Pepperkake og første søndag i advent.

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede, det står og skinner for seg selv og for oss som er tilstede. Første søndag i advent er forbi, og idag starte vi første uka i desember. For en koselig tid vi har i møte! Jeg og EA utnyttet søndagen med årets første julebagst; Pepperkaker som vi er så glade i begge to.

Jeg vil ha en fast tradisjon med lille E og mine fremtidige barn om å ha søndagene til baking og kos nå som julen nermer seg. Åh, er det noe som kan måle seg med den julekrydderlukten som sprer seg i hele rommet når man tilsetter krydderet i sirupblandingen?

I oppskriften brukte jeg; 250 gram sukrilett - 2 dl mørk sirup - 1 ss kanel - 1/2 ss malt ingefær - 1/4 ss nellik - 250 gram smør - 1 ss natron - 2 egg - og ca 800 gram mel. Jeg brukte en blanding av siktet speltmel og fibra fullkorns mel.

Begynn med å ha sirup og sukrilett i en kasserolle og gi det hele et forsiktig oppkok. Tilsett kanel, malt ingefær og nellik, og rør det godt sammen. Rør inn natronet i sirupblandingen og rør fort og godt sammen. Blandingen blir nå lysere og eser litt. Hell den varme sirupsblandingen umiddelbart over det kalde smøret i en bolle. Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er kald. 

Visp sammen eggene og rør de inn i blandingen, tilsett deretter melet litt etter litt til du får en fast deig. Sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten. Dersom du er like utolmodig som meg fikk den kun stått en halvtimes tid før jeg kjevlet den ut, og stakk ut pepperkaker i ulike fasonger.

Legg dem et bakepapirkledt stekebrett. For et bra resultat er det viktig at kakene er omtrent like store og tykke, slik at de blir ferdig stekt samtidig. Stekes i 7 - 10 minutter på 200 - 225 grader. 

La pepperkakene hvile på stekebrettet et par minutter, før du avkjøler de videre på rist. Oppbevar de avkjølte kakene i tett kakeboks. Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur (av melis og eggehvite) og for eksempel (mini-) Smarties eller Non stop. Pyntede pepperkaker kan bli myke, så de bør spises innen en uke eller to.


Kamraet mitt er fortiden ødelagt, dermed blir det nødløsning med mobilkvalitet...

Nå håper jeg bare denne uka går fort, så jeg kan få lille E hjem igjen og nyte desember tiden med han. Vi har laget en oss "to do" list neste gang han kommer hjem igjen med julegrøt laging, baking, kjøpe ferdig de siste julegavene og pakke dem inn. Mens vi snakket om julegaver sier han "Vi kan jo kjøpe gave til Per Inge å legge den på grava, så når stormen kommer kan vinden blåse den med opp til han i himmelen" Søtingen, det er klart vi skal!

Håper dere alle hadde en fin første søndag i advent, og får ei fin uke <3
Kor e du kjære bror, jo i himmelen du bor.

Hvordan går det med deg og hvordan har du det idag? Et spørsmål vi alle får rett som det er, og som oftest svarer vi, "det går bra", men gjør det nå alltid det? Jeg liker ikke å klage, og vet at det alltid er noen som har det mye, mye verre, dermed er det bare naturlig å automatisk svare at det går fint, når sannheten kan være stikk motsatt.

Jeg blir ofte fortalt at jeg er så sterk, men hvorfor er jeg det, hvordan? Jeg har vell ikke akkurat noe annet valg enn å la livet gå videre, iallefall prøve, akkurat som deg, har vi vell? Det blir bedre, du lærer deg å leve med det. Ikke for å være negativ, eller drepe stemningen helt, men det er noe av det verste jeg hører. For det stemmer ikke. Savnet blir tyngre og tomrommet blir større. 

Jeg har i periodesvis slitt med søvn, det tror jeg vi alle gjør på visse tidspunkter. Det er nå jeg ser behovet av sminke, for å sminke vekk de trøtte øynene, de store blå ringene rundt, og det bleke ansiktet. Behovet for mat har plutselig økt, som en slags "trøst", men den vrenges totalt i halsen. En vondt, stor klump utvider seg i magen, som en rot til et tre, som vokser seg opp gjennom halsen, og tetter luftveiene. Det føles som om pusten stoppes opp, og jeg kveles av egen smerte.

Denne høsten har snudd til det verste som kunne skje, alt som engang var, ikke lenger er, men du kommer alltid til å være min bror. Tap av mennesker, og savn er det verste vi opplever.

Eg bruker disse linjer til å forklare mine tanker, se på dette hjertet mot himmelen banker, for eg vanker, i denne floden av minner, dypt inni sjelen, bror der du skinner. Eg finner mine venner og min mor, men kor è du kjære bror, jo i himmelen du bor. En sønn uten like, måtte jo vike, for døden ble hard, har aldri hatt en far som kunne lære å gi svar på alle ting som du bar. Tar og tar disse minner og sorger, mennesker bygger jo opp sine borger. Beskytter sitt hjerte mot all slags smerte. Tankene, et liv utpå tverket, å leve på toppen vil sette sitt merke. Du blir sviktet, historier diktet, om godhet og samhold bånd som ble knyttet, når du stadig lenger mot grensen ble flyttet. Vil aldri få vite ka hensikten var, at du kjære bror opp til gud ville dra.

Meldingen om døden gjorde menneskene stiv, som stukket med kniv, hvert liv ble forvandlet når du her fra jorden til himmelen vandret. Eg vil berette en saga om broren som brukte sin sjel for å vinnet et slag, men ble brått forrådt av sitt såkalte lag. En jævla kjerne, uten sitt hjerte og lojalitet som ikje ville se at med livet du slet. Din tid no var kommet, når døden deg bet, eg vet at du ville så gjerne få takke alle dine venner som beskyttet din nakke. Blikket begynte å flakke, du visste det var slutt.

1999, far fant egen sti. 2015, bror ble hentet hjem. På Gud sin befaling med din sjel som betaling, randt livet ut som blodfarget maling. Livet tok slutt, de sa erfaring gjør stor... Ka faen hjelper det, eg mistet min bror.

Spetakkel - bror <3 Teksten på denne sangen, er akkurat slik det er...

 

 

 
Du er så dypt savnet... Det finnes ingenting som kan sammenlignes med tapet av deg.
Protein vaffler fra proteinfabrikken.

Vaffelmiksen fra protein fabrikken har blitt en stor favoritt her i hus! Så enkel å lage, sunt og godt!

Til 13 - 14 vaffler blander jeg sammen 4 egg og 200 gram skyr naturell (gresk yoghurt, kesam, etc kan også brukes). Smelt 50 gram smør, 2 dl vann, 200 gram med vaffelmiks og rør godt!  La røren stå 10 minutter før den stekes. Passer perfekt til alle slags måltider, bursdager og jentekvelder, eller bare mat du har med på farten :)

Easy living vaffel egner seg for personer med diabetes, personer som ikke kan eller vil spise vanlig hvetemel og som en del av en karbohydratredusert kosthold. Vaflene har en lav glykemisk indeks og gir derfor en jevn blodsukker stigning. Vaffelmiksen inneholder kun 1,73 gram netto karbohydrater per 100 gram vaffel og er basert på mandelmel, fiber og erytritol. Miksen er både glutenfri og uten sukker.

 Easy living vaffelmiks er enkel å tilberede og smaker herlig. Perfekt når du vil unne deg noe godt og samtidig spise sunt. Er nå på tilbud til kun 399 for en stor boks, vanlig pris er ellers 699. Finnes HER.

 

Glem pannekaker og nutella - Vaffler med philadelphia sjokolade pålegget og banan er mye bedre, men også utrolig mektig og mettende(!)

Lille E har fri fra barnehagen idag, så vi nyter dagen her hjemme før jeg skal til tannlegen å fjerne stingene og videre på jobb senere. Ha en fin fredag, og en riktig god helg :)

 
Selvmord, en egoistisk handling?

"Mange tror et selvmordsforsøk er et egoistisk trekk fordi personen som velger å gjøre dette, ikke bryr seg om sine kjære som blir igjen med tapet. Jeg kan fortelle deg at når en person kommer til et punkt, at de virkelig tror at deres kjære vil ha det mye bedre uten dem, eller ikke merke noe forskjell lider de av psykiske lidelser, og ikke egoisme! Sannheten er at depresjon er en forferdelig sykdom. La oss være der for hverandre og slutte å feie psykiske lidelser under teppet", og amen til denne teksten.

Når det kommer til depresjon vet jeg ikke helt hvor jeg skal starte. Det handler ikke om at du har hatt en dårlig dag, eller kanskje en dårlig periode, dette går over tid og er desverre en sykdom ikke alle blir friske fra. Jeg har selv hatt mine år med depresjon, og gått i 2 - 3 år med selvmordstanker, noe jeg velger å ikke gå mer inn på, enda iallefall. Dette hører heldigvis til i fortiden, for flere år tilbake, men veien frem til idag har likevell ikke alltid vært lett, MEN verd det. Den dag i dag er dette noe jeg aldri kunne verken gjort eller vurdert. Da mener jeg aldri.

Det er nå rett over et år siden jeg kjørte broren min og noen venner av han til en fest, da han ble igjen i bilen fordi han måtte fortelle meg noe. Jeg tror en del av meg frøs helt til is, tom for ord. Jeg følte meg så hjelpesløs. Han fortalte litt om pappa, som vi mistet da han var 2, og jeg 6 år, og måten vi mistet han på som var gjennom selvmord, og at dette var noen tanker han også hadde, for han ikke hadde det noe greit, for det værste av alt... Jeg visste at han ikke hadde det greit, jeg visste at han ikke hadde hatt det greit, og jeg visste at dette var noe han ville slite med så lenge han levde. Hva skal man si, gjøre? Om jeg bare kunne fjernet all hans smerte, og vist han hvor fantastisk han var, og alt det gode livet har å by på. Bare noen uker etter prøvde han å ta sitt eget liv, hele 2 ganger der han heldigvis mislyktes. 

Tiden etter var både vond, hard og tøff. Vi er en stor familie, som alltid stiller opp for hverandre og er der. Vi bryr oss godt om hverandre, tilbringer mye tid sammen og snakker ut om både gode og vonde ting, det har vi gjort i alle år, noe jeg er veldig glad for. Familien min er virkelig en trygghet å ha.

Desverre nå, et år etter fikk vi beskjeden vi aldri ville få, at våres kjære gode, umustlige "pie" hadde krasjet i et tre, og døde momentant. Det eneste som gjør mer vondt enn å ha ikke ha han her lenger, er å vite hvor vondt han hadde det. Det er en endeløs sorg, som aldri blir bedre. Det går ikke en dag deg, en time, et minutt der han ikke er med meg i tankene. Dette savnet bli ikke bedre, men større. Jeg hater dette, det er uvirkelig å vite at du ikke lengre er her.

Jeg håper virkelig vi alle kan bli bedre på å ta vare på menneskene rundt oss, både kjent og ukjente. Vær snill med de du møter, få frem det positive fremfor det negative, å hjelp hverandre. Vis at du bry deg. Vis at du er glad i de menneske du har rundt deg, smil til de fremmede du møter... Det skal så lite til for å redde dagen til noen som sliter.

P7IbQyG9PL4

<3 Ta vare på hverandre..
Tips; før og etter brazilian wax.

Etter barbering anbefales det at du venter ca. 14 dager før du kommer, så hårene er lange nok. For korte hår er det umulig å vokse bort.  Unngå soling 48 timer før og etter behandling for å unngå pigmentendringer, og kom nydusjet / ren nedentil til behandlingen. Om du er fyllesyk, trøtt, ikke føler deg bra, eller er midt i menstruasjonssyklus, vil du være mer sensitiv. 

Husk å peele huden 2 ganger i uken for å unngå inngrodde hår. I tillegg anbefaler vi å hver dag bruke en kroppskrem med fruktsyrer på det behandlede området. Spesielt de første 14 dagene etter en voksbehandling. Dette er noe vi selger i salongen. Hårvekstreduserende midler kan brukes med fordel da det kan utsette voksbehandlingen med ca 1 uke. Vi selger Kalo krem & Spray.

Vent ca 1 døgn med å ha sex, og Ikke bade i sjø/elv osv før det er gått 12 timer etter en behandling for å unngå at bakterier i vannet kan gå inn i de åpne porene. 

Etter behandlingen er det normalt å være rød og noen ganger også litt hoven. Rødheten er borte fra 1-2 dager. Trening og annen fysisk aktivitet samt dusjing, må unngås inntil 12 timer etter voksbehandlingen. Etter ca. 4 uker er det tid for ny behandling. Selv om noen velger å vokse seg etter 3 uker og andre etter 5 uker. Men en tar alltid forbehold om 4 uker mellom hver voksbehandling.

Les tidligere innlegg om min første gang med brazilian wax HER. :)

 

Jeg kan love deg at denne behandlingen er mye bedre enn barbering, og bør prøves ut. Sjekk ut Linetts hudpleie for bestilling av time :) 
Brazilian Wax, for første gang.

Idag hadde jeg en time hos Linetts hudpleie til brazilian wax. Dette er vell et tema som er veldig ut av komfortsonen for mange. Det var flinke Nancy som utførte behandlingen, en dyktig og behagelig dame, så man tenker ikke så mye over at man ligger der "blottet". 

Det som var mest "skummelt" var å ikke helt vite hva man går til, heldigvis var det ikke så ille som jeg trodde! Første gangen er den som er verst, og dersom du har hatt menstruasjon uka før, eller nå (som i mitt tilfelle), er du ekstra sensentiv down there. Behandlingen gikk greit, og smertene var en blanding av at jeg kjente til dem, samtidig som det gikk så fort at det var over før jeg rakk å kjenne etter. Selve behandlingen tok kun 10 minutter.

For de som ikke vet hva brasiliansk voksing er, så er det voksing av hele underlivet. Jeg forstår ikke at jeg ikke har fått prøvd ut dette før, det er jo så mye enklere enn å bruke timesvis i uka med høvelsen (for de som er like nøye som meg). Jeg ser frem til å være hårfri i uker fremover med disse behandlingene, fremfor å få "stubber" etter kun ett par dager, og anbefaler den virkelig! Bare husk; Dersom man vokser seg er det lurt å ikke barbere seg(!) Med voksing blir det mindre hårvekst overtid, mens høvelen gir motsatt effekt, dermed blir du like langt hver gang.Jeg har fått ny time igjen om 3 uker, og ser frem til å fortsette :D Nancy utfører denne type behandling på tirsdag og torsdager. Timesbestilling kan gjøres via linettshud.bestille.no, eller ved å ta kontakt på 90980706 :) 

Jeg kommer med et innlegg senere i kveld med tips til før og etter behandling! Nå er det jobbtid På Cubus Flekkefjord for min del, ha en fin dag så lenge :)
La oss prate om... "Underlivet"!

For ett par uker siden tikket det inn en melding fra Linetts hudpleie, som ville sponse meg med brazilian wax å få denne behanlingen fast fremover, noe som egentlig passet meg ganske bra! Jeg har lenge vurdert det, men aldri fått gjort det.

Er det noe jeg virkelig hater, og godt kunne vært født uten er nettopp kropps hår! Det er helt greit med hår på hodet og brynene, men resten... Nei takk. Sommer eller vinter, singel eller i et forhold, så er jeg veldig nøye på å fjerne alt av kropps hår. Ulempene ved å da gjøre det med barbering er for det første at det tar tid, og jeg får ofte hørt jeg bruker så lang tid i dusjen, men å ta hele kroppen daglig tar jo tid. Ulempe nr 2, er at det tar knapt en dag, så er det alt kommet nytt. Ulempe nr 3 er at man fort kan få "irritert" hud, rød og lignende. Ulempe nr 4 er problemet når man skal på festivaler, ferier og lignende, er jo godt å kunne føle seg "fresh" under hele oppholdet. For min del føler jeg meg skitten om det hadde gått ett par dager uten, men vi er jo alle forskjellige også. Nå slipper iallefall jeg å tenke på det problemet :)

Så... For å utføre Brazilian voksing må man også ha noe å vokse. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle gå i så mange dager, som ble til 2 uker(!) But I did it, og nå er jeg klar til å teste ut denne behandlingen imorgen! Jeg kommer til å lage et innlegg med tips og råd til før og etter behandling, min opplevelse av behandlingen, og litt generell info om pris osv :) Ønsk meg lykke til! Nå skal denne frøkna få dratt seg i seng, gonatt :)

 

 
Oppskrift på daim og muffins med Atkins.

For ett par uker siden mottok jeg en vareprøve fra atkins med 6 forskjellige smaker; Crispy milk chocolate bar, Chocolate Decadence, Fudge caramel, Chocolate brownie, Chocolate Hazelnut Crunch og Chocolate coconut. Etter at jeg begynte og følge Atkins norge både på facebook og instagram har det dukket opp flere spennende oppskrifter som fristet å prøve ut. 

Atkins barene er noen jeg har kjøpt inn fast i åre vis, som etter min mening er de beste i smak. Chocolate coconut var den eneste baren av disse 6 som jeg ikke hadde smakt. Uten og ane hvorfor har jeg alltid hatt en slags forbi for kokos, men når jeg først mottok denne i posten, måtte jeg jo prøve... Jammen fikk jeg en ny favoritt!


Barene er perfekt til bakst, servering på jentekvelder, eller bare når du føler for å ta deg en bar ;) 

Hjemmelaget daim kan lages av en pakke med Crispy milk chocolate og 20 gram Fiber sirups Clear. Ha fiber sirupen i en kjele og varm den forsiktig til den begynner og boble, i mens smelter du sjokoladen i et vannbad. Deretter blander du den smeltede sjokoladen og fiber sirupen godt sammen, og har over i små former. Sett formene en stund i frysen til "karamell massen" er blitt stive. Deretter kan du også smelte sjokolade som du tar over denne karamell massen for å få prikken over i. Falt godt i smak hos lille E, som er så glad i vanlig daim. Han synes til og med at disse var bedre! :)


Fiberrike og proteinrike sjokolade muffins, med oppskrift og bilder fra Fitness Cherry.

Til 8 muffins trenger du 2 egg - 100 gram vanilje kravg - 50 gram havre mel - 4 ss bake kakao - 4 ss sukrin melis - 1 ss sukrin gold - 1/2 ts vanilje pulver - 1 ts bakepulver - 1 pk atkins chocolate break.

Sett ovnen på 180 grader, og start muffins røren ved å piske egg og melis til eggedosis. Tilsett kvargen og pisk det sammen før du tilsetter alt det tørre og bland det godt sammen. Fordel i muffins former, og stek dem i 15 - 20 minutter.

Sunne og sukker fri vanilje muffins med kjerne av fudge caramel, hentet fra instagram profilen: @fitnessbystine. 

Du trenger; 100 gram vanilje kesam - 100 gram havremel - 100 gram sukrin - 1 ts bakepulver - 2 egg. Røren fordeles i muffins former, videre deler du en atkins fudge caramel i biter og putter i hver muffins. Stekes på 170 grader i ca 15 minutter.
Perfekt nå som det er nærmer seg helg!  :)
Kjære bror, du som nå er i himmelen.

Jeg tenker på deg. Dagene går sakte men sikkert, kvelden kommer og det er det store problemet hver kveld... Jeg vil ikke sove, jeg vil ikke drømme. Jeg vil ikke havne i en så dyp søvn, full av drømmer der jeg ikke lenger har kontroll på hva som skjer. Jeg vil ikke havne i en drøm der alt er fint, og du er tilbake, for å så våkne opp til et mareritt uten deg, og jeg vil ikke havne i en drøm som gir reprise på at du krasjer i tre'et, der jeg får den telefonen jeg aldri ville ha. Jeg kan fortsatt høre mammas stemme i hode, ordene som bekrefter at du er død. Jeg vil faen ikke høre det... For vet du hva, den sorgen vi har vært igjennom med å miste pappa, kan ikke måle seg med det tapet av å miste deg. Det gjør så forferdelig vondt, og jeg vil på en måte ikke at det skal bli bedre heller, jeg vil at du ska vite at det ikke er greit uten  deg, for det er det ikke.

Det kan ikke nytte å høre alle som er her for meg, alle som kan prate med meg, alle som sier jeg er så sterk... For vet du hva? Det er ingenting som får deg tilbake. Det kan ikke nytte å høre det blir bedre med tiden, at tiden legger alle sår, for det gjør den ikke. Det eneste tiden gjør, er å lage mer tid uten deg. dager, måneder, år... Hvordan blir det bedre?

Jeg vet ikke lengre hvor jeg skal sove, for jeg klarer ikke å finne roen. Jeg satte meg ned på sengekanten din, mens katten la seg godt opp i sengen. Det skulle du sett, jeg hører deg fortsatt forann meg "Få vekk den jævla katten". Jeg legger meg nedpå, og tankene strømmer. Jeg ser meg rundt i rommet på alle tingene dine, ting full av minner. Dette er ditt, og du hadde så mye. Jeg ser et helt liv forann meg, en trygg og god fremtid. Du skulle jo vært her nå.

Jeg tenker på alt jeg kunne gjort anderledes. Jeg som oftest var sjåfør for deg, som ofte gikk med hjem og laget nattmat eller bare tok en prat i bilen, eller på kjøkkenet. Hvorfor gjorde jeg ikke det denne kvelden? Jeg tenker på alt jeg kunne gjort, og hvor anderledes alt kunne blitt.

Jeg er så kvalm, så tappet for energi. Jeg klarer ikke å forstå at du er borte, du er i tankene mine 24/7, og det gjør så forferdelig vondt uten deg. 
Fullkorns boller med smak av atkins.

Er det noe jeg alltid er klar for, så er det boller. Ja til boller hver dag! Uansett om det er på en regnfull høst dag, eller om jeg så er ute på fylla... Da de fleste velger mat som kebab å lignende, går jeg og maser om bolle cravingsen min, haha. Gjærbakst og alkohol passer jo ikke nettopp sammen, flaks jeg sjelden drikker ;) Alkohol inntaket gir økt matlyst dager derpå, for min del.

Det er ikke bare jeg som er over snittet glad i boller, men også lille E, dermed må det til med litt bakst av og til! Ekstra spennende er det å prøve ut nye oppskrifter. Denne gangene ble det fullkorns boller, med smak av atkins. 

Til bolledeigen trenger du; Ca 4.5 dl styrk melk - 100 gram smør - 1 pk gjær - 1 egg - 100 gram sukrilett - 1 ts kardemomme - 300 gram siktet spelt mel - 600 gram fibra fullkorns mel. 

Smelt smøret og varm melken til fingertemperatur. Rør inn gjæren, deretter egget. Spe på med tørrvarene til du får en fast bolledeig. La deigen heve i 60 minutter, før du baker dem ut og tar dem på stekebrettet. Hvilken atkins sjokolade du har i kan du velge selv, jeg liker best fudge caramel eller crispy milk chocolate bar. 

La bollene etterheve før du pensler dem, og steker dem på 200 grader i ca 15 minutter. Selv om disse er "grovere", er de lette og luftige som skikkelige boller :-)


Du kan også bytte ut sjokolade å lage vanlige boller, rosin boller, eller feks skoleboller ved å tilsette vaniljekrem og sukrilett melis blandet i vann eller pisket med eggehvite. 
If I call you darling, will you make me pancakes?

"One day you'll wake up at 11:30 AM on a Sunday with the love of your life and you'll make som coffee & pancakes and it'll all be alright".
"Jordbær syltet" er laget av en frossen pose med jorbær i blender, sammen med litt sukrilett.  Pannekaken er mixen fra protein fabrikken som finnes HER. Det eneste du gjør er å blande 2 scoop med pulver og 1,5 dl vann.  Bland røren godt sammen, og la stå i minst 2 minutter før steking. Så godt, så enkelt!

"Et delikat måltid som er høyt på protein og sunne fiber. Kan tilberedes veldig raskt og effektivt for hele familien. Hver porsjon består av 2 solide pannekaker som inneholder hele 18 g protein, kun 3 g fett, i tillegg til fiber og mineraler. Ristes raskt ut i en shaker og porsjoneres rett i varm stekepanne. Protein Pancakes kan være et kjærkomment alternativ til en vanlig proteinshake til frokost, middag eller kveldsmat".
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits