Julen 2016.

Ville bare titte innom for å ønske dere alle en god jul. Jeg er ofte innom blogg.no men det er sjeldent jeg klarer å skrive noe som er verd å publiseres. Det er liksom bare noe vas om ingenting, og jeg vet selv at jeg hater å lese om oppsummeringer, eller andre ting som ikke betyr noe, om dere skjønner? På en annen side har jeg så mye jeg vil dele, men når jeg har tastene foran meg er det som om ordene krysser seg helt. De tankene som høres så fornuftig ut i hodet mitt, blir så vanskelig å få frem i en tekst, eller bare ordene generelt. Det jeg helst vil med denne bloggen er jo å dele litt ting som betyr litt mer en det overfladiske, eller om hva jeg har gjort i dag liksom, men det er ikke alltid like lett det heller.

Jeg har lengtet veldig etter julestemningen denne uka, og ikke helt visst hva jeg skulle svare da kundene ønsket meg god jul i begynnelsen av uken, jul nå? Men  på en annen side har jeg jobbet 52 timer totalt denne uka, så tiden til å finne julestemningen har nok ikke helt vært der. Dermed får det bli et nyttårsforsett til neste år, jeg skal minst ha fri lille juleaften og juleaften, det er jo faktisk 5 år siden sist jeg hadde det.

Men det å starte selve juledagen på jobb med verdens skjønneste "kollega" (bestie) var ikke feil det heller! Vi hadde med gave til hverandre og storkoste oss de timene vi hadde på jobb, og der kom også julestemningen tilstede.

Jeg hadde en veldig fin og koselig julekveld sammen med familien i går. God mat, fine gaver og topp stemning. Skikkelig kvalitetstid med noen av de beste menneskene jeg har i livet mitt. Det er så fantastisk å ha alle barna samlet, spesielt i juletiden. Julen handler virkelig om familie, og kvalitetstid med dem. Det er ingenting som gleder meg mer enn å se barna glade og fornøyde!Det beste mamma har gitt meg, er virkelig søsknene mine. Vi savner så sårt nr 4, men setter så uendelig pris på at vi har hverandre, i alle fall.

Ønsker dere alle en fin og god romjul! For min del blir det nattevakt i kveld, men utenom det er det familien som står på prioriteringslista her <3 Det skal bli deilig med noen avslappet og koselige dager før det nye året starter ;)
Feelin'fresh @Linettshudpleie

(Dette innlegget skulle blitt publisert i sist uke)

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg tenker at nå, NÅ skal jeg komme i gang igjen med bloggingen, men livet skjer, og dagene springer om kapp med klokka, og vips... Så er uka forbi og en ny står for tur. Den siste tiden føler jeg nesten kun har gått til jobb, jobb og atter jobb. That's my life, atm i alle fall. Jeg jobber rundt seks dager i uka på Cubus, i tillegg tok jeg også på meg ett par nattevakter i helga som var, så det å jobbe dag og natt i 3 døgn uten noe særlig søvn har gjort meg helt utkjørt denne uka, kanskje ikke så veldig rart.

Det kunne ikke passet meg bedre enn å ha en time til brazilian voks hos flinke Nancy på Linettshudpleie på tirsdag, en behandling jeg er så heldig å få sponset. Det å kunne gå i ett par uker uten å tenke på noe barbering eller styr er helt fantastisk! Nå har jeg vokset meg i over ett år, noe som også gjør at hårveksten der reduseres, og smertene blir mindre. Under de fleste behandlingene så kjenner jeg ikke noe ubehag til dette, i tillegg er Nancy så behagelig at man føler seg heller ikke "blottet" om noen skulle frykte det. Dette med voksing kan høres så mye verre ut enn det er, så jeg anbefaler virkelig å gi det ett par forsøk. Det blir samme følelse som når man fyller 18, fått lappen og bil, om dere skjønner?

Utenom alle de gode behandlingene Linettshudpleie tilbyr har de også en rekke produkter! En favoritt i løpet av de siste par årene har vært Vita Liberata sin selvbrunings mousse. Jeg har siden 9ende klasse vært "avhengig" av solarium og kunne gjerne ta hver eneste dag. Ikke nok med at dette koster en del i lengden så gjør det også utrolig stor skade på huden, og denne skaden blir mer og mer varig for hver gang huden utsettes. Jeg begynte sånn smått å trampe ned på bruken av solarium i sommeren 2015, og nå i år tror jeg kun jeg har tatt ett par ganger før sommeren startet. Jeg kan ikke huske sist jeg tok sol, men om sant skal sies har jeg heller aldri vært så hvit før. Utrolig hvor mye mer "vell" man føler seg med litt brunfarge. Heldigvis finnes denne selvbruningen! Den er både enkel å påføre, drøy i bruk, skjolder seg ikke og sitter godt på. Farger heller ikke av på klær osv.

Jeg pleier alltid å skrubbe huden godt i en dusj, og passer på å ikke være tørr i huden før den påføres. Selv liker jeg å være veldig brun, så jeg bruker gjerne ett par lag (eller tre). Da venter jeg noen minutter mellom hvert lag. Det beste er å påføre denne kvelden før, og dusje av det "overflødige" dagen etter, da synes jeg fargen sitter og holder seg best.

Jeg har den siste tiden brukt "vanlige" foundationer fra maybelline og Isadora, men huden min tåler ikke disse produktene. Tror aldri jeg har hatt så stygg hud i mitt liv. Virkelig på tide å få igjen nilens jord favorittene. Disse er amazing og anbefales virkelig!
Sunnere kanelboller.

Det er ikke skikkelig søndag før man tilbringer ett par timer på kjøkkenet med baking eller matlaging, spør du meg! Så sist søndag bestemte jeg og lille E oss for å bake noe, som uten tvil ble kanelboller fra hans ønske. Han er ikke alltid like begeistret over de sunnere oppskriftene som jeg tester ut, men i det han smakte på deigen å sa at den var sååå god, så det ut som at bollene også kom til å falle i smak, noe de gjorde! Denne oppskriften er hentet fra fitfocuse, og smaker like godt som "vanlige" boller om ikke bedre! Det du trenger i oppskriften er;

> 1 kg fibra fullkornsmel - 25 gram gjær - 100 gram sukrin gold - 50 gram smør - 5 dl melk - 1 egg <

Start med å varme melken og smøret hver for seg til romtemperert, rør deretter i gjæren. Videre tar du i egget, sukrin gold og deretter melet. Elt dette godt sammen til en luftig og god deig, og la den heve en time før du baker dem ut. Bak dem som du selv vil ha dem Gjerne etterhev dem i 30 minutter, før de stekes på 200 grader i ca 15 min.
stillhet - 00:18

Klokken nærmer seg sakte men sikkert midnatt og etter to netter med lite søvn sitter jeg her fremdeles lysvåken. Dagene går i ett, og etter mye jobb og trening skulle man nesten tro jeg var trøtt i det kvelden kom, i alle fall føler jeg meg trøtt, noe jeg har gjort i hele dag. Kanskje er det bare forskjellen på å være trøtt, eller sliten? Kroppen nærmest skriker etter søvn, det føles som om den kan sovne når som helst, om jeg så er stående i jobb, mens hodet er ikke helt der.

Jeg sover enten alt for mye, eller alt for lite. Akkurat nå er jeg havnet inn i en periode der jeg sliter med å få sove, både det å sovne, å kunne sove, uansett hvor sliten og trøtt jeg ellers kan være. Om jeg legger meg tidlig eller sent blir jeg likevel liggende i noe som føles som det uendelige, å stirre ut i det mørke rommet.

Når jeg endelig får sove, har jeg hatt noen helt syke mareritt fortiden, det har jeg ikke hatt siden jeg gikk gravid for 7 år siden. Hva jeg kan drømme om er alt i fra tilbakefall til ting jeg har opplevd tidligere i livet, spesielt fra barndommen, lillebroren min, og ellers ting som har såret meg. Det som skremmer meg er de marerittene jeg kan ha om "fremtiden", kanskje er det bare frykten min ovenfor diverse som tar overhånd?

Disse marerittene er så ekte, at det føles som en drøm, inni en drøm, som om det skal så mye til før jeg klarer å slippe tak og endelig våkne igjen, men i det jeg våkner så er det som om tiden har stått stille, og klokken har så vidt rikket seg av sted, som om tiden har stoppet opp der jeg ble fanget inn i en annen virkelighet, for å så bli dratt tilbake. Jeg våkner opp helt klam og utslett, som om kroppen har vært i skikkelig aktivitet. Jeg er både varm og kald på samme tid, mens kroppen alt er helt utslitt. 

Men nå er tankene tømt og hodet er tomt. God natt <3
Hjemmelaget burger med søtpotet.

Igår ventet ventet vi middagsbesøk fra en venninne av meg, som også har jobbet i barnehagen hvor lille E gikk. Heldigvis er vi begge glade i søtpotet, dermed ble det søtpotet fries med hjemmelaget burgere på menyen. Jeg tror seriøst jeg kunne spist søtpotet til middag hver eneste dag, ikke bare er smaken god, men det kan også varieres til så mange ulike retter. 

Disse hamburgerne er så latterlig lette å lage og krever kun noen få minutter. Til ca 4 burgere trenger du;

> 1 pakke karbonadekjøttdeig - Ønsket krydder - Ønsket mengde løk / rødløk - 1 Egg <

Bland alt godt, og mos det sammen med en stavmikser. Ha på kaldt vann på hendene når burgerne skal formes for å unngå at de klisser seg fast, og er lettere å forme, før de stekes på panna. I mellomtiden stekes søtpotet frisene, som er kjøpt ferdig på butikken. Selv synes jeg de smaker så mye bedre enn om man kutter opp søtpotetene selv.

Ooog voila;Enkelt, sunt og godt ;)
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits