfordringer må man jo ha i hverdagen også :)
Gratulerer med dagen, lillebror.

Da jeg fikk min første lillebror som 4,5 år gammel, og det fortsatt kun var oss to 12 år senere, før vi fikk gladnyheten om at et nytt søsken var på vei, som viste seg å være en liten prinsesse. Årene gikk igjen, og i en alder av 19 år gammel skulle jeg jammen meg bli storesøster igjen, denne gangen til en liten prins. Jeg er så glad i disse to småtrollene mine. Aldersforskjellen er kanskje stor, og det blir ikke helt det samme søskenforholdet som meg og den eldste broren min hadde, men like barn leker best, med disse småtrollene kan jeg virkelig bringe ut barnsligheten min med god samvittighet. Jeg er så glad for å ha disse gullene i hverdagen min. Søsken får man da aldri nok av, eller hva mamma? Hint, hint <3

                                                   

Uansett, idag er det hele fire år siden jeg ble storesøster for tredje gang, til en av de største gledessprederene jeg har i livet mitt, jeg er så takknemlig for å ha denne hærlige gutten til min lillebror. Så gøy å følge med på hvor fort han vokser og utvikler seg, og hvilken god person han er. Gratulerer så masse med dagen lillevenn! Gleder meg masse til å komma hjem til familien min idag etter noen fine dager her i Kristiansand, og ikke minst til bursdagsfeiring imorgen, det blir en perfekt start på helgen!
Hei fra Kristiansand(!)


Bildene er fra gårsdagens kveldstur til vakre hamresanden. For en nydelig plass, spesielt i solnedgangen. Denne mobilavhengige frøkna har problemer med ladingen til telefonen, den kan stå i timesvis uten å gå opp i prosent, og dersom jeg bruker den raser den ned, så for min del ble mobilen liggende hjemme. Jeg fikk heller låne noen av snap bildene til Camilla. Vi hadde en liten plan om en badetur og piknik idag, men det ser dårlig ut med tanke på været.

Til tross for jeg kom meg sent i seng igår (natt), våknet jeg likevell tidlig idag. Istedenfor å jakte videre på søvnen kunne jeg heller bare stå opp. Camilla gikk på jobb idag tidlig, så jeg tenkte å utforske stedet til fots mens hun var borte. Jeg har funnet meg skikkelig godt til rette her, for en koselig plass, desuten blir jeg jo så godt tatt vare på av henne. Skjønningen hadde handlet inn alt av mat som jeg liker, og gjort det så fint her. Jeg planlegger allerede neste besøk til henne, for min del kunne jeg bare blitt igjen her i dagesvis. Kristiansand er så fint!

Det var egentlig meldt regn idag, men jeg tok sjansen på en tur likevell. Det ble to timer rundt på vakre Hånes før jeg kom meg tilbake til leiligheten igjen. Været holdt seg heldigvis fint under hele turen. Jammen meg klarte jeg å ikke gå meg vill heller, jeg er til vanlig en flittig bruker av gps'en på mobilen, hva skulle jeg gjort uten?

Nå har Camilla endelig kommet seg hjem fra jobb. Det blir en liten middagsdate før vi tar oss en tur, idag bli det i vakre baneheia. ha en fin dag så lenge :)
Noe jeg vil bli bedre på...

> Er å prate til fremmende, starte en samtale, komme med komplimenter, uten at jeg trenger å kjenne personen. Veldig ofte når jeg er på jobb har jeg kunder som kommer bort til meg rundt i butikken eller kommer med en kommentar i kassen som for eksempel at jeg hadde en kul hårfarge, stilige tatoveringer, fint kledd eller hva det enn måtte være. På jobben så faller det seg mer inn siden man som oftest kommer i kontakt med kundene, men når det skjer ut av det blå på gata, et kjøpesenter eller hvor som helst så blir jeg litt sånn... Wow, shit. takk! Slike komplimenter løfter dagen så opp. Jeg ser virkelig opp til slike godhjertede mennesker. 

Det er så ofte jeg selv legger merke til andre som er så stilige på håret, har noen fine tatoveringer, eller bare i det heletatt, enkelt og greit stråler. Mennesker som du kan se den positive energien stråle ut ifra. Vi mennesker burde alle løfte hverandre opp, tenk for en fin verden det hadde vært om alle bare var snille med hverandre. DET hadde vært noe det. Lenge leve godheten!


Nå er det snart på tide at jeg finner sengen. Jeg har tatt turen til Kristiansand for å besøke bestis i den nye leiligheten hennes, og skal være her i noen dager. Gud så koselig det er å være her. Vi avsluttet kvelden med en fin gå tur til hamresanden, Kristiansand er virkelig en av de fineste byene jeg vet om, og de neste dagene har jeg stor plan om å utnytte tiden her til å utforske stedet mest mulig, men først trenger jeg litt søvn. Natta dere <3
Mine mål og planer for August.

Det føles nesten som en ny start når jeg starter en ny dag i en ny uke i en ny måned, på toppen av alt så har jeg to uker ferie også! Jeg har dermed ingen unnskyldning til å ikke la disse to ukene bli både aktive og gode, dermed satte jeg meg noen mål og planer for denne måneden.

Det jeg skal bli bedre;

♥ Komme ut av feriemoduset. Jeg har kanskje ferie nå, men det betyr ikke at jeg nødvendigvis trenger å ligge på latsiden. Jeg tror aldri i mitt liv at jeg har vært så lat som det jeg har vært nå de siste månedene. Det er helt sykt... Det skal bare snu nå, med en gang.

♥ Jeg skal finne den gode balansen med nok søvn, riktig kosthold og variert trening igjen. Det er ingen tvil i at kostholdet og treningen har vært helt på ferie, mens søvnen har rømt avsted. Jeg har som mål å sove minst 8 timer i løpet av en natt, og helst komme meg i seng så tidlig som 21 - 22:00 tiden, så jeg kan starte dagen tidlig neste morgen og få mest mulig ut av den. Jeg fungerer best om morgenene utrolig nok, det er da jeg får ting gjort og blir mest opplagt til resten av dagen. Jeg tenkte også å kaste meg på 30 days squat challengen igjen, den ga faktisk resultater sist, så om jeg bare kunne holdt det mer enn de 30 dagene, liksom.

♥ Jeg skal bli flinkere til å legge mobilen bort, og ha av nettet. Jeg trenger jo faktisk ikke å være tilgjengelig 24/7...

♥ Slutte å bruke så mye penger på alt jeg "må" ha. Gud jeg kjøper mye tull. Jeg må lære meg å la det går en uke eller to, for da er det mest sannsynlig noe annet. 

♥ Sette av mer tid til jentekvelder! Gud, det finnes ingenting bedre og det har virkelig blitt lite av dette i det siste. Det er så mye som skjer heletiden med jobb, hus, barn, trening og ellers. MEN litt tid må det jo være.Det jeg skal oppleve;

♥ Månedens store happening er uten tvil torsdags konserten med Jaa9 og Onkl P på skalldyren i Mandal. Som jeg har ventet og gledet meg til dette! De gutta er awesome.

♥ Jeg er så heldig å få være leppemodell for PMU her i Kvinesdal hos Linettshudpleie, gleder meg så til å se resultatet. Mer om dette kommer i et eget innlegg.

♥ Få tatt spraytan igjen. Jeg har kun gjort dette en gang før som allerede er langt over et år siden. Skjønner ikke helt hvorfor jeg har latt det gå så lang tid før jeg ville gjøre det igjen. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet sist, og kommer til å vise dere resultatet denne gangen. Spraytan er et bedre alternativ enn solarium, og gir en mye finere farge.

Hva mer som vil skje vil tiden vise. Nå har jeg iallefall fått startet månedens første dag med nok søvn, riktig kosthold og en god dose trening, og er rimelig klar for en etterlengtet jentekveld! Ha en fin kveld dere :)
Fra blondt til lilla, med en feil.

Jeg ville vell helst startet med å si god morgen, men i og med at jeg har sovet så lenge blir det nok mer riktig med god dag? Det er allerede blitt mandag, ei ny uke, en ny måned og ikke minst har jeg min første ferie dag! Denne uken skal virkelig bli fin. Jeg skal straks kickstarte denne mandagen med en etterlengtet treningsøkt, men først tenkte jeg å fortelle hvorfor håret mitt egentlig er lilla, og et lite tips dersom du vil skifte farge på håret med en billigere og mer skånsom metode.

Jeg har fått veldig mange spørsmål på hvor jeg har farget håret, hvordan jeg fikk denne fargen, og hvor fint noen synes det er. Fint vet jeg ikke helt, men.

Vanligvis er det flinke Anette på picasso frisør her i Kvinesdal som farger håret mitt, hun er virkelig rå på slike "sjokk farger", og jeg blir alltid like fornøyd. Dere vet den følelsen dere har etter at dere har vært hos frisøren og ikke er helt fornøyd? Den har jeg aldri opplevd med henne, og i løpet av de siste to årene har det vært en del frisørbesøk, alltid like fornøyd. Hun har noen awesome skills i hendene. Det har de alle på denne salongen, for en fin plass, med fine folk!

Da jeg farget håret mitt rosa ifjord sommer, kjøpte jeg med en lilla fargebombe for å vedlikeholde rosafargen. Jeg tok lilla siden de var tom for rosa, men turte aldri bruke denne i tilfelle det skulle ødelegge den fine rosa fargen Anette hadde fått til. Jeg fikk tilslutt tak i en rosa, og ved bruk av den 1 - 2 ganger i uken så holdt rosafargen seg like fresh i ca 2,5 måneder, før jeg gikk over til blondt igjen. Lilla "bomben" derimot ble bare stående, og etterhver som jeg var blondt fikk jeg også en lik som er for blondt hår. Nutri color creme skal sørger for at fargen skal holde seg fin og glansfull, i tilegg til at den gir håret den pleien det trenger. 
 

Jeg skulle bare ta en kjapp dusj kvelden før avreise til rudskogen da jeg klarte å ta feil, den til blondt hår er veldig blå, mens den andre er mer lilla. Jeg så jo ganske kjapt at hendene mine var helt sjokk lilla og det samme var håret, men det tok ikke mer enn ett par sekunder før jeg fikk en pastell ujevn farge i håret, og uansett hvor mye jeg vasket det så satt fargen som et skudd, så jeg tok i mer for å få en jevn farge, og dermed ble det lilla. Well, shit happens.

Disse fargebombene fåes blannt annet kjøpt på Picasso frisør til rett over 200 kr. Et billigere alternativ dersom du vil farge håret, bare husk at det må være helbleket for å få en fin farge. I tilegg sliter ikke disse på hårene, de derimot pleier det :)

Nå har jeg hatt dette lille håret i snart en måned allerede, og begynner å bli ganske lei, eller jeg er allerede lei, og mer enn lei. Planen er å holde det lilla litt og prøve å pleie håret mest mulig, før jeg farger det brunt eller blondt. Helst vil jeg ha det blondt igjen, men med tanke på hvor slitt å ødelagt det er så spørs det.. Vi får se, plutselig er det jo grønt. You never know.


Flinkeste frisøren min, og verdens bestevenn <3

Ha en god mandag dere, sørg for å få dere en god start på uka :-D
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits