Uten mat og drikke...

... Duger helten ikke! 

Det finnes virkelig ikke noe som er bedre en å starte dagen med lille E, og ha god tid om morgenen sammen, før dagen starter for fullt. Under min egen barndom var det ikke ofte vi satt samlet for å spise frokost samlet, derfor synes jeg det er ekstra viktig å gjøre det med lille E, for å gi oss begge en god start på dagen.


Jeg har hatt fri både igår og idag, og gud så kjedelig det er å bare sitte hjemme! Jeg har jo jobbet fullt på Cubus i noen måneder, men er nå tilbake i den stillingen jeg egentlig har, som kun er noen få vaker i uka. På tide å finne meg en jobb nr 2, spørsmålet er bare hva.

Etter at jeg leverte lille E i barnehagen, ble jeg sittende hos mamma i ett par timer før jeg kom meg hjem, (hun sov tross alt, haha). Jeg fikk utnyttet resten av tiden til rydding og trening, før jeg nå skal ta turen for å hente skatten i barnehagen. Vi skal ta turen til besteforeldrene mine og tilbringe dagen der sammen med søskenbarna mine og den nydelige fadder ungen min. Håper dere får en fin dag så lenge :)
Frosne druer.

For å gi maten en ny vri, frys den! Selv skal jeg ærlig innrømme at tanken på å fryse druene var noe jeg var skeptisk til, men jeg angrer ikke på at jeg ga det et forsøk. Så frisk og godt, og kan varieres alt etter smak, om du vil dyppe den i mørk sjokolade, eller kesam og fryse den, eller ta de fryste fruene i vanilje kesam, alt etter den smaken du selv vil ha. 

En annen ting er fryste bananer! Jeg aner ikke hvorfor, men det blir bare så mye bedre når det er fryst. Prøvd selv :-) 

 
Kesam rundstykker.

Jeg våknet uthvilt opp til solskinn og fri, det måtte jo utnyttes! Mens lille E koste seg i barnehagen, koste jeg meg med trening, husvask og baking av rundstykker. Jeg prøvde ut ei ny oppskrift som falt i smak både for liten og for stor. Fordelen med kesam er at deigen blir så "lett medgjørlig", man slipper å smuldre den noe særlig. Disse rundstykkene ble både saftige og mettende!

For ca 20 rundstykker trenger du; 1 pakke gjær - 5 dl lunkent vann - 1/2 ts salt - Et beger med laktosefri mager kesam (eller bare vanlig) - 5 dl fibra fullkorns mel - 10 dl siktet speltmel + 1 Egg til pensling.

Start med å røre ut gjæren i en bolle sammen med lunkent vann til gjæren er oppløst. Tilsett salt og kesam, deretter spe du på med mel til du får en fast deig. La deigen heve på et lunt sted i minimum 30 minutter. 

Jeg laget noen vanlige rundstykker, mens jeg fylte skinke og ost i den resterende deigen. 

Sett ovnen på 220 grader og la deigen etterheve på et lunt sted i 20 minutter. Pensles med sammenvispet egg, dryss gjerne sesamfrø over. Rundstykkene stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
Ettermiddagen ble brukt på en tur til Dyreknuden sammen med lille E og ei venninne. Så deilig å gå tur i den friske høstlufta, spesielt nå som været er så fint. På vei ned igjen begynte kulda å stige på, mens vi alle hadde klart å trø i gjørma. Da er det godt å komme hjem til en varm dusj og tv kos med mini resten av kvelden!
Fra rødhette til...

Til tross for at hårfargen var rosa, fikk jeg navnet Rødhette. Begynte egentlig å like det navnet, å ventet jo i spenning på at ulven skulle ta meg ;) Hadde jo litt tro på at ulven skulle være en badass kjekking, akkurat som at frosken ble til en prins. Neida, joda. Uansett, en måned som pink panter var nok.

Jeg hadde time hos flinke Anette på Picasso frisør idag, og vi var begge spente på hvordan resultatet skulle bli. Vi hadde litt skrekken for en lakse rosa hårfarge... Men denne jenta kan sakene sine, for på mystisk vis forsvant hele rosa fargen på et blunk, gjennom en bleking! Vi brukte olaplex, noe som gjorde at håret ikke tok skade av behandlingen, for da hadde det ikke hatt noe å si hvordan fargen hadde blitt, siden jeg garantert hadde endt opp skallet. Stakkars hår, det må igjennom mye. Nå som høsten er i gang la vi også inn en mørkere farge i bunnen.


Jeg hadde egentlig trodd rosa fargen ville falme helt etter en uke, men den holdt seg tålig nesten gjennom hele måneden. Falmet litt den siste uka.

I skrivende stund er jeg nettopp hjemme fra jobb, og skal ta meg en kveldstur før det er natta! Jeg har lært meg noe bra, nemlig å være gira på egen lykke! Jeg er helt i hundre, uten å egentlig ane hvorfor, haha! 
Du vet du er singel når...

Kjæresten er byttet ut med ei venninne som stiller opp med overnatting og noe gøy å bedrive dagene med, 24/7. Kjøleskapet er tomt, klærne er overalt og netflix er det som frister mer enn noe annet. Tiden blir fort brukt på roadtrip overalt, fordi jeg kan, og fordi jeg kjeder meg grenseløst. Jeg har for tiden vanskelig med å si nei dersom det er snakk om å være med ut en tur i helgen, og kan ofte finne på å planlegge neste helg allerede en fyllesyk søndags morgen, som nå > TIX på Uptown i Farsund. (Woho!)

Huset som stadig har blitt overvasket og vendt på hodet av rydding, er nå full av klær, fordi jeg aldri vet hva jeg skal gå med. Sminken blir flittigere brukt, for nå må jeg jo se noenlunde oppegående ut, siden jeg ikke er født med noe naturlig skjønnhet akkurat.  Jeg netthandler ting jeg ikke trenger, gjerne midt på natten når jeg ikke får sove, som jeg glemmer helt bort til det jeg har kjøpt dukker opp i postkassen.

Jeg har en million av planer, men ikke "rukket" å tatt fatt på en eneste en. Det å gå igjennom et brudd er ikke alltid like "lett", MEN... For ja, det finnes et men, etter regnet skinner solen, det er med andre ord også lys i enden av den mørke tunnelen, og man har bedre tider i vente.

Vil jeg tilbringe hele helgen i joggebuksa med netflix? Ja da gjør jeg det. Vil jeg slenge meg i bilen og dra på en spontan tur? Så vrenger jeg musikken på bunn og suser avsted. Jeg trenger plutselig ikke å ta hensyn til andres gjøremål og ønsker. Jeg kan gjøre hva jeg vil, når jeg vil, med hvem jeg vil, så lenge jobben og andre plikter ikke kommer i veien. Wihu!

Hver dag man har hatt i et forhold har jo ikke alltid bare vært vakker og harmløs heller, det er jo en grunn til at det tok slutt, og den byrden er jeg endelig kvitt. Jeg slipper å irritere meg over de små tingene mer. Et brudd er en flott anledning til å gå inn i seg selv og tenke nytt.  Nå kan jeg forme hverdagen og livet kun etter meg selv. Jeg slipper å føle at ting aldri blir bra nok, og alt jeg gjorde kun var galt.

Best av alt; jeg har endelig anledning til å møte "den rette", for når man kan ha det bra med "feil person", hvor bra blir det ikke da?


Lepper og kinnben fra Ung & Unik.

På tirsdag hadde jeg en time hos Irina på Ung og Unik i drammen. Klinikken var lett å finne frem til og overgikk alle forventningene. Jeg kom inn i et skikkelig "girly" lokal til noen supersøte jenter som tok meg godt imot!

Jeg fylte ut et skjema med litt informasjon om meg selv før behandlingen startet. Det var lepper og kinn som stod på planen denne gang. Leppene har jeg jo fylt jevnlig i rett over et år, mens kinnbenene har jeg fylt en gang før som var i juni. 


Bildet ovenfor er tatt i juni i fjord, etter første gang jeg prøvde ut restylane i leppene.

Jeg skal ærlig innrømme at når det kommer til disse behandlingene, er jeg blitt bitt av mye vil ha mer basillen, og kanskje litt blind på meg selv? Men jeg er ute etter en litt mer "overdreven look". Det ligger jo en del penger i det, dermed vil jeg ikke se helt "vanlig" ut heller. Markerte lepper og kinnben er fint etter min mening! Leppene er jeg veldig fornøyd med størrelsen på nå, mens kinnbenene vil jeg jobbe litt mer med. Jeg har alltid hatt en veldig "rund ansiktets form" uten markerte kinnben, så det er gøy å se forandringer, men man kan ikke bare proppe i seg alt på en gang i disse behandlinger for ønsket resultat, det må skje overtid. 

Behandlingen tok rundt 20 minutter, og gikk smertefritt unna! Irina visste virkelig hva hun holdt på med, og hvordan hun skulle få et bra resultat. Hun var så hyggelig og snill med fine komplimenter under behandlingen, slike mennesker altså! Hun ville meg det beste, og hørte etter på hva jeg ville, ikke rart jeg blir fornøyd med så dyktige folk.Bildene ovenfor ble tatt to dager etter behandling. Kommer et egen innlegg med før og etter bilde uten sminke så man ser forandringen.

Jeg misunner alle som får disse behandlingene sponset, for et luksus :-) Jeg fikk en pakkepris til 5000 på lepper & kinnben. Pris for kinnben 1 ml er 3200, og skal ha en varighet i opptil 18 mnd. Pris for lepper er 1850 for 0.5 ml og har en varighet i opp til 6 mnd. Selv pleier jeg å fylle mellom 1 og 2 ml i lepper og kinnben.

På facebook siden deres kjører de ofte igang tilbud, sjekk den ut her! :)

Jeg hadde sagt til familien at jeg bare skulle til drammen for å "hente noe". Mammas reaksjon var; "Hva har du gjort, du er jo helt stiv i ansiktet!? Kjørte du helt til drammen kun for det?" Ja, de 11, 12 timene var så absolutt verd det. Og, for en by! Den dialekten kan jo sjarmere hvem som helst ;)

 
Kylling burger med søtpotet brød.

Jeg våknet til plaskende regn utenfor, og en tåkelagt utsikt, noe som var helt herlig idag! Jeg har fått unnagjort den første treningsøkta på flere uker, og tatt en tur til varden med kjæresten min, neida venninnen min, men hun går unna samme kategori. 

Etter at prinsen var hentet i barnehagen gikk vi innom mamma, før vi tok med oss lillesøster på en tur i skogen. Det er så forfriskende og godt å gå i regnvær! Ingenting er som å komme inn etterpå, ta seg en lang varm dusj, og hoppe rett i koseklærne!Det er så kjedelig å lage mat når vi kun er 2, derfor utnytter vi gjerne sjansen med å invitere til "middags besøk".  Det ble kylling burger med søtpotet brød og søtpotet båter. Haha, der går mye i søtpotet hos denne frøkna!

Søtpotet brødene hadde jeg aldri laget før, men de falt godt i smak, enkle var de også. Det eneste du trenger er;

1 Stor søtpotet som du skreller og koker til den er mør. Videre moser du den i en bolle med en stavmikser. Rør deretter inn 1 egg og 1 dl med grovt mel + ønsker krydder. Jeg brukte salt og pepper. Stekes i vaffeljern. 

Kylling burgerne laget jeg ved å "mose" en pakke kyllingkjøttdeig med stavmikseren, tilsette 1 egg + salt og pepper.  > Klar til steking.
Nå er det natta for denne frøkna, og jeg som skulle legge meg sååå tidlig idag. Bedre lykke imorgen! natta <3
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits