Søtpotetpizza >

På fredag hadde jeg ett etterlentet besøk av bestis'n fra flekkefjord, endelig! Det ble søtpotetpizza, girl'talk og skam på skjermen. Det var faktisk Marta som fikk meg til å se denne serien, bare sånn ca ett år etter alle andre hadde sett den. Det ble en skikkelig kose fredag med en av de beste personene jeg vet om. Alle skulle hatt en Marty i livet sitt. Jeg er iallefall så takknemlig for henne <3

Desuten var det en eeevighet siden vi hadde hatt søtpotetpizza, og denne pizzaen er bare så god at jeg deler oppskriften med dere en gang til her på bloggen, hihi! Det eneste du trenger er;  350 gram søtpotet (ca 1 søtpotet) - 1 Egg - 120 gram mel (brukte en blanding av fibra fullkornsmel og havremel) + Litt krydder.

Skrell søtpoteten og mikrobak den i mikroen til den er mør, ca 10 min. Mos den så med en stavmikser, eller i en foodprosessor til en klumpfri søtpotetmos. Tilsett egg og tørrvare og bland sammen. Smør røra over en langpanne med bakepapir. Forstek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 10 - 15 minutter. Avkjøl før du tar på fyll for å ikke få bunnen "myk". Personlig synes jeg den smaker best når du steker bunnen dagen før du skal ha pizzaen. Til fyll bruker du det du selv liker, ananas er et must for oss iallefall.

Ellers håper jeg dere har hatt en fin søndag, og en god helg <3

 
Sjokko'rehab?

Søndager er den dagen jeg alltid er ekstremt rastløs på, uansett om jeg har vært ute eller edru kvelden før så er jeg alltid gira på en sunday funday. Etter at jeg hadde hentet en venninne var planen bare å kjøre litt rundt og kjøpe oss noe mat, men i det hun sa at det hadde fristet med Mac Donalds, tok vi like godt turen videre til Kristiansand. En søndags roadtrip slår aldri feil, i alle fall ikke for denne frøkna. Jeg sendte en snap om noen joinet og like etter var vi to biler på vei. Jeg synes det er så ironiskt når noen kommenterer "trodde ikke du spise sånn". Jeg husker enda tilbake til da jeg og Marta ble gode venner, hvordan hun trodde jeg var super sunn 24/7. Jeg hadde kanskje en ekstrem periode for noen år siden, altså ÅR. Gid ta meg tilbake til den tiden </3 De siste årene har jeg virkelig blitt mer og mer usunn og det gode kostholdet mitt har helt sklidd ut for lengst, og det kjennes på kroppen.

Så det er vell ikke noe sjokk at denne frøkna bestilte seg et nytt lager med protein kjeks og barer? Hihi! Jeg må også få testet ut dette mars protein pulveret, for det burde jo smake helt himmelsk. Jeg taimet dette ganske dårlig, egentlig. Jeg hadde aller helst trengt en sjokolade rehab. Kødder seriøst ikke når jeg sier jeg har spist det nesten hver dag, i gud hvor lenge?! Uker, måneder? Nei, nå er det på tide å komme tilbake i de gode gamle rutinene mine altså.

Alt er bestilt fra proteinfabrikken btw :)) Jeg handler via Kickback og får dermed 10% av summen jeg betaler, tilbake betalt. Veldig grei side med ett drøss av nettbutikker. Klikk deg inn HER for å lage din egen Kickback konto :)

Jeg har tatt bilde fra dataen siden jeg er så lite teknologisk av meg, ehe! Som dere ser har jeg fått utbetalt 1800 kr, har 335 til gode og 200 som venter på godkjenning. Så det blir jo litt innimellom. Veldig greit for oss som handler litt på nett "av og til". :)

 
Frokostfavoritten.

God morning sunshines, håper dere alle har sovet godt?

Er det noe jeg ikke går lei av i matveien så er det Havregrøt. Jeg kan fint spise det til feks middag som jeg kan til frokost. Vell, nå er jo havregrøt i bunn og grunn sunt, men med min topping så kan men vell ikke akkurat kalle den så sunn lengre, men smaken? Den er amazing! Kombinasjonen med kanel, sukrilettsukker, peanøttsmør, banan og sjokolade protein pulver utrørt i vann burde virkelig prøves ut. Det ser kanskje ikke så delikat ut, men det smaker fantastisk.

Desverre er ikke dette dagens frokost siden jeg har vært på nattevakt og skal videre på Cubus, men det skal uten tvil lages i helgen. Yam!

Dere må ha en fin fredag så lenge, så skrives vi senere <3

 
Søtpotet "sandwich".

Denne søtpotet dilla mi tar aldri slutt, heldigvis er venninnene mine nesten like glad i søtpotet som det jeg er. Jeg fikk et koselig besøk av søskenbarnet mitt som skulle hente med seg hjem to av kattungene mine. Så jeg slo to fluer i en smekk med å ta en middagsdate med henne og en aldri så liten catch'up. Jeg har ikke vært med henne siden rudskogen, så det begynte å bli en stund siden sist.

Det ble søtpotet sandwich med søtpotet fries! Søtpoteten skæres i skriver på langs, pensles gjerne med et tynt lag av olje og krydder på hver side, før de stekes i 25 - 30 minutter på 30 grader. Og altså, kan noen forklare meg hvordan det går ann å skjære tynne, fine skiver ut ifra en stor og hard søtpotet uten å kutte av seg fingrene, eller er det bare jeg og de altfor lange fingrene mine som er helt klyse? Æh, jeg får det jo aldri til. Videre fylles den med kylling, kalkunbacon, salat, agurk og det du måtte ønske. Det er så gooodt! Jeg tror og håper jeg aldri kommer til å spise meg lei på søtpotet.

 
Polarbrød av søtpotet.

Siden både jeg og E har fri idag tok vi å inviterte girlsa + T ned på lunsj. Det er så koselig når vi fem er sammen og så gøy når barna leker så fint sammen. Tiden sammen med dem bare flyr avsted. Det føles nesten ut som vi er en liten familie sammen <3

 

Så var det meg og denne søtpoteten da, den kan seriøst brukes til alt om det så er søtpotetmos, fries, polarbrød, pizzabunn, hamburgerbrød eller hva. Det begynner å bli en stund siden jeg brukte den til polarbrød, så det var virkelig på tide for disse er så saftige og gode.

Det eneste du trenger er en søtpotet, 200 gram med ønsket mel og bakepulver - Start med å skrelle søtpoteten og mikrobak den i mikroen til den blir mør nok til at den kan moses med en stavmikser. Videre tilsetter du 100 gram havremel og 100 gram grovere mel, + litt bakepulver. Bland ingrediensene godt inn, og del dem opp i 8 "baller" på et steke brett, som du gjør flate. Stekes på 180 grader i ca 10 - 15 min.

Ellers er det på tide å finne sengen kjenner jeg, før jeg skal opp tidlig på jobb imorgen. Heldigvis er det bare fire små timer, før jeg og familien drar til kongeparken sammen <3
Bananis i sommerværet

For et sommervær vi er så heldige å ha fått denne helgen, og hva passer bedre enn en frisk bananis? Jeg har nesten alltid oppkuttet banan liggende klar i frysa, som blandes med litt ultimoo, sukring melis og bakekakao. Minst mulig væske for å få den mest mulig isete i konsistensen. Denne er laget på et lite blunk og smaker så godt! Det minner mer om ren sjokoladeis, enn det gjør om banan. Blandingen av denne sløte isen med noen salte nøtter er prikken over i'en;p


Jeg og E sov så lenge idag at vi sitter fortsatt i sofaen å chiller før vi snart skal ut på en liten tur i steindør for å nyte dette fantastiske været. Måtte det bare vare, lenge.

Måtte dere ha en fin dag <3
Kjøttkaker i brun saus.

Etter noen timers søvn etter nattevakten har jeg ikke gjort annet enn å lage middag, kost meg med fine folk og fått unnagjort litt trening. Nå skal jeg straks ned å ta litt sol før det er nattevakt igjen ikveld, bare to igjen nå så tar jeg helg, og allerede etter mandagen igjen tar jeg meg en liten "mini ferie", det skal bli hærlig! Den siste uka har jeg kost meg så sammen med A og C, og det har virkelig vært så mye gøyere å lage mat når vi er flere til stede. Det føles nesten som vi er blitt en liten familie i løpet av denne uka, hehe!

Jeg liker best å lage alt fra bunnen av så jeg kan gjøre det litt sunnere, og vet nøyaktig hva som er i maten. Utenom sausen da, den er nok jukset med ferdigpakke. Haha, jeg må virkelig snart begynne å lage sausene fra bunnen av... Potetene skrelles og kokes i ca 35 minutter, gulerøttene burde være skjært opp i like store deler og kokes til du kan stikke en gaffel i dem.Kjøttkaker (4 porsjoner) - 600 gram karbonadedeig, 0,5 dl melk, 1 ss potetmel, salt og pepper. Fremgangsmåte; Mos sammen alle ingredienser med en stavmikser. Bruk hendene til å forming av kjøttkaker og stek de gjennomstekt. Lettest og forme dersom man har litt kaldt vann på hendene. 

Søtpotetmos; Skrell og kok søtpotet til den er mør, før den moses med en stavmikser og ønsker krydder. Ertemos; er kun kokt i ett lite minutt for å så bli krydret og most med stavmikseren.Nå må jeg må litt fart i meg om jeg skal rekke alt før jobb, dere må ha en fin kveld så lenge <3
Litt nytt fra @Tights.

Etter å ha hørt så mye bra om barebells merket klarte jeg ikke å la være med å bestille hjem noen smaksprøver da favoritt siden Tights hadde fått disse inn. Jeg testet ut to protein barer med smak av caramel cashew og coconut choco og barebells crisp med jordbær og hvit sjokolade og den vanlige sjokoladen. Siste nevnte fallt best i smak, neeesten som pops. Gud, jeg har ikke spist det på år og dag. Vekker nesten litt barndomsminner med tanken, hihi! Mens jeg først var i gang bestilte jeg hjem protein trufflesene og noen protein cookies også. Trufflene falt ikke helt i smak for min del, og protein kjeksene kan ikke måle seg med Lenny og Larrys. De er en soleklar favoritt, desverre er de tomme atm </3 hehe! Jeg trengte også litt påfyll av sukrin melis, protein pulver, ooog så er jo noen proteinbarer greie å ha liggende når man er på farten i dårlig tid, eller bare får lyst på noe ekstra. Disse smaker som ekte snickers spør du meg, og en kombinasjon av nøtter, karamell og sjokolade? Mhm!

Siden jeg har vært på leting etter motivasjonen til styrketrening bestilte jeg hjem noen strikker også for å utføre ulike øvelser med. Satser på det frisker opp motivasjonen litt.

Dere må ha en riktig så fin søndag <3

 
Club sandwich med søtpotet brød.

Onsdag og allerede halvveis i uka! Jeg har nettopp hatt to netter med opplæringsvakter i den nye jobben min, og gleder meg ekstremt til å starte i neste uke. Jeg har fått meg ett par timer søvn nå, før jeg skal videre til Lyngdal for å levere inn bilen på gumpen for å fikse de siste feilene, så blir den god som ny, mens bilen har et lite sykehus opphold der skal jeg videre på jobb på Cubus i Flekkefjord før vi skal møtes senere med jobben for litt mat og hygge. For en fin onsdag det blir, på toppen av alt har jeg fri imorgen. Dagen skal iallefall brukes effektivt!

Jeg laget club sandwich sist uke, med søtpotet som "brød". Altså kombinasjonen av søtpotet og kylling, i tillegg til kalkun bacon? Yam!

Sett ovnen på 220 grader med over og undervarme. Skjær opp søtpoteten på langs i tynne skiver og ha på litt olje, salt og pepper. Stekes i ovnen i ca 20 min, og snus på halve steketiden. I mellomtiden stekes kylling og bacon og det andre du vil ha til. Jeg stekte også søtpotet fries til å ha på siden. Får virkelig aldri nok av denne søtpoteten. 

Ha en fortsatt fin dag dere <3
Hjemmelaget burger(!)

Etter å fått med lil'sis på tur denne uken var det klart jeg også måtte lage noe mat til henne. Denne hjemmelagde burgeren slår somregel aldri feil, desuten er den ferdig på 1, 2, 3! Ta en pakke med karonadeig i bolle som moses med en stavmikser, rør deretter inn ett egg og ønsket krydder og bland det godt sammen. Ha kaldt vann på hendene når du former burgene for å få de finest mulig, og en lett og medgjørelig deig å jobbe med. Oppskriften gir ca 4 burgere.

Til tilbehør er søtpotet det beste jeg vet. For min del kan jeg spise kun disse søtpotet friesene uten noe annet, de er så gode! Man kan også kutte opp en stor søtpotet i skiver å bruke det til "hamburger brød", det smaker så mye bedre enn det høres ut som. Denne gangen brukte jeg hatting sine glutenfrie rundstykker, sammen med salat, ost og bacon.


Ellers tilbringes denne fredagskvelden sammen med søskenbarnet mitt, grønnsaker og dipp... I sooofaen! Helt peeerf mens vi venter på at bolledeigen skal heves. Jeg har cravet disse bollene i en eviiiighet, og denne gangen ble det en ny oppskrift som blir testet ut. Den er sunnere, men med en blanding av smil sjokolade tenker jeg det blir en fin balanse ;)

Ha en god helg dere <3
 
Husmorpoeng, elleRno

Jeg har hatt så cravings på ertestuing og kjøttkaker i en evighet så nå var det virkelig påtide å få laget det(!) Bestemor laget ofte dette til meg når jeg var mindre, og det finnes lite som slår bestemors hjemmelagde kjøttkakemiddag, iallefall ertestuingen som jeg (endelig) har begynt å like. Selv liker jeg best å lage kjøttkaker, hamburger osv fra bunnen av, men igår ble det kjøttkakefarse fra Nico etter middagsgjestens ønske. Jeg har allerede bestemt meg for å lage det igjen når E er kommet hjem igjen, og da blir kjøttkakene fra bunnen av.

Oppskriften jeg vanligvis bruker til kjøttkakene og ertestuingen har jeg funnet på bloggen til flinke Kristine. Det du trenger er;

Kjøttkaker; 600 gram karbonadekjøttdeig - 0,5 dl melk, 1 ss potetmel, salt, og pepper.

Ertestuing; 200 gram frosne erter, 1 ss smør, litt salt og pepper.

Mos sammen karbonadedeig, melk, potetmel og krydder. Bruk hendene til å forme kjøttkakene, jeg pleier alltid å ta litt kaldt vann på hendene så det blir lettere. Deretter stekes de til de er gjennomstekt.

Kok poteter og ønsket grønnsaker i en kjele med vann på middels varme i 35 min.

Ertene kokes i 1 minutt før de moses med en stavmikser sammen med smøret og ønsket krydder.

Saus må være en av mine mest tiltaks ting, for her jukser jeg alltid unna med posene. Det er virkelig på tide at jeg begynner å lage de fra bunnen av, for det er jo egentlig så latterlig enkelt, og så godt! Jeg liker jo best når jeg har kontroll på alt som er i og lager det selv.Nå skal jeg straks avgårde på et møte, før jobb og en tur date sammen med en venninne. Denne dagen er egentlig full fra morgen til kveld så det er bare å henge med! ;p Ha en fin torsdag dere <3
Pro'pud favoritt.

Bare en dag igjen til helg, og denne helgen tar både jeg og lille E oss fri fra imorgen av. Det skal bli godt å tilbringe masse tid sammen før han reiser opp igjen til pappaen sin på søndag. Den uken vi har sammen går så ufattelig fort, mens den uka han er borte går skikkelig langsomt. Skulle virkelig ønske det var omvendt! Her gjelder det bare å utnytte tiden til det fulle. Vi har iallefall noen koselige planer for den kommende helgen.

Ellers er jeg blitt helt hekta på pro pud. Jeg liker ikke vanlig sjokoladepudding og slikt, men disse - Ohyes! Jeg har lenge vært stor fan av sjokoladesmaken, men etter å ha smakt karamellen igjen er den en ny favoritt. Disse er så utrolig gode, spesielt sammen med frukt og bær, eller salte nøtter. Er det egentlig noe som slår kombinasjonen av søtt og salt, egentlig?

Ha en fin torsdag <3
Bananbrød;

Det du trenger er; 3 modne bananer > 2 egg > 2 ss yaconsirup > 1 dl melk > 250 gram havremel > 2 ss sukrin gold > 2 ts bakepulver > 1 ss kanel > 1 ts vaniljepulver > 1 ts salt > 70 gram mørk sjokolade.

Start med å mose bananene med en stavmikser, før du tilsetter egg, sirup og melk. Rør det godt sammen og tilsett deretter de tørre ingrediensene. Hakk sjokoladen i små biter, og ha det meste i røren, mens noen strøs over toppen på brødet. Fordel i ei brødform med bakepapir i. Stekes i ovenen på 180 grader i 50 minutter.


Håper dere har hatt en fantastisk fin påske alle sammen og nyter siste rest! Det har iallefall jeg hatt <3
Helgens handlekurv;

Riktig god lørdag, dere! Dette innlegget skulle egentlig ha blitt publisert igår, men siden blogg,no ikke var så samarbeidsvillig på bildeopplastningen gikk det seg ikke til før idag. Jeg er veldig opptatt av å ha det ryddig rundt meg, også i kjøleskapet. Er det noe jeg får helt hetta av så er det å titte innom en tur i mamma sitt, for der finnes det ikke noe system på noe som helst. Det ser ut som om tingene er blitt kastet inn, i en skikkelig flystyrt. Hehe, da må Jea til å fikse litt ;)

Selv om jeg hater å dra på butikken for å handle, spesielt når jeg skal ha mye så prøver jeg å holde meg til å handle en gang i uka, og heller planlegge i forveien hva jeg vil trenge for de neste dagene. Da slipper jeg alle disse småturene på butikken for småting. Det er så mye lettere å kunne spise regelmessig og sunt også når kjøleskapet er fullt av et godt og ferskt utvalg. De dagene jeg nettopp har vasket ut av kjøleskapet og handle inn nytt så er det nesten så jeg ikke tørr å røre noe, neida - men det er så diiigg! Mine "må ha" varer er uten tvil egg, melk, havregryn og ultimoo - med det kommer jeg langt.Påskeuka mi skal tilbringet på jobb frem til fredagen, DA tar jeg meg en liten langhelg helt til tirsdag! Gud det skal bli hærlig. Dermed skal morgendagen brukes til planlegging og matlaging for de kommende dagene. Alt blir så mye enklere når ting ligger tilrette på forhånd, synes jeg.
Fredagsburgeren;

Vi hadde en utrolig fin og koselig fredag igår. E hadde med seg hjem en venn fra skolen, så til middag ble det hjemmelaget hamburger og bacon. Det slår somregel aldri feil hos barna. Til tilbehør hadde vi søtpotetfries, grove pitabrød og salat til. Burgerne lages veldig enkelt av karbonadekjøttdeig, egg og krydder, før de formes og stekes. Dersom man er alergisk mot feks egg går det fint ann å droppe egge, og kun mose karbonadedeigen med en stavmikser, noe vi gjorde igår.Nå går turen straks videre til jobb. Nyt helgen deres <3
Pastasalat;

Riktig god fredag dere, noen har kanskje tatt helg, mens noen har påskeferie? For min del står jobbehelg nr 4 for tur og det gleder jeg meg til!

Jeg fikk plutselig skikkelig cravings på pastasalat her om dagen, og ikke skjønner jeg hvorfor. Jeg liker egentlig ikke pasta noe særlig, uansett hva man kombinerer det med, men det er nå så. Jeg fikk iallefall sendt melding til mamma etter "oppskriften" hun bruker, selv om man kan lage denne salat just som man vil. Jeg brukte iallefall;


 

1 boks rømme - 1 pakke remulade - fullkorns pasta - 1 boks mais - 1 rød paprika - 1 liten purre - 1 boks skinke - kylling - 1 isberg salat.

Kok pastaen, skjær kyllingfilene i biter og stek dem, skjær opp paprika, purre, skinke og salat og bland alle ingrediensene godt sammen, voila!

Tidligere idag var jeg å leverte bilen på verkstedet, krysser fingrene for at de finner ut hvorfor lysene utvendig driver disko og ikke som oftest ikke funker. Lille E har med seg hjem en venn fra skolen så nå er det leking for fullt!

Ha en fin fredag dere <3
Havregrøt favoritt.

God morgen dere <3

Før hadde jeg en periode på rundt to år der jeg hadde havregrøt til frokost fast hver eneste morgen, gjerne også flere ganger i løpet av dagen. Det er så sunt, godt og mettende og kan varieres i det uendelige. Mine topp tre er med blåbærsylt - Peanøttsmør og banan eller toppet med sjokoladeproteinpulver utrørt i vann. Yam!

Dere må ha en super torsdag så lenge <3
Hjemmelaget karameller.

Endelig er det helg, og den skal nytes til det maksimale! Været denne fredagen har jo vært helt fantastisk, skikkelig vårstemning (igjen). Oppskriften på hjemmelaget, sunnere karameller på da være en fin måte å starte helgen på? Disse er iallefall super lette og lage. Det du trenger er;

En boks viking melk, 2 ss smør, 3 ss sukrin melis, 1 ss sukrin gold, 1 ss Fiber sirup og 1/2 ts vaniljepulver.

Ha alt i en bolle og rør det godt sammen. Sett i mikroen på full styrke i 3 -4 minutt og rør godt, gjenta dette ca 5 - 6 ganger. Husk å røre godt i røren mellom hver gang, og pass på at den ikke svir seg. Etterhvert som den begynner å bli tykkere pleier jeg røre oftere for å unngå at det svir seg. Når den er ferdig er røren ganske tjukk og blitt mørkere i fargen. Fordel karamellen utover et bakepapir, matboks eller i noen former og la den stivne i noen timer i kjøleskapet før du serverer. Oppbevares i kjøleskap :)

Denne gangen hadde jeg i nøtter i det karamellen var ferdig i mikroen, og etter at de hadde stått i kjøleskapet noen timer tok jeg over mørk sjokolade på dem.

Nå skal fredagskvelden nytes i godt selskap. Måtte dere ha en riktig god helg <3
Date'time på Bryggerhuset. 

Er det noe jeg savner når jeg spiser ute noen sted så er det et godt utvalg i sunn mat (som også smaker godt og ikke kun er en salat med en kyllingbit, som de gangene M får viljen sin å drar meg med på burgerking), og ikke minst søtpotet på menyen som de sjeldent har rundt her omkring. Det er ingen hemmelighet at jeg forguder denne søtpoteten, den kan jo brukes til alt enten det er pizzabunn eller som fries tilbehør til noe annet.

Heldigvis er vi så heldige å ha bryggerhuset her i bygda, det er ingen tvil i at dette er min nr 1! Resturanten ligger sentralt til i neset / sentrum med adressen; Elvevegen 5 her i Kvinesdal, like langs elva. Et veldig fint sted å kose seg utendørs når våren og sommeren står for tur, ellers er selve lokalet super koselig innvendig også med en hyggelig betjening! 

 
Da lille E var ferdig på skolen startet vi helgen her sammen med mami og Vivian. Valget falt på Club Sandwich, søtpotet <3 Det er så god stemning på denne plassen, alle er så glade og positive. Desuten er jeg endelig gammel nok til å slippe inn på bryggerhuset festligheter! Man slipper inn det året man blir 25, så til tross for at jeg ikke fyller før i desember så kommer jeg likevell inn nå, da finnes det iallefall en positiv ting ved å ha bursdag sent. For her skjer det mye gøy(!)

Besøk gjerne facebook siden deres HER, eller kontakt dem på telefon for eventuelt bestilling på; 38907012

Menyen ser slik ut;
Ha en riktig gode helg dere <3
Snickerskuler.

God morgen dere, håper dere har fått en god natts søvn. Vi er allerede kommet halvveis i uka, og siden noen liker å kalle onsdagen for "lille lørdag", tenkte jeg det passet bra med en søt og seig oppskrift, nemlig snickerskuler. Jeg har laget disse en gang før for en stund siden, og bestemte meg for at det var påtide å lage de på ny igjen. Disse kulene er sunne, fulle av både protein og fiber.

Det du trenger er; 50 gram fibersirup clear > 25 gram sjokoladeprotein > 2 ts kakao > 1 ss sukrin melis > 25 gram salte, hakkede peanøtter. 


 

Ha fibersirupen i en kjele og varm den opp til den såvidt begynner å boble, for å få konsistensen mer flytende. Deretter tilsettes de tørre ingrediensene, videre kna du deigen godt sammen. Ta litt kaldt vann på hendene og form til kuler, før de settes i fryseren en liten stund til de får satt seg og bli fastere i konsistensen.Ha en fin onsdag <3
Arme riddere.

Stikker innom for å dele dere et lite frokost tips denne søndagsmorgenen. Som liten gikk det i armer riddere med smør og sukker, men etterhvert som jeg ble eldre gikk det over til sukkerfritt jordbær sylt. Jeg hadde aldri tenkt på å kunne ha pålegg på før jeg så det på bloggen til Linni, og tipp om det falt i smak da? Det eneste du trenger er 1 egg, 1 dl melk, 1 klype salt og 1 ss sukrin melis som du blander godt sammen før du skjærer opp noen grove brødskiver og lar de trekke godt inn i egge blandingen. Stekes på svak varme i ca 4 - 6 minutter på begge sider, i det de snus og skal stekes på den siste siden legger du på en skive med skinke og en med ost. 
Ønsker dere en riktig god søndag. Håper helgen deres har vært fin <3
Lenny & Larry's protein cookies @Tights

For ett par dager siden ankom pakken jeg bestilte fra Tights, og for de som kjenner meg er det ingen hemmelighet hva jeg bestilte. Jeg er blitt helt hektet på disse proteinkjeksene, og nå som de er på tilbud til 299 for pakken fremfor 499 som de koster til vanlig, anså jeg det som en god grunn til å bestille ett par esker. Disse er så gode og ikke minst utrolig mettende.
Fulfil bar, cookies & cream finnes HER - Mars proteinbarene med 18 stk finnes HER - Lenny og Larry's protein cookie chocolate chip 12 pakning finnes HER -Lenny og Larry's protein cookie birthday cake finnes HER - Oatein super cookiene finnes HER. Disse bestilte jeg kun for å smake dem, men de er langt ifra så gode som Lenny og Larry's. Kan ikke sammenlignes engang.

Tights har et godt utvalg i alt fra treningsklær, utstyr, smartmat og kosttilskudd. Dersom du bestiller for 1000 eller mer får du gratis frakt. Kundeservicen er også utrolig bra. De har fremdeles masse gode tilbud i nettbutikken, og denne helgen kjører de på med kampanjehelg, blant annet 30 - 50% på alt ifra "We are fit".

Ha en god helg dere <3
Bananpannekaker.

Gårsdagens frokost blir også dagen frokost. Tror aldri jeg går lei av disse bananpannekakene. De er så sunne, mettende, gode og enkle å lage.Til 5 pannekaker trenger du; 2 bananer, 3 dl havregryn, 2 egg, 2 ss sukrin gold, 1 ss kanel, 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker.

Start med å dele opp bananene og ha de over i en bolle, videre moses de med en stavmikser. Deretter tar du i havregrynene og moser de så godt at de blander seg i ett med bananene, før du tar i resten av ingrediensene og rører det godt sammen. La røren svelle 5 minutter før de stekes på svak varme, det har veldig lett for å svi seg.

Nå står dagens treningsøkt for tur og motivasjonen er endelig kommet tilbake, måtte den bare bli værende en stund! Ha en fin torsdag så lenge <3
Bursdagsjenta og Safarikake

Hipp hurra for en av favoritt jentene mine som har bursdag idag! En liten fun fact er at jeg og Marta jobber sammen i rundt to år på Cubus, før vi ble skikkelige venninner. Da året gikk mot slutten i 2016 gikk va fra å være "jobb buddies" til å henge med hverandre konstant på fritiden, eller "hærje". Hele "vennskapet" startet med en tur til Kristiansand via på jobb på et kurs om hårfarger, bilturen hit gikk rolig med litt småsnakk, lav musikk, altså... Når jeg kjører bil med noen jeg ikke kjenner så godt er det såvidt jeg tørr velge sang, og iallefall ikke skrue opp så mye, men om jeg kjenner personen bra, så er det full guffe med mitt utvalg, litt synging og tull må man også regne med, og der er vi idag. En bestevenn for livet <3Vi har vært igjennom mye av det samme, så vi har hjulpet hverandre en del. Jeg tror aldri jeg hadde klart meg så bra gjennom visse perioder uten Party M ved min siden. Hun stiller opp natt og dag og er kun en snap unna. Vi kræsjer litt med at jeg haaater å prate i telefonen, da skal det liksom være viktig og kort, mens denne frøkna kan skravle i en time. På den korte tiden har vi opplevd så mye gøy sammen, og jeg gleder meg til mer! Dagene er en fest med Party M i nærheten. Måtte du får en super dag <3

Jeg og lille E er så heldige å få besøk av bursdagsbarnet også, og har i den anledning laget kake, kjøpt gave, skrevet kort og laget fastelavensris. Det ble safarikake, godt og enkel! Det du trenger er;

Ca 2 pakker safari kjeks, en boks med kremfløte (3 dl), 1 pakke philadelfhia, 200 gram melis og ønsket frukt / bær.

Start med å mose kjeksene som skal være i bunnen av kaken. Videre piskes fløten om til krem og deretter blandes forsiktig philadelfhia og melis inn. Ha kremblandingen over kjeksene. Du velger enten å ha dette i et form, eller om du feks lager safari cupcakes. Til slutt tar du på ønsket topping;(Jeg laget kun halve oppskriften idag)

Pannekake frokost <3

Er det ikke typisk når jeg først ikke skal begynne på jobb før klokken 16, så våkner jeg lys våken klokken 6 og forblir det frem til i 8 tiden? Mens da jeg skal stå opp i 10 tiden, da er jeg stuptrøtt og umulig å få ut av sengen? Joda, men jeg kom meg nå opp, og til tross for at jeg har ekstremt mye å ordne her hjemme satte jeg meg ned med dataen og laget meg en god frokost, bestående av bananpannekaker!

Til ca 6 pannekaker trenger du; 2 bananer, 3 dl havregryn, 2 egg, 2 ss sukrin gold, 1 ss kanel, 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker.

Start med å dele opp bananene og ha de over i en bolle, videre moses de med en stavmikser. Deretter tar du i havregrynene og moser de så godt at de blander seg i ett med banan, før de tar i resten av ingrediensene og rører det godt sammen. La røren svelle 5 minutter før de stekes på svak varme, det har veldig lett for å svi seg.


 

Nå skal kroppen trenes og huset vasket før det går videre til jobb. Idag kjører vi på med jeanskveld og en rekke gode tilbud! Stikk gjerne innom oss på Cubus Flekkefjord :-) Ha en fin dag videre dere <3
Skolekjeks.

Jeg hadde en skikkelig kosehelg med gode venner og familie! Jeg og lille E fikk også baket litt, blant annet skolekjeks som det begynner å bli en stund siden sist. Oppskriften er nokså enkel,men jeg har prøvd å gjøre den litt sunnere med å bytte ut vanlig mel og sukker til andre alternativer, oppskriften ble dermed;


 

5 dl fibra fullkorns mel - 5 dl siktet speltmel - 300 gram sukrilett sukker - 100 meierismør - 5 dl kulturmelk - 4 ts hornsalt.

Fremgangsmåte; Smelt smøret og bland det sammen med kulturmelken, ha deretter i sukrilett sukkeret og hornsalt. Rør dette godt sammen mens du spe på med mel til en fast deig. Kjevles så ut, og laget rundinger av. Selv brukte jeg bare et rundt lokk. Stekes på 225 grader i ca 10 minutter. 

Sååå gode når de er nystekt med litt smør, eller jordbærsylt på, yam!
Prøvde også ut noen med sjokolade på, altså.. Hvorfor har jeg ikke prøvd dette før? Døds godt!

Nå er det natta her, litt senere en planlagt, jaja la gå! God natt <3
My milkshake brings all the....

Cats to the yard and I'm like... I'll adopt every single one of you, don't test me. No, just kidding. Men, en soleklar favoritt her i hus som har gått igjen i flere måneder og snart år er banan is / milkshake! Yum, jeg tror aldri jeg kommer til å bli lei, noe så friskt og godt. Jeg husker broren min alltid pleide å lage milkshake "før", heldigvis er min hakke sunnere, så det hjelper i det minste litt på samvittigheten om jeg velger å starte eller avslutte dagen med det! Jeg har somregel alltid oppkuttet bananer som jeg har lagt i fryseren, klare til bruk!Det eneste du trenger er; 2 fryste bananer, 2 ss gresk yoghurt med vanilje smak, 1 ss sukrilett melis og 1 ss sjokolade proteinpulver.

Du kan fint bytte ut gresk yoghurt vanilje med kesam, melk eller annen yoghurt, det samme med sjokolade protein pulveret til kakao pulver. Dersom du vil ha en mer "isete" konsistens har du minst mulig væske i, mens om du vil ha milkshake så har du mer.

Jeg har i flere år brukt diet sjokolade protein pulveret fra protein fabrikken. Jeg er et vanemenneske som hater nye ting, men etter litt mot fikk jeg smakt et nytt som jeg bestilte fra Tights. Dette var (er?) på salgt til 99, og smakte fantastisk! Skikkelig god, ekte sjokoladesmak. Jeg blander det ofte ut i kun vann og har det over havregrøten, pannekaker, eller som annet sjokoladepålegg. 


 Tights har også utvidet januarsalget sitt til et februarsalg - Her finner du alt du trenger enten det er treningsklær,utstyr, smartmat og kosttilskudd. Sjekk det ut HER B-)

Ellers har denne uken startet med to lange dager på jobb. I dag var dagen der butikken skulle telles før vi fortsetter videre på lageret imorgen og ut uken. Rundt 80000 strek koder skal skannes inn så det er litt av en jobb. Jeg vurderer fremdeles om jeg skal ta en liten treningsøkt, eller prioritere søvnen? Vi får se. Håper iallefall dere har hatt en bra start på uka så langt! Night :)
Handlekurv & nettshopping.

En god start på helgen er et oppfylt kjøleskap + skuffer! Uten tvil. Jeg har også fått gjort en ny bestilling på favorittene mine fra tights, i tillegg til at jeg fikk kjøpt protein barene av et familie medlem. Propud har blitt en av "må ha" tingene, selv om jeg endelig har klart å begrense inntaket. Faktisk så har de stått urørt i kjøleskapet i en uke nå. Not bad. 

Jeg har en liten plan om å begynne på en slags diett fra og med onsdag, eller kanskje allerede imorgen? Ny uke, ny start sa du? Mulig, selv om jeg har blitt utrolig svak for fristelser den senere tiden. Her må det sjerpings azz.
Jeg tror noe av det viktigste jeg trenger å ha er egg, melk og havregryn! Jeg er uten tvil blitt en skikkelig kjedelig person på mat fronten. Før kokkelerte jeg og baket konstant men i de senere tider er det blitt sjeldnere. Denne uka startet vi på vare telling i butikken som vil vare ca to uker frem, så jeg tenkte å bake klart noen rundstykker og diverse som jeg kan fryse ned å ha klart til hektiske hverdager.
 

Ellers finner du mars HER, Snickers HER, resten av produktene finnes på Tights som stadig kjører gode tilbud :)
Middagsdate <3

Eller kveldsmat om du vil med tanke på klokken. Det er så kjedelig å lage mat de dagene det kun er jeg og lille E som er hjemme, i tillegg blir det så utrolig stille. Vi er jo begge glade i å være sammen med andre, dermed hadde vi en aldri så liten date med ei venninne av meg ikveld, som alltid er super koselig å se igjen.

I morgen er siste skoledag før lille E tar helg sammen med meg.Det skal bli f-a-n-t-a-s-t-i-s-k med noen dager fri og skikkelig avslappning. Kjenner på kroppen at det har blitt veldig lite søvn i det siste, så planen er å få komt meg i seng ganske snart.

Natta <3
 
Cookie monster

Det må jo bare være skjebnen når favoritt nettside Tights kjører tilbud på favoritt kjeksene mine? Jeg hadde egentlig bestemt meg for å kuttet ut alt av "søtsaker" som jeg har blitt litt for glad i den siste tiden, inkludert det som liksom skal være "sunnere", men dette var ikke til å motstå. Jeg får heller sette meg et mål om å ha de lenge før de spises, yeah right? Jeg har alltid vært over snittet glad i kjeks, og det er tvilsomt noe som slår disse protein kjeksene. Jeg skulle gjort mye for å fått tak i denne oppskriften, anyone? Ikke nok med at de smaker som himmelen selv, så metter de utrolig godt og holder meg mett lenge.


Disse kjeksene koster til vanlig 499 men er nedsatt til 299. Lenny og Larry protein cookie kan kjøpes HER, og er en ekte amerikans cookie som kun inneholder naturlige ingredienser og har blitt verdens kjent for sin fantastiske smak og inneholder 16 gram protein per stk.

Jeg har bestilt ifra Tights en stund nå, og er like fornøyd hver gang. både utvalget, prisene, leveringen og ikke minst kundeservicen, den er virkelig på topp! Anbefales å ta en titt innom nettsiden deres :) Jeg fikk også fyllt på med pro pud, til tross for at jeg aldri har likt sjokolade pudding og slike ting, er disse veldig gode!


Ha en fin tirsdag dere <3
Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Jeanette Egeland - Sørlandet

For kontakt:
Jeaegeland92@gmail.comhits